آغاز سومین دوره جشنواره امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، شب گذشته مراسم افتتاحیه سومین دوره جشنواره سراسری امامت و مهدویت با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و معاونان این دانشگاه در برج سپید مشهد، با قرائت آیاتی از قرآن کریم توسط سید محمدجواد حسینی قاری ممتاز بین المللی برگزار شد.
طهرانچی: فرهنگ باید حول محور امامت و مهدویت شکل بگیرد
دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در آیین افتتاحیه جشنواره امامت و مهدویت با بیان اینکه دانشگاه دیروز دانشگاه علم بود، اظهار کرد: اساسا دانشگاه با ورود به ایران با بنیان گذاری غلط دین ستیزی و تقلید علمی راه اندازی شد.
وی افزود: دانشگاه سه ساحت دارد، ساحت نخست فرهنگ، ساحت دوم علم و سوم فناوری است و دال مرکزی هر سه ساحت تربیت قوه عاقله است.
دکتر طهرانچی افزود: ما در دانشگاه می دانیم که چگونه در علم عمل کنیم، انتخاب واحد، شروع کلاس ها و امتحانات جز آن است اما فرهنگ چطور است؟ قاعده کار فرهنگی چیست؟ اگر فرهنگ ساحتی دانشگاهی است جای آن کجا است؟
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: سال تحصیلی چطور باید به فرهنگ آراسته شود؟ فرهنگ ارزش آفرین است و دال مرکزی می خواهد، کجا باید به دنبال کار فرهنگی بود و حول چه محوری باشد؟
وی اضافه کرد: در غرب می گویند کار فرهنگی برای انسجام اجتماعی و ارتقاست، ما باید این انسجام را کجا بیابیم؟ غیر از این است که پیامبر(ص) تنها نبی است که برای خود اجر خواسته و آن یکپارچگی اجتماعی حول مودت فی القربی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: وظیفه ما شیعیان چیست؟ آدم وقتی از بهشت رانده شد به پنج تن آل عبا متوسل شد، محور هدایت در زمین ائمه اطهار هستند. ما باید به خود ببالیم که ما هم در این انتخاب بودهایم چراکه شیعه نماد ائمه را دارد، شادیاش به شادی آنها و غم و حزن در ماتم و حزن آنهاست.
وی بیان کرد: فرهنگ نیازمند جریان سازی، گفتمان سازی و شبکهسازی، نهادسازی، نمادسازی و رفتار سازی است. برای جریان سازی تا زمانی که شعار نداشته باشیم به شعور نمی رسیم چراکه جوان امروز شعار و شعف می خواهد!
دکتر طهرانچی با طرح این سوال که بذل مال و نفس دانشگاه آزاد اسلامی برای امامت و مهدویت کجاست؟ اضافه کرد: برگزاری جشنواره امامت و مهدویت جزیی از حرکت متنی امامت و مهدویت است که از سوی دانشگاه آزاد اسلام دنبال می شود.
وی ادامه داد: ماه رجب ماه شادی است چراکه با ولادت حضرت امیر آغاز می شود و با اعتکاف رونق می گیرد و در ادامه به مبعث میرسد و نهایتا به نیمه شعبان وصل می شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: جریان سازی امامت و مهدویت که در متن آن انقلاب اسلامی است در فاصله سیزده رجب تا نیمه شعبان انجام می شود با همایش ها و نشست های اینچنینی جریان فرهنگی در دانشگاه ایجاد و تقویت میشود.
وی افزود: چه چیز بالاتر از آنکه نشان افتخار برگزاری این جشنواره برای دانشگاه آزاد اسلامی باشد، هرچه در مقوله فرهنگ و اهمیت علم و فناوری انجام میدهیم، باید در عرصه توسعه فرهنگ مهدویت باشد. اگر این بود، توسعه فضای انقلابی در دانشگاه نیز محقق میشود.
جشنواره امامت و مهدویت تا ۱۵ اسفندماه ادامه دارد
جواد جعفری، دبیر جشنواره امامت و مهدویت در ادامه مراسم اظهار کرد: جشنواره تا ۱۵ اسفندماه ادامه دارد و در ۴۳ رشته علمی، فرهنگی و هنری برگزار میشود.
وی ادامه داد: بخش دانش آموزی جشنواره امامت و مهدویت راه اندازی شده است.
دو زیارت امام هادی(ع) محور دوره بعدی جشنواره امامت و مهدویت شود
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی نیز با اشاره به اینکه در دو زیارت امام هادی(ع) به ویژگی های امامت خاصه اشاره شده است گفت: پیشنهاد می کنم این دو زیارت محور دور بعدی جشنواره باشد.
حجت الاسلام محمد شریفانی با اشاره به اینکه در این زیارت، امام هادی (ع) حضرت علی (ع) را به زیباترین شکل ممکن معرفی می کند، ادامه داد: از نگاه امام هادی (ع) حضرت علی (ع) متفاوت ترین اخلاق و رفتار را داشتند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: وقتی به امام (اهل بیت (ع) نزدیک هستیم به خط اصلی رسیده ایم اما اگر از ایشان دور شویم از خط اصلی نیز دور می شویم.
گروه سرود زهراییون شعر جنوبی (خوزستانی) شاد در مدح حضرت علی(ع) برای حضار در افتتاحیه سومین جشنواره امامت و مهدویت اجرا و به زبان های عربی و فارسی در مدح حضرت علی (ع) شعرخوانی کردند.
در مراسم افتتاحیه جشنواره امامت و مهدویت از حسن خیری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم، قباد میمنت آبادی رییس دانشگاه آزاد اسلامی کردستان، دکتر غلامرضا کاظمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خراسان شمالی، مهدی منصوری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سمنان به عنوان خادمان برگزیده فرهنگ امامت و ولایت تقدیر شد.
انتهای پیام/