اسپیسایکس ماهواره مهم هند را به مدار میبرد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، هند تصمیم گرفته است از موشک شرکت فضایی اسپیسایکس به منظور پرتاب یک ماهواره ارتباطی استفاده کند. این تصمیم اهمیت زیادی برای داخل کشور ایجاد کرده است؛ زیرا هند به دنبال توسعه صنعت فضایی خود در سالهای اخیر بوده است.
شرکت دولتی «ان اس آی ال» (NSIL) که بازوی تجاری آژانس فضایی هند است با انتشار بیانیهای اعلام کرد که هدف این ماهواره ظرفیت بالا تقویت ارتباطات پهنباند هند، بهویژه در مناطق دورافتاده و غیر مرتبط کشور است.
این شرکت افزود: پرتاب برای سه ماهه دوم سال جاری برنامهریزی شده است. وزن این ماهواره چهار هزار و هفتصد کیلوگرم است که از بالاترین ظرفیت پرتاب فعلی سازمان فضایی هند که ۴ هزار کیلوگرم است بیشتر است.
ایلان ماسک که مدیر اجرایی شرکت فضایی اسپیس ایکس و تسلا است، مایل است پهنای باند ماهوارههای استارلینک خود را به هند بیاورد و همچنین در حال بحث در مورد پیشنهاد سرمایه گذاری تسلا برای راه اندازی کارخانهای در آنجا برای ساخت وسایل نقلیه الکتریکی است، اما او با عقب نشینی برخی از افراد برای توسعه صنعت داخلی این کشور مواجه شده است.
از طرف دیگر، موشکی که برای این پرتاب استفاده میشود، موشک فالکون ۹ شرکت اسپیسایکس است که به طور مستقیم از پایگاه فضایی فلوریدا، آمریکا پرتاب خواهد شد. این موشک طراحی شده است تا بتواند بارهای سنگین را به فضا پرتاب کند.
این همکاری بین هند و اسپیسایکس نشان میدهد که هند به منظور توسعه بیشتر فناوری فضایی خود آماده است با شرکتهای خارجی همکاری کند. این همکادی همچنین نقطه عطفی در تاریخچه فضاپیمایی هند به حساب میآید زیرا برای نخستین بار برای یک پروژه مهم از موشک خارجی استفاده میشود.
شرکت دولتی «ان اس آی ال» اعلام کرده به طور کامل مالک این ماهواره است که با نام «جی سی ای تی-20» (GSAT-20) شناخته میشود؛ این ماهواره پرتوان با ظرفیت ۴۸ گیگابیت بر ثانیه عمل میکند.
انتهای پیام/