دانشمندان: به بازگشت نمونههای مریخی دل نبندید!
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، از دیرباز دانشمندان فضایی مستقر در سراسر جهان سعی در کشف وجود زندگی در سیارههای دیگر داشتهاند. یکی از سیاراتی که از نظر پتانسیل وجود زندگی در آن بررسی میشود، مریخ است. در چند دهه اخیر مأموریتهای مختلفی برای بررسی سیاره سرخ راهاندازی شدهاند و تصاویر و دادههای مهمی از این سیاره به دست آمده است.
اگرچه تاکنون هیچ شواهد قطعی از وجود زندگی در مریخ توسط مأموریتهای فضایی ارائه نشده است، اما هنوز احتمال وجود میکروبها یا دیگر اشکال زندگی در این سیاره مورد توجه قرار دارد. اما دانشمندان هشدار میدهند که استفاده از روش بازگشت نمونه به زمین برای کشف زندگی در مریخ ممکن است بینتیجه باشد.
دانشمندان میگویند حتی اگر حیات در مریخ وجود داشته باشد، برای یافتن آن نباید روی نمونههای آورده شده به زمین طی ماموریتهای بازگشت نمونه حساب کرد.
دانشمندان ناسا تاکید میکنند، یک تنش اجتناب ناپذیر در بازگشت نمونه مریخ و جستجوی حیات وجود دارد؛ در حالی که فریاد بازگرداندن نمونههای مریخی به زمین برای مطالعات فشرده ادامه دارد، محققان همچنان در حال ابداع ابزار و تکنیکهایی هستند که میتوانند برای انجام کاوشگرهای در محل برای حیات به سیاره سرخ ارسال شوند. درحالی که سوال اصلی اینجاست: آیا این رویکردهای کمهزینه میتوانند نیاز اولیه به نمونههایی را که مستقیماً از مریخ برداشته میشوند، برطرف کند یا خیر.
به باور محققان سفر واقعی اکتشاف شامل جستجوی مناظر جدید نیست، بلکه داشتن چشمان جدید است. برای کشف حیات قبلی در مریخ نیز برنامه بازگشت نمونه اگرچه از بهترین نظریهها است، اما اگر میخواهیم حیات امروزی را در سیاره سرخ کشف کنیم، انجام این کار با ابزار درست همانجا در مریخ راه خوبی است.
این دیدگاه دیرک شولزه ماکوچ، استاد اخترزیستشناسی و زیستپذیری سیارهای در دانشگاه فنی برلین در آلمان است. علاوه بر این، به باور وی روشهای موجود در حال حاضر به اندازهای توسعه یافته هستند که تعیین کنند آیا حیات در مریخ وجود دارد یا خیر.
انتهای پیام/