ملخهای آهنربایی روشی مطمئن برای تأمین انرژی قایقها
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیوساینتیست، جون شینتاکه (Jun Shintake) از دانشگاه ارتباطات الکترونیکی (University of Electro-Communications) در شهر چوفوی ژاپن و همکارانش، نمونهای اولیه از سفینهای آبی ساختهاند که در ساخت ملخ آن از فروسیالها استفاده شده است. این فروسیالها از ریزذرات اکسید آهن مغناطیسی معلق در روغن ساخته شده است. این ملخ با آهنرباهای الکتریکی کنترل میشود و میتواند با سرعتی بالا روشن و خاموش شود.
شینتکه میگوید: یک روز به نفت و آب فکر میکردم و اینکه با یکدیگر مخلوط نمیشوند، یعنی باید نوعی نیروی واکنش بین این دو وجود داشته باشد تا با هم مخلوط شوند. بر همین اساس، تصمیم گرفتیم با استفاده از تعامل سیال-سیال، ربات بسازیم.
شینتاکه و تیمش دو حباب فروسیال را به دو سوی یک صفحۀ اکریلیک مربعی متصل کردند که در داخل آب قرار داشت و سکویی برای قرار دادن باتری و لوازم الکترونیکی برای آهنرباهای الکتریکی در بالای آن بود.
آنها دریافتند که وقتی فروسیال را با سرعتی در حدود ۹ بار در ثانیه به حرکت درآوردند تا از یک سوی صفحه به سوی دیگر حرکت کند، قایق با سرعت ۲.۷ میلی متر در ثانیه به جلو حرکت میکند. محققان همچنین توانستند با تغییر الگوی حرکت فروسیال، قایق را در جهت عقربههای ساعت و خلاف جهت عقربههای ساعت بچرخانند.
شینتاک میگوید ماهیت نرمتر فعل و انفعالات سیال-سیال در صورت استقرار در یک کشتی واقعی، آسیب به حیات وحش را کاهش میدهد.
لی ژانگ (Li Zhang) از دانشگاه چینی هنگکنگ اشاره میکند که این ملخ در حال حاضر بسیار کند است و و نمیتواند در جهان واقعی مورد استفاده قرار بگیرد. اما میتوان عملکرد آن را با بهرهگیری از چندین ملخ فروسیال به طور همزمان بهبود داد.
انتهای پیام/