توافق ۸ همتی با ۳ بانک برای تامین ضمانت نامه بانکی شرکتهای دانش بنیان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدصادق خیاطیان در مراسم بررسی نقش شبکه بانکی در تامین مالی زیست بوم فناوری و نوآوری که امشب در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد در جمع خبرنگاران گفت: این رویداد به دنبال نشان دادن نقش تامین مالی در توسعه شرکتهای دانش بنیان است.
وی گفت: ما معتقدیم قلب تپبنده زیست بوم دانش بنیان، تامین مالی است و نظام تامین مالی متناسب با نوآوریهایی که در این حوزه به وجود میآید نیازمند رویکردهای نوآورانه و تخصصی است.
خیاطیان با بیان اینکه نظام تامین مالی نواوری، شبکه مالی طی چند سال اخیر همکاری خوبی را با صندوق داشته است، گفت: انواع همکاریها و خط تلاشهایی با شبکه بانکی راه اندازی کردیم به طوریکه در این مدت بیش از ۵۰ همت به محصولات دانش بنیان اختصاص یافته است.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه انتظار داریم این همکاری از طریق معرفی ابزارهای نوین و منابعی که در اختیار ماست، توسعه یابد ادامه داد: همچین امیدواریم با افزایش سرمایه صندوق که رخ داده و با حمایت که دولتی از این مجموعه دارد، توسعه یابد.
رئیس هیئت عامل صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: اخیرا در حوزه سرمایه گذاری، قانون جهش تولید دانش بنیان اجازه داده که بانکها با همکاری صندوق، شرکتهای تخصصی سرمایه گذاری برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان ایجاد کند.
وی تاکید کرد: صندوق بیش از ۷۰ نوع خدمت را ارائه میدهد که یک بخش آن تسهیلات است که تسهیلات نمونه اولیه برای ایجاد زیر ساخت تا تسهیلات سرمایه در گردش را شامل میشود و در قالب ضوابطی با درخواست شرکتها داده میشود.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به مشکلات شرکتها در تامین ضمانت نامه گفت: در این زمینه بسته رشد تولید را تدوین کردیم.
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی گفت: بخشی از حل چالش ضمانت نامه شرکتهای دانش بنیان به تامین سرمایه صندوق باز میگردد که توانستیم در این راستا با ۳ بانک به میزان ۸ همت برای ضمانت نامه شرکتها به توافق برسیم.
وی همچنین در مراسم گفت: دانش بنیان امروز یک انتخاب نیست بلکه یک ضرورت است؛ اگر به دنبال نگهداشت نخبگان هستیم راهحل آن شرکتهای دانشبنیان است.فناوری هم به دنبال خود توسعه فناوری دارد.
وی تصریح کرد: اگر فناوری عامل اقتدار کشور است این اقتدار از طریق شرکتهای دانشبنیان میسر میشود.
خیاطیان ادامه داد: ما تحریم بودیم و در دروان کرونا دو شرکت ونتیلاتور تولید میکردند؛ جالب اینجاست اگر تحریم هم نبودیم بازهم به ما ونتیلاتور نمیدادند. امروز عدم وابستگی در حوزه ونتیلاتور به دلیل وجود شرکتهای دانشبنیان است.
وی گفت: اگر نظام تأمین مالی برای نوآوری نباشد رشدی محقق نمیشود! بسیاری از شرکتهای دانشبنیان به تازگی وارد بازار شدند و رشد فزایندهای دارند و نیازمند تأمین مالی گسترده تری هستند.
به گفته وی، میانگین شرکتهای دانشبنیان در اخذ تسهیلات از خیلی از حوزهها بالاتر است یعنی پول در تولید میرود.
خیاطیان با اشاره به سهم اقتصاد دانشبنیان از GDP گفت: سهم اقتصاد دانشبنیان از GDP از دو درصد باید به ۷ درصد برسد و این یک تأمین مالی جدی لازم دارد.
وی با تاکید بر اینکه شرکتهای دانشبنیان خوش حساب هستند، گفت: ما در تبصره ۱۶ سال گذشته و تبصره ۱۸ امسال سرمان پایین است. ۲۰ درصد عملکرد تبصره ۱۶ و ۱۰ درصد عملکرد تبصره ۱۸ بسیار تأسف آور است! گزارش وزارت کار در این زمینه میگوید در رتبه دانشبنیان رتبه آخر هستیم.
وی ادامه داد: ماده ۱۸ قانون دانشبنیان برای موضوع vc یک جریانی ایجاد کرده است و در همین راستا بانکها باید در حوزه صنعت vc در صنعت دانشبنیان ورود کنند.
وی تاکید کرد:طبق دستور مقام معظم رهبری ما باید در حوزه هوش مصنوعی جزو ۱۰ کشور برتر باشیم. حوزه میکروالکترونیک یکی از حوزههای پیشرو است که جزو اولویتهای ما است.
وی ادامه داد: انرژی و آب نیز از دیگر حوزههای اولویت دار است که باید به آن توجه داشته باشیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،در حاشیه رویداد معرفی دستاوردهای شبکه بانکی در تامین مالی شرکتهای دانش بنیان یادداشت تفاهم نامه میان ۱۰ صندوق با بانکهای عامل منعقد شد.
در این همکاری ۱۰ تا صندوق پژوهش و فناوری تسهیلات از شبکه بانکی دریافت کردند.
صندوق پژوهش و فناوری چهارمحال و بختیاری، صندوق پژوهش و فناوری امیرکبیر، صندوق پژوهش و فناوری توسعه صادرات، صندوق پژوهش و فناوری علم و صنعت، صندوق پژوهش و فناوری توسعه پیشرفت، صندوق پژوهش و فناوری مازندران، صندوق پژوهش و فناوری برق و انرژی، صندوق پژوهش و فناوری خوزستان، صندوق پژوهش و فناوری کردستان، صندوق پژوهش و فناوری مواد پیشرفته از جمله صندوق هایی بودند که تفاهم نامه منعقد کردند.
انتهای پیام/