دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 دی 1402 - 11:52

بذرپاش: فاز دوم بندر شهید بهشتی چابهار احداث می‌شود

بذرپاش: فاز دوم بندر شهید بهشتی چابهار احداث می‌شود
وزیر راه و شهرسازی گفت: احداث فاز دو بندر شهید بهشتی آغاز و به شرکت‌های داخلی واگذار شد .
کد خبر : 887490

به گزارش گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین پروژه‌های کشور توسعه بندر شهید بهشتی چابهار است، دیروز ۸۱۰۰ میلیارد تومان با بخش خصوصی قرارداد بستیم و عملیات اجرایی آن آغاز شد. هم‌چنین حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان پروژه به بهره‌برداری رسید و آغاز شد.

وی افزود: احداث فاز دو بندر شهید بهشتی به شرکت‌های داخلی واگذار می‌شود و امیدواریم هرچه سریع‌تر به سرانجام برسد. در روز‌های آینده محور دوم ترانزیتی در حوزه آستارا به کشور آذربایجان به بهره‌برداری می‌رسد.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: تأمین اعتبار آزادراه حرم تا حرم از تهاتر زمین در اختیار قرار گرفته است. یکی از معاونان وزارت راه و شهرسازی را اعزام کردم که بخشی از بودجه احداث آزادراه را از مسیر مولد‌سازی بتوانیم تزریق کنیم و پروژه سرعت بیشتری بگیرد.

بذرپاش با بیان اینکه بزرگترین پروژه ریلی در تاریخ کشور قطعه زاهدان به چابهار است، اضافه کرد: قطعه زاهدان به خاش سال گذشته به بهره برداری رسیده است. این پروژه با کوه‌های سختی مواجه است، در همین راستا ۳۹ رشته تونل در این مسیر به بهره‌برداری رسیده است و حدود ۷۰ درصد در همه بخش‌ها پیشرفت داشته است.

وی تأکید کرد: ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتر پروژه راه سازی در استان سیستان و بلوچستان به بهره‌برداری رسیده و یا در حال اجرا است و با اجرای این پروژه‌ها، استان سیستان و بلوچستان به کارگاه بزرگ راهسازی تبدیل شده است.

وی افزود: دیروز ۸۱۰۰ میلیارد تومان با بخش خصوصی قرارداد بستیم و عملیات اجرایی آن آغاز شد؛ هم‌چنین حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان پروژه به بهره‌برداری رسید و آغاز شد.  

بذرپاش گفت: احداث فاز دو بندر شهید بهشتی به شرکت‌های داخلی واگذار می‌شود و امیدواریم هرچه سریع‌تر به سرانجام برسد.

وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: این بندر ارزش بالایی در ترانزیت کالا و هم‌چنین در دسترسی به آب‌های آزاد دارد و با اتصال به زاهدان اهمیت آن بیشتر خواهد شد.

وی گفت: همچنین در روز‌های آینده محور دوم ترانزیتی در حوزه آستارا به کشور آذربایجان به بهره‌برداری می‌رسد.

وزیر راه اضافه کرد: طبق اعلام معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان که مسئولیت کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور را بر عهده دارد، رشد حمل و نقل بین دو کشور در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال میلادی گذشته بیش از ۴۰ درصد و رشد ترانزیت بیش از  ۵۷ درصد بوده که نشان‌دهنده به ثمر نشستن توافقات و تعاملات طرفین است. البته این رشد را در سایر کشور‌های همسایه هم شاهد هستیم.

بذرپاش بیان کرد: در کنار توسعه زیرساخت‌های ریلی و جاده‌ای، توسعه نرم‌افزاری برای رشد ترانزیت هم در دستورکار بوده که یکی از اصلی‌ترین تاکیدات دولت است.

وی در پاسخ به سوالی درخصوص پروژه بزرگ حرم تا حرم گفت: تأمین اعتبار این پروژه از محل تهاتر زمین از منابع عمومی دولت در حال انجام بوده و استانداری خراسان رضوی پیگیر آن است. همچنین به‌دنبال تزریق بخشی از کار از مسیر مولدسازی هستیم تا پروژه سرعت بگیرد.

وزیر راه درخصوص اقدامات دولت در استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: بزرگ‌ترین پروژه ریلی در تاریخ کشور قطعه زاهدان به چابهار است که تلاش می‌کنیم تا اواخر سال ۱۴۰۳ به‌طور کامل به بهره‌برداری برسد. این پروژه با کوه‌های سختی مواجه است و در همین راستا ۳۹ رشته تونل در این مسیر زده شده است.

بذرپاش اضافه کرد: ۲۱۰۰ کیلومتر پروژه راه‌سازی در این استان افتتاح شده و یا در حال اجرا است؛ با اجرای این پروژه‌ها، استان سیستان و بلوچستان به کارگاه بزرگ راه‌سازی تبدیل شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب