آب و هوا در مقاومت به مصرف آنتیبیوتیکها موثر است
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیچر، در سال 2021، میکروبیولوژیستی غنایی به نام آدوئا پادیکی نارتی (Adwoa Padiki Nartey) به عفونت باکتریایی مبتلا شد و لوزههای او شروع به تورم کردند. او همین علائم را در سال قبل نیز داشت. هر دو بار بیماری او در فصل بارانهای سالانه در غنا رخ داد. آدوئا میدانست که در این فصول، رطوبت زیاد باعث رشد میکروبی میشود. پزشکان برایش آنتیبیوتیک تجویز کردند، اما بر خلاف قبل، داروها مؤثر نبودند. باکتریها مقاوم شده بودند.
بر اساس گزارشی از سازمان بهداشت جهانی عفونتهای ناشی از باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک به تهدید فزایندهای تبدیل شدهاند. طبق این گزارش به نظر میرسد که استفادۀ بیش از حد از آنتیبیوتیکها در انسان و حیوان یکی از عوامل کلیدی در ایجاد مقاومت آنتیبیوتیکی باشد.
با این همه، اتفاقی که برای نارتی رخ داد نشان میدهد که چگونه دو تهدید عمده برای سلامت انسان - تغییرات آب و هوایی و گسترش مقاومت آنتیبیوتیکی - میتوانند با هم تلاقی داشته باشند. نارتی میگوید که تغییرات آب و هوایی منجر به بارندگیهای شدیدتر در غنا شده است. این شرایط نیز به نوبۀ خود رشد باکتریها، از جمله میکروبهای مقاوم به آنتیبیوتیک را بیشتر میکند. سیل نیز باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک را از سیستمهای فاضلاب به خانهها و آب آشامیدنی مردم پخش میکند.
نارتی تنها یکی از پژوهشگرانی است که در پی یافتن راههای تازه برای مقابله با میکروبهای مقاوم به آنتیبیوتیک است. اما علاوه بر یافتن درمانها و داروهای تازه، باید پاسخی نیز برای رابطۀ پیچیدۀ میان تغییرات آب و هوایی و مقاومت آنتیبیوتیکی یافت. این دو موضوع، هر دو برای سلامت جهانی اهمیت دارد.
این امر مستلزم تحقیقات بیشتر و درک بهتر مکانیسمهای مرتبط با هر دو موضوع و توسعۀ استراتژیهایی برای کاهش تأثیر ترکیبی آنها بر سلامت عمومی است.
انتهای پیام/