عمر کوتاه «هاتست ۱»، پیشرفتهترین دماسنج فضایی جهان
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ماهواره «هاتست-۱» (HOTSAT-۱)، که انتظارات را از کارکرد پیشگامانهاش در زمینۀ ارائه دادههای حرارتی از سطح زمین به واقعیت تبدیل کرده بود، تنها چند هفته پس از آنکه نخستین تصاویر بینظیر خود را منتقل نمود، به طور ناگهانی و ناخواسته از فعالیت بازایستاد.
ماهواره «هات ست-۱» که برای تهیه تصاویر دقیق از دمای سطح زمین طراحی شده بود، شیوه نوینی را در زمینه تحقیقات فضایی و محیط زیست ارائه داد. این فضاپیما با قابلیت رصد دقیق تغییرات حرارتی کوچک مانند گرمای ناشی از حرکت قطارها، در اوایل کار خود دادههای منحصر به فردی را ثبت کرد.
شرکت «ستوییو» (SatVu)، سازنده و اپراتورماهواره «هاتست -۱» در بیانیهای که روز جمعه منتشر شد، این نقص فنی را تأیید کرده است، اما جزئیات دقیقی از این اختلال فنی ارائه نداده است. گزارشها حاکی از آن است که سیستم دوربین حرارتی ماهواره، که اطلاعات حیاتی به دست میآورد، در ابتدای هفته دچار خرابی شده است. تیم مهندسی شرکت «ست وی یو» در حال تلاش برای رفع نقص و بازگرداندن فضاپیما به حالت عملیاتی است، اگرچه امکان بازیابی کامل ماهواره مورد تردید است.
این شرکت قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ یک ماهواره جدید برای اندازهگیری دقیق دما راهاندازی کند و برای «هاتست -۱» که بیمه شده بود، جایگزین دیگری در نظر گرفته است.
ماهواره دوم این سری، «هاتست -۲» (HOTSAT-۲)، در دست برنامهریزی قرار دارد تا پیشتازی شرکت «ست وی یو» را در ارائه دادههای حرارتی با وضوح بالا از آسمان حفظ کند.
اطلاعات دقیق حاصل از این ماموریتها نه تنها به درک ما از تغییرات اقلیمی کمک شایانی خواهند کرد، بلکه انتظار میرود به عنوان یک ابزار مهم در تحقیقات زیستمحیطی و کشاورزی مفید واقع شوند.
انتهای پیام/