استفاده از «لایفای»، رقیب نوری «وایفای» چه مزیتهایی دارد؟
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، نسل جدید ارتباطات نوری بیسیم که به اختصار به لایفای معروف شده است، بحث داغی را در میان فناوران رقم زده است و پایگاه تخصصی آیای اسپکتروم در مطلبی علمی، اما به زبان ساده به معرفی این روش نوین پرداخته است که در ادامه میخوانید.
سیستم لایفای (Li-Fi) که اهل علم عبارت هماندهی با نور (Light Fidelity) را در زبان فارسی برای آن برگزیدهاند راه جدیدی را در عصر ارتباطات بیسیم برای فناوریهای پیشرفته وایفای باز کرد. لایفای این امکان را ایجاد میکند که برای ارسال و دریافت دادهها از امواج نور به جای امواج رادیویی استفاده کند.
دستگاههای مجهز به سیستم لایفای باید بتوانند دریافت و ارسال اطلاعات را با سرعت ۱۰۰ مگابایت بر ثانیه انتقل دهند. این استاندارد قلمرو جدیدی از ارتباطات بیسیم سریع و قابل اعتماد را معرفی میکند که نویدبخش انقلابی در شیوه اتصال و برقراری ارتباط است.
در سیستم لایفای از قطعات و لوازمی استفاده میشود که دارای واحدهایی کوچک برای کنترل و گسیل نور و نیز گیرندههای حساس به نور هستند.
تلفنهای هوشمند، تبلتها و سایر دستگاههای ارتباطی برای اتصال به لایفای به تابش گر و حسگرهایی نیاز دارند که بتوانند سیگنالهای نور را ارسال و دریافت کنند. تلفنهای همراه پیشرفته امروزی برای برنامههایی مانند تشخیص چهره از فرستندهها و حسگرها استفاده میکنند.
برای نصب یک برنامه به طور معمول از طریق یک شبکه محلی به اینترنت متصل میشویم و اکنون همین شبکهها میتوانند فرصت دسترسی بیسیم را به روشی جدید از طریق لایفای ارائه دهند. برای مثال لایفای میتواند داخل لامپهای رومیزی یا داخل سقف که به برق وصل هستند ما را به شبکه وصل کند.
لایفای یک فناوری امیدوارکننده است که به ارتباطات بیسیم سرعت میدهد و این پتانسیل را دارد که در مکانهای پرجمعیت مانند همایشها یا کلاسهای درس، ارتباطات را متحول کند. این فناوری، همچنین امنیت شبکه را افزایش میدهد، زیرا محدود به مرزهای فیزیکی سیگنال نور است و رهگیری را مشکل میکند.
تجربه جدید ارتباط گرفتن با لایفای از طریق طیف نوری ممکن میشود که رقیبان کمتری دارد و در مقام مقایسه میتوان گفت، وایفای در طیف رادیویی بدون مجوز با سایر فناوریها مانند بلوتوث و پهنای باند فوقگسترده رقابت میکند.
انتهای پیام/