نخستین فضانورد مداری ترکیه در ایستگاه فضایی مستقر شد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، فضانوردان ماموریت اکسیوم۳ قبل از بازگشت به زمین با فضاپیمای شرکت خصوصی اسپیسایکس، دو هفته را صرف انجام آزمایشهای علمی در ایستگاه فضایی میکنند.
خدمه فضاپیمای دراگون اوایل روز شنبه با چهار فضانورد ماموریت خصوصی اکسیوم۳ را به طور رسمی آغاز کردند و وارد ایستگاه فضایی بین المللی شدند تا اقامت دو هفتهای خود را در آزمایشگاه مداری آغاز کند.
اکسیوم۳ روز پنجشنبه بر فراز موشک فالکون۹ اسپیسایکس پرتاب شد و یک مسیر مداری تقریباً ۳۶ ساعته را آغاز کرد. پیمایش مسیر زمین تا ایستگاه مداری روز گذشته در ساعت ۵:۴۲ صبح به وقت شرقی (۱۰۴۲ به وقت گرینویچ) به پایان رسید، زمانی که دراگون در قسمت جلویی ماژول ایستگاه فضایی بینالمللی پهلو گرفت.
اکسیوم۳ سومین پرواز فضایی خصوصی شرکت فضایی اسپیسایکس برای شرکت اکسیوم است که از سال ۲۰۲۲ تاکنون ۹ نفر را به ایستگاه فضایی منتقل کرده است.
آندریاس مورگنسن، فرمانده ایستگاه فضایی گفت: این یک زمان فوقالعاده هیجانانگیز برای پرواز فضایی انسان با سومین مأموریت خصوصی است که به کشورهای بیشتری اجازه میدهد در تحقیقات علمی و توسعه فناوری که ما در آزمایشگاه مداری انجام میدهیم، شرکت کنند.
وی ادامه داد: تعداد ملیتهای موجود در ایستگاه فضایی دوبرابر شده و از چهار به هشت ملیت رسیده که به نظر من گواهی بزرگی بر همکاری بینالمللی است که زیربنای این ایستگاه فضایی شگفتانگیز است.
فعالیتهای ایستگاه مداری شامل پژوهش در زمینههای مختلف از جمله زیستشناسی، فیزیک و شیمی میشود واین آزمایشها با هدف درک بهتر فضا و تأثیر آن بر بدن و زندگی انسان همراه است. برخی فعالیتهای فناوری و مهندسی همراه با توسعه سیستمهای جدید نیز در ایستگاه فضایی بینالمللی در حال انجام است.
حضور فضانوردان اروپایی در ایستگاه مداری باعث افزایش تعامل و تنوع فضانوردان در این ایستگاه فضایی بینالمللی شده است. این برنامهها و همکاریهای بینالمللی با هدف ارتقای دانش، توسعه فناوری و پیشرفت علمی در عرصه فضا و به نوبه خود در راستای تحقق اهداف بشریت در فضا هستند.
انتهای پیام/