دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ژاپن رکورد سرعت اینترنت جهان را شکست

ژاپن رکورد سرعت اینترنت جهان را شکست
مهندسان ژاپنی با بهره‌گیری از فناوری‌های نوظهور موفق شدند داده‌ها را ۲۰ برابر سریعتر از ترافیک فعلی اینترنت جهانی جابجا کنند.
کد خبر : 882982

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیواطلس، همه ما به دنبال اینترنت پرسرعت هستیم و اکنون خبر‌ها حاکی از آن است که مهندسان ژاپنی رکورد سرعت انتقال داده را شکسته اند.

پرشتاب‌ترین اینترنت حال حاضر جهان سرعتی معادل ۱۰ گیگابایت در ثانیه دارد و فقط افراد معدودی به آن دسترسی دارند. گروه نسبتاً بزرگتری از مردم جهان از اینترنتی با سرعت ۱ گیگابایت در ثانیه استفاده می‌کنند حال‌آنکه اکثر ما به اینترنتی با سرعت چندصد مگابایت در ثانیه دسترسی داریم.

این آمار و ارقام را ارائه دادیم برای اینکه وقتی می‌گوییم محققان مؤسسه ملی فناوری ارتباطات و اطلاعات ژاپن موفق شده‌اند داده‌ها را با سرعت ۲۲.۹ پتابایت در ثانیه آن هم فقط از طریق یک فیبر نوری انتقال دهند، به شما برای درک بهتر مطلب کمک کنیم. ناگفته نماند که هر پتابایت معادل یک میلیون گیگابایت است. با این حساب، ژاپنی‌ها می‌توانند داده‌ها را ۲۰ برابر سریعتر از ترافیک فعلی اینترنت جهانی جابجا کنند. این در حالی است که حتی سرعت اینترنت ناسا هم ۴۶ ترابایت (معادل ۰.۰۴۶ پگابایت) در ثانیه است.

برای رسیدن به چنین توفیق بزرگی، مؤسسه ملی فناوری ارتباطات و اطلاعات ژاپن از برخی فناوری‌های نوظهور بهره برده تا آنجا که کابل انتقال داده به‌جای اینکه تک هسته‌ای باشد از ۳۸ هسته تشکیل شده که هر یک از آن‌ها می‌تواند داده را به ۳ مود و در مجموع از ۱۱۴ کانال فضایی منتقل کنند. علاوه بر این، هر کانال فضایی هم از ۷۵۰ کانال طول موج در سه باند با پهنای ۱۸.۸ تراهرتز تشکیل شده است که این خود بر سرعت انتقال داده می‌افزاید و آن را به ۲۴.۷ پتابایت در ثانیه می‌رساند.

با این حال، عرضه اینترنت با چنین سرعتی در آینده نزدیک محتمل نیست. رمزگشایی از داده یک فرایند جداگانه و پیچیده را می‌طلبد که مستلزم نصب تجهیزات ویژه‌ای به نام گیرنده‌های مایمو (MIMO receivers) در سراسر شبکه است. به بیان ساده‌تر، زیرساخت فعلی اینترنت جهان به یک نسخه چهارهسته‌ای از این فناوری مجهز است که هر هسته داده را فقط با یک مود منتقل می‌کند و در نهایت می‌تواند سرعت را به ۱ پتابایت در ثانیه برساند.

از این رو با زیرساخت فعلی، تا رسیدن به نقطه استفاده از اینترنت مؤسسه ملی فناوری ارتباطات و اطلاعات ژاپن فاصله زیادی داریم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب