بلاتکلیفی مهمترین نمونه سیارکی ناسا در پی اختلال چتر نجات
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، بازگشت فضاپیمای «اسیریس-رکس» با نمونههایی از سیارک «بنو»، نخستین نمونه سیارکی را توسط ناسا رقم زد، اما طبق اظهارات مقامات این سازمان، سیمهای متقاطع باعث ایجاد اختلال در چتر نجات هنگام تحویل نمونه سیارک «اسیریس-رکس» شده، این فضاپیما نمونه خود را ابتدای مهرماه با خیال راحت بر روی زمین فرود آورده است
ناسا دلیل بروز اختلال در چتر نجات کپسول بازگشت نمونه سیارک بنو در هنگام فرود در جو زمین را میداند؛ مشکلی که مانع از فرود ایمن و نرم کپسول در آن روز نشد، احتمالاً ناشی از سیمهای متقاطع بود.
سنگها و غبار جمعآوریشده از سطح سیارک بنو به دانشمندان کمک میکند تا چگونگی شکلگیری خورشید و سیارات در حدود ۴.۵ میلیارد سال پیش را بررسی کنند و درک سیارکها را بهبود بخشند. دانشمندان شش سال است که منتظر این لحظه هستند و تکتک گامهای این مرحله بارها تمرین و شبیهسازی شده است.
ناسا پس از بررسی کامل فیلم فرود و مستندات گسترده فضاپیما، دریافت که قرارگیری متناقض برچسب سیمکشی در طراحیهای صورت گرفته احتمالاً باعث بروز اختلال میشود؛ مهندسان محرکهای رهاسازی چترها را سیمکشی میکنند تا سیگنالهایی که به منظور استقرار عمل میکنند در لحظه تعریف شده کارکرد درست خود را پیاده کنند.
مقامات سازمان هوانوردی و فضای ایالات متحده در یک پست وبلاگی نوشتند، خطاهای اتصال موجب مشکل پراشوت در زمان تحویل نمونه سیارک بنو شده است؛ علت دقیق این خطا در حال حاضر همچنان مشخص نیست و تیم مهندسی ناسا در حال بررسی و تحقیق بر روی دادهها و سیگنالهایی است که هنگام این اختلال نشان داده شدند. این تحقیقات باید برای شناسایی دقیق علت و تهیه راهکارهای پیشگیری در آینده انجام شود.
ناسا خاطرنشان کرده، به این دلیل که کامپیوترهای سیستم کنترل ماموریت ناسا عملی را انجام داده و توانسته ارتباط با ماهواره مورد نظر و انتقال تصاویر را برقرار کند، تحویل نمونه سیارک بنو به زمین همچنان ممکن است؛ با این حال، اعلام شده است که ناسا تمام تلاش خود را برای نجات نمونه بنو از داخل پراشوت انجام میدهد.
انتهای پیام/