دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

در ۲۰۲۴ رسماً وارد عصر «آنتروپوسن» می‌شویم!

در ۲۰۲۴ رسماً وارد عصر «آنتروپوسن» می‌شویم!
عصر «آنتروپوسن» یک واحد غیر رسمی زمان در حوزۀ زمین‌شناسی است که برای توصیف آخرین دوره در تاریخ زمین استفاده می‌شود؛ گمانه‌ها حاکی از آن است که در ۲۰۲۴ رسماً وارد عصر «آنتروپوسن» می‌شویم!.
کد خبر : 889108

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، پذیرش رسمی مفهوم دوران «آنتروپوسن» در ۲۰۲۴ موضوع بحث‌های علمی این روزهاست. عصر «آنتروپوسن» یک واحد غیر رسمی زمان در حوزۀ زمین‌شناسی است که برای توصیف آخرین دوره در تاریخ زمین استفاده می‌شود. این مفهوم به معنای زمانی است که فعالیت‌های انسان تغییرات قابل توجهی بر آب، هوا و اکوسیستم سیاره وارد می‌کنند.

کارگروه «آنتروپوسن» (Anthropocene Working Group) در حال بررسی این موضوع است که آیا تأثیر فعالیت‌های انسان بر روی سیارۀ زمین به حدی رسیده که نیازمند ارائۀ یک واحد زمین‌شناسی جدید باشیم. اصطلاح «آنتروپوسن» به دوره‌ای از تغییرات سیاره‌ای اشاره دارد که ناشی از اقدامات انسان است.

از جمله این اقدامات می‌توان به جنگل‌زدایی و احتراق سوخت‌های فسیلی اشاره کرد. پیشنهاد شده است که وضعیت دریاچۀ کرافورد (Crawford Lake) در کانادا به عنوان نشانه‌ای برای شروع دوره «آنتروپوسن» شناخته شود. وجود ایزوتوپ‌های پلوتونیوم ناشی از استفاده از تسلیحات هسته‌ای در کف این دریاچه می‌تواند نشانی از آغاز عصر آنتروپوسن باشد که قدمت آن به اوایل دهه ۱۹۵۰ می‌رسد.

انتخاب دریاچۀ کرافورد به‌عنوان نشان آغاز دوره آنتروپوسن بحث‌هایی را برانگیخته است و برخی از محققان با تعریف آنتروپوسن به‌عنوان یک دورۀ زمین‌شناسی مخالفت کرده‌اند. این پیشنهاد در حال حاضر توسط کمیسیون فرعی چینه‌شناسی کواترنر (SQS) در دست بررسی است و در صورت پذیرش، قبل از آنکه به رسمیت شناخته شود، به رای گروه‌ها و کمیسیون‌های بزرگتر نیز گذاشته خواهد شد.

به رسمیت شناختن عصر آنتروپوسن به معنای تصدیق انتقادات از تغییرات سریع جهانی است که با فعالیت‌های انسان در ۷۰ سال گذشته به وجود آمده است.

با این حال، رد این پیشنهاد را نیز می‌توان نشانی از نادیده گرفتن تأثیر عمیق فعالیت‌های انسان در دهه‌های اخیر تلقی کرد.

پیش‌بینی می‌شود که در مورد به رسمیت شناختن دوره آنتروپوسن تا آگوست ۲۰۲۴ تصمیم نهایی گرفته شود. این امر پیامد‌هایی بر درک ما از تأثیر بشر بر سیارۀ زمین و تاریخ زمین‌شناسی آن خواهد داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب