سرنخهایی برای منشأ حیات در اعماق زمین کشف شد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از کوانتا مگزین، در یک اکتشاف تاریخی، یک تیم از دانشمندان موفق شدند سنگهای گوشته زمین را از زیر بستر اقیانوس اطلس استخراج کنند.
این سنگها میتوانند به درک ما از فرآیندهای عمیق زمین و شیمی زندگی کمک کنند و مراحل ایجاد اولین موجودات زنده را نشان دهند.
یک تیم از دانشمندان به رهبری «سوزان لانگ» (Susan Lang)، بیوژئوشیمیدان در «موسسه اقیانوسشناسی وودز هول» (Woods Hole Oceanographic Institution)، و «اندرو مک کیگ» (Andrew McCaig)، زمین شناس در «دانشگاه لیدز» (University of Leeds)، بیش از یک کیلومتر زیر بستر اقیانوس اطلس حفاری کردند که پوسته زمین در آن بسیار نازک است و در آن آب دریا با سنگهای گوشته واکنش نشان میدهد.
این تیم، صدها نمونه هسته عمدتاً از نوع «پریدوتیت» (peridotite)، جمع آوری کرده و همچنین شیمی آب و فعالیت میکروبی را در چاه گمانه (نوعی چاه حفرشده با مته برای اندازهگیری و نمونهبرداری و اکتشاف) اندازهگیری کردند. آنها غلظت بالایی از هیدروژن و فرمات (formate)، که یک اسید آلی ساده است، را در آبهای عمیق پیدا کردند که نشان میدهد واکنشهای غیرزیستی در سنگها رخ میدهد. این واکنشها میتوانند نشاندهنده اولین بارقههای حیات در زمین باشند.
این محققان همچنین تعدادی میکروب را شناسایی کردند که در شرایط سخت زیر سطحی، احتمالاً با خوردن هیدروژن و سایر ترکیبات غیرزیستی زنده میمانند. این میکروبها میتوانند سرنخهایی از چگونگی زندگی اولیه و همچنین آنزیمهایی که برای تبدیل ترکیبات شیمیایی به انرژی استفاده میکردند، ارائه دهند.
این اکتشاف، که در بهار سال گذشته صورت گرفت، زیرمجموعهای از برنامه بینالمللی کشف اقیانوس (IODP) بود. این برنامه یک پروژه تحقیقاتی جهانی است که با حفاری علمی اقیانوس، تاریخ و پویایی زمین را مورد بررسی قرار میدهد.
انتهای پیام/