دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

تولید انواع نخ و پارچه نانویی در مقیاس صنعتی

تولید انواع نخ و پارچه نانویی در مقیاس صنعتی
یک گروه از پژوهشگران ایرانی با بهره‌گیری از نانو‌ذرات نقره موفق به تولید انواع نخ و پارچه در مقیاس صنعتی شدند.
کد خبر : 893937

سعید اسفندیار، دانش آموخته دانشگاه شریف و پژوهشگر حوزه نانوتکنولوژی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: تیم تحقیقاتی ما فعالیت خود را با تولید انواع نانوذرات آغاز کرد و به مرور زمان توانست به بخش صنعت نیز رسوخ پیدا کند.

وی گفت: اکنون با بیش از 10 واحد صنعتی در زمینه تولید انواع نخ و پارچه فعالیت داریم و دستاورد‌های خوبی نیز در این زمینه کسب کرده ایم.

اسفندیار افزود: یکی از اهداف اصلی تیم ما گسترش تکنولوژی نانو در صنعت نساجی بود. خوشبختانه اکنون توانسته ایم محصولات بسیار زیادی در این حوزه تولید کنیم که شاخص‌ترین آنها نخ نانو است.

این محقق خاطرنشان کرد: محصولات دیگری مانند انواع کفی کفش، لباس ورزشی، لباس ضد تعریق، انواع پارچه نیز تولید کرده ایم که روی همه این محصولات از خواص نانو ذرات نقره استفاده شده است. نانو ذرات با توجه به ویژگی‌هایی که دارد می‌تواند سطح زیادی را پوشش دهند. همچنین نانو ذرات نقره خاصیت آنتی باکتریال دارند.

دانش آموخته دانشگاه شریف تصریح کرد: خوشبختانه این محصولات اکنون در بازار داخل و خارج از کشور مورد استقبال قرار گرفته اند. این طرح‌ها نمونه مشابه داخلی و خارجی دارند؛ اما نقطه قوت و مزیت محصول ما نسبت به رقبا، پایداری، خواص و هزینه‌های آنهاست. این محصولات نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی قیمت کمتری دارد و در کیفیت نیز پیشگام است.

اسفندیارعنوان کرد: ستاد توسعه فناوری نانو، تنها مجموعه دولتی است که طی ۱۰ سال اخیر از چنین طرح‌هایی حمایت کرده است. خوشبختانه از مرحله تولید تا فروش، بازاریابی داخلی و خارجی مورد حمایت قرار گرفته ایم.

 پژوهشگر حوزه نانوتکنولوژی گفت: این ستاد مشاوران خوبی دارد و حمایت‌های مالی این ستاد انگیزه بسیار زیادی به شرکت‌ها می‌دهد تا در این حوزه قوی‌تر و استوارتر گام بردارند.

وی یادآورشد: متاسفانه اکنون در شرایط اقتصادی بدی به سر می‌بریم و تسهیلات سرمایه در گردش بسیار کم و محدود وجود دارد. ستاد نانو اکنون به واسطه بودجه اندکش، قدرت چندانی برای ارائه تسهیلات مبلغ زیاد و طولانی مدت به شرکت‌های زیر مجموعه‌اش ندارد.

این محقق اضافه کرد: این مسئله نقطه ضعف ستاد نانو است. امیدواریم مسئولان و نمایندگان مجلس به این موضوع ورود پیدا کنند.

اسفندیار ادامه داد: اکنون ایران در علم نانو جزء 10 کشور برتر دنیاست. مقام معظم رهبری نیز بار‌ها از علم نانو به عنوان یکی از تکنولوژی‌های برتر یاد کرده اند، اما متاسفانه بودجه‌ای کمی به این بخش اختصاص پیدا کرده است. شاید بودجه ستاد نانو از یک دانشکده دانشگاه ایران کمتر باشد. این مسئله ضربه زیادی به اقتصاد کشور می‌زند. با توجه به اینکه خروجی این علم خوب است و جوانان زیادی تصمیم گرفته اند در داخل کشور بمانند، باید به این سمت حرکت کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب