دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
محمد انوار در گفت‌وگو با آنا:

ظرفیت دیپلماسی فرهنگی موزه‌های کشور ارزیابی می‌شود

ظرفیت دیپلماسی فرهنگی موزه‌های کشور ارزیابی می‌شود
دبیر اجرایی نخستین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها گفت: در نظر داریم ظرفیت دیپلماسی فرهنگی موزه‌های کشور را در فرصت برگزاری این کنفرانس ارزیابی کنیم.
کد خبر : 887031

محمد انوار در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا تصریح کرد: نخستین کنفرانس بین‌المللی موزه‌­ها پنجم اردیبهشت ۱۴۰۳ توسط موزه تاریخ علوم اردبیل دانشگاه محقق اردبیلی و با مشارکت کمیته ملی موزه‌های ایران (ایکوم ایران) و حمایت و همکاری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اداره کل استان اردبیل و کمیسیون ملی یونسکو برگزار خواهد شد.

وی با بیان اینکه اهداف کنفرانس تقویت نقش پژوهشی نهاد موزه، انتشار آخرین نتایج و یافته‌های جدید پژوهشی و تجارب فنی و ترویجی در زمینه موزه و موزه‌داری است، اضافه کرد: همچنین ارتقای سطح دانش و آگاهی پژوهشگران و کارشناسان حوزه موزه، توجه ویژه به موزه‌­ها و مسائل و موضوعات مرتبط، بررسی وضعیت موزه‌­ها و ارتقاء سطح کیفی موزه‌­ها با ارائه راهکار‌های اجرایی مبتنی بر روش­‌های علمی و به روز مورد تاکید است.

دبیر اجرایی نخستین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها با اشاره به اینکه تقویت هویت علمی و فنی کشور و معرفی در سطح بین‌الملل یکی از اهداف این رویداد بزرگ علمی است، بیان داشت: حفظ میراث فرهنگی، علمی و تاریخی کشور و نمود بین‌المللی آن، دیپلماسی علمی و فرهنگی و استفاده از نقش موزه‌­ها در باروری خلاقیت و نوآوری استعداد علمی، فرهنگی، تاریخی و هویتی کودکان، نوجوانان و جوانان و هم‌افزایی دانش و تجربه و اطلاعات موزه‌­های کشور با هم و با موسسات موزه‌ه­ای جهانی و استفاده از آخرین یافته­‌ها و روش‌­های اجرایی بین‌المللی و فناوری­‌های نو، ایجاد مشارکت و هم‌افزایی میان جامعه پژوهشگران، متخصصین و نهاد‌های اجرایی را دنبال می‌کنیم.

وی متذکر شد: با توجه به پراکندگی جامعه موزه‌داران کشور در نظر داریم بخش‌های مختلف این کنفرانس را در دو قالب فیزیکی و آنلاین برگزار کنیم تا تمامی علاقه‌مندان قادر به مشارکت باشند.

به گفته انوار برای این کنفرانس ۵ محور اصلی شامل گستره موضوعی موزه‌ها، گستره فضایی موزه‌ها، گستره تأثیر موزه‌ها، کارکرد موزه‌ها و همچنین  گذشته، حال و آینده موزه‌ها انتخاب و با توجه به گسترده بودن موزه‌­ها و مسائل و موضوعات آن‌ها زیرمحور‌های تفصیلی برای هر محور در نظر گرفته شده است.

وی تاکید کرد: برنامه ریزی برای ارائه سخنرانی‌های کلیدی بین‌المللی، کارگاه‌های آموزشی کاربردی بین‌المللی، ارائه مقالات برجسته بصورت سخنرانی، برگزاری نشست‌های تخصصی کاربردی، گردهمایی حضوری و مجازی کلیه علاقه‌مندان و دست اندرکاران موزه‌داری کشورو اساتید و اثرگذاران موضوع، رونمایی از برخی کتاب‌ها و برنامه‌های موزه تاریخ علوم اردبیل و جامعه موزه‌داری کشور، انتشار مجموعه مقالات کنفرانس و بحث و تبادل نظر همه علاقه‌مندان پیرامون محورها، زیرمحورها، چالش‌های موزه‌های کشور و ارائه راهکار‌های قابل اجرا از جمله دستاورد‌های این کنفرانس خواهد بود.

دبیر اجرایی نخستین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها به ظرفیت موزه‌های کشور اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار اعلامی نهاد‌های اجرایی، تعداد کل موزه‌های کشور ۸۳۴ موزه، تعداد موزه‌های وابسته به وزارت میراث فرهنگی در کل کشور ۲۶۴ موزه، تعداد موزه‌های خصوصی ۲۱۰ موزه، تعداد موزه‌های مشارکتی ۳۷ موزه و تعداد موزه‌های غیروابسته به وزارت میراث فرهنگی در کل کشور ۳۲۳ موزه است.

دبیر اجرایی نخستین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها با بیان اینکه این کنفرانس دارای مجوز ISC بوده و تاکنون موسسات فرهنگی و موزه‌ای و دانشگاه‌ها و انجمن‌های بسیاری برای حمایت و همکاری با کنفرانس اعلام آمادگی کرده اند، اضافه کرد: این کنفرانس در دو بخش مقالات علمی- پژوهشی و مروری- ترویجی آثار پژوهشگران را دریافت خواهد کرد.

به گفته انوار، فرمت و شرایط ارسال مقاله در سایت کنفرانس موجود بوده و علاقه‌مندان می‌توانند، به منظور اطلاع از زیرمحور‌های کنفرانس و ارائه مقالات علمی و فنی خود به سایت کنفرانس به آدرس museumuma۲۰۲۴.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب