دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط محققان کشور؛

لوله‌های مسی نانو ساخته شد/ افزایش مقاومت سیستم‌های خنک‌کننده

لوله‌های مسی نانو ساخته شد  افزایش مقاومت سیستم‌های خنک‌کننده
پژوهشگران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان موفق به طراحی و ساخت لوله‌های مسی تقویت‌شده با نانولاک به منظور استفاده در سیستم‌های سردکننده شدند.
کد خبر : 891460

سید عبدالرسول موسوی نماینده و پژوهشگر یک شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: پوشش‌دهی لوله‌های مسی باعث افزایش مقاومت در مقابل مواد خورنده و به تبع آن کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری سیستم‌های خنک کننده می‌شود. 

وی افزود: لوله‌های مسی که در سیستم‌های سردکننده مورد استفاده قرار می‌گیرند، در معرض خوردگی قرار دارند. این لوله‌ها به دلیل گاز‌های ساتع شده در سرویس‌های بهداشتی و آشپزخانه‌ها دچار خوردگی می‌شوند.

موسوی با اشاره به لوله های مسی ساخته شده در کشور گفت: به واسطه این لوله‌های مسی مقاومت در برابر گازها افزایش می‌یابند. سیستم‌های سرد کننده نیز دوام و ویژگی آنتی باکتریایی خودشان را نیز حفظ کنند.

وی گفت: اکنون در کشور آلمان این محصول تولید می‌شود و در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه به کمک پژوهشگران و فعالان علم نانو در کشور نیز نانو مواد ضد خوردگی تولید می‌شود. با استفاده از فناوری پلاسما و به‌کارگیری این مواد توانسته ایم لوله‌های مسی را در مقابل گاز‌های ترش موجود در هوا و همچنین رطوبت تولید شده در سیستم، مقاومت بسیار بالایی را ایجاد کنیم. 

نماینده و پژوهشگر این شرکت دانش‌بنیان یادآورشد: در نهایت با تولید دستگاه‌های خنک کننده صنعتی (چیلر) بهنیه شده با لوله‌های مسی ضد خوردگی می‌توان یک محصول کارآمد را برای مشتری ارائه کرد. با استفاده از فناوری نانو و پلاسما با لایه نشانی روی لوله‌های مسی می‌توان از خوردگی این لوله‌ها جلوگیری کرد و مقاومت لوله‌های مسی را افزایش داد.

وی خاطرنشان کرد: هزینه تعمیر و نگهداری کمتر، دوام و ماندگاری بالا، ویژگی آنتی باکترال، عدم تخریب لایه ازون و محیط زیست، جلوگیری از هدر رفت منابع انرژی از جمله مهمترین کاربرد‌های این محصول محسوب می‌شود.

این پژوهشگر به وجه تفاوت این محصول نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی اشاره کرد و در این خصوص گفت: نمونه آلمانی این محصول در بازار بسیار گران قیمت است، اما این محصول با کیفیت بالاتر و قیمتی ارزان‌تر در بازار عرضه می‌شود.

موسوی به مشکلات اجرای این طرح اشاره کرد و افزود: هرچند اکنون فروش ما در بازار خوب است و استقبال خوبی از محصول می‌شود، اما سوددهی زیادی نداریم. در حال حاضر ضمن مشکلات بازار و مالی، مجبور هستیم مواد اولیه ارزان قیمت تری تهیه کنیم. مشکل بعدی ما نیز مربوط به بحث نقدینگی بازار است. 

وی گفت: تنها توقع ما از دولت تسهیل روند اخذ مجوز‌ها و تامین نقدینگی است. چالش اصلی تمام استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان این دو مسئله است. اگر دولت در این دو زمینه ما حمایت کند، بسیاری از مشکلات ما برطرف خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب