دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
تأخیر یک‌ساله مأموریت جاکسا؛

نمونه‌های قمر مریخ تا ۲۰۳۲ به زمین نمی‌رسد

نمونه‌های قمر مریخ تا ۲۰۳۲ به زمین نمی‌رسد
ژاپن پرتاب مأموریتی را که به دنبال آوردن نمونه‌هایی از قمر مریخ به زمین بود تا ۲۰۲۶ به تعویق انداخت.
کد خبر : 889177

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، جاکسا، سازمان فضایی ژاپن اعلام کرد، مأموریت بازگرداندن نمونه‌های قمر‌های سیاره تا سال ۲۰۲۶ به تعویق افتاده است.

مشکلات مربوط به موشک «اچ۳» (H۳) به این معنی است که این مأموریت جاه طلبانه نمی‌تواند امسال عملیاتی شود.

کاوش قمر‌های مریخی» (MMX) تحت نظر آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن قرار است در سپتامبر ۲۰۲۴ پرتاب شود؛ موشک« اچ ۳» نیز که قرار است این مأموریت را اجرا کند، در نخستین پرواز خود در ماه مارس شکست خورد. آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن ماه گذشته اعلام کرد که قصد دارد دومین پرتاب موشک این کشور را تا نهایتا تا ماه سپتامبر سال آینده انجام دهد.

علیرغم اینکه جاکسا اخیراً اعلام کرده بود که اواسط فوریه را برای دومین تلاش پرتاب موشک «اچ ۳» هدف قرار داده تصمیم گرفت که از قابلیت پرتابگر جدید قبل از انجام مأموریت بلندپروازانه بین سیاره‌ای اطمینان حاصل کند.

با پرتاب این موشک در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۴، مأموریت تعریف شده در آگوست سال ۲۰۲۵ به سیاره سرخ می‌رسید و با حدود ۱۰ گرم نمونه از قمر مریخ در سال ۲۰۲۹ به زمین بازمی‌گشت، اما مأموریت اکنون باید منتظر بماند تا پنجره بعدی پرتاب مریخ در اواخر سال ۲۰۲۶ باز شود و بدین ترتیب نمونه‌های آن در سال ۲۰۳۱ به زمین می‌رسند. (زمین و مریخ برای مأموریت‌های بین سیاره‌ای فقط هر ۲۶ ماه یک‌بار به‌درستی هماهنگ می‌شوند.)

ستاد استراتژی توسعه فضایی دولت ژاپن تجدید نظر در برنامه برنامه اساسی سیاست فضایی را تصویب کرده است و سال پرتاب برای مأموریت کاوش قمر‌های مریخ رسماً از سال مالی ۲۰۲۴ به سال مالی ۲۰۲۶ تغییر داده است.

هنگامی که مأموریت مریخی ژاپن عملیاتی شود، هدف آن تعیین این موضوع خواهد بود که آیا فوبوس و دیموس، سیارک‌ها و قطعاتی هستند که پس از یک برخورد بزرگ با مریخ به هم پیوسته‌اند یا خیر. همچنین این مأموریت، اطلاعات جدیدی را در مورد تاریخ مریخ به دست خواهد آورد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب