دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تلسکوپ فضایی «جمنای» با انرژی پاک فعالیت می‌کند

تلسکوپ فضایی «جمنای» با انرژی پاک فعالیت می‌کند
یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین تلسکوپ‌های فضایی قرار است با تغییر ساختار‌ها و تامین شرایط مورد نیاز از سال ۲۰۲۷ تنها با استفاده از انرژی پاک به فعالیت خود ادامه دهد.
کد خبر : 882085

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، تلسکوپ جمنای جنوبی قرار است از سال ۲۰۲۷ تنها با استفاده از انرژی پاک فعالیت کند و سیر نحوه تامین انرژی خود را تغییر دهد.  این تلسکوپ یکی از بزرگ‌ترین تلسکوپ‌های دنیاست و برای مطالعه‌ اخترشناسی و تهیه تصاویر مورد نیاز توسط دانشمندان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تلسکوپ جمنای در واقع یک جفت تلسکوپ بزرگ و بین‌المللی است که متعلق به یک کنسرسیوم بین‌المللی از کشورهای آمریکا، شیلی، استرالیا، کانادا، آرژانتین، و برزیل است و به‌وسیله دانشگاه هاوایی در هایلو اداره می‌شوند.

کاهش سفرهای هوایی، نصب پنل‌های خورشیدی و استفاده از وسایل نقلیه الکتریکی تنها برخی از راه‌هایی است که «نوریلب»، آزمایشگاه تحقیقات نجومی فدرال آمریکا که برخی از رصدخانه‌های بزرگ زمینی از جمله تلسکوپ جمنای جنوبی را اداره می‌کند، برای کاهش رد پای کربن ناشی از فعالیت‌های خود در نظر دارد.

به گفته مقامات نوریلب، تا پایان سال ۲۰۲۷ تمام انتشار کربن مرتبط با عملیات‌های این سازمان به نصف کاهش می‌یابد که نتیجه تغییراتی است که این سازمان در زیرساخت‌های خود ایجاد کرده است.

امروزه مسئله‌ تغییرات آب و هوا و الگوهای کنونی مصرف انرژی به یکی از بزرگترین چالش‌های جهان تبدیل شده است. تلاش برای مقابله با تغییرات آب و هوا و استفاده بهینه از منابع انرژی همت بزرگی می‌طلبد و در این راستا، قراردادی بین یک شرکت سوئدی تولید کننده انرژی پاک و تلسکوپ جنمای جنوبی در فوریه سال ۲۰۲۱ میلادی امضا شد.

بر اساس این قرارداد، تلسکوپ جنمای جنوبی که برای برقراری ارتباط و تجهیزات نوری یک سری از بخش‌ها استفاده می‌شود، تا سال ۲۰۲۷ باید تنها از انرژی پاک استفاده کند. این تلاش به منظور کاهش اثرات زیست محیطی ناشی از مصرف سوخت‌های فسیلی، بهبود شرایط زندگی در مناطق اطراف آن و دستیابی به توسعه پایدار در این ناحیه است. قوانین محلی نیز در این مسیر تأثیر بسیاری دارند. تلسکوپ جنمای جنوبی باید با قوانین سرزمین‌های بیابانی سازگاری داشته باشد. 

تماشای ستارگان در آسمان شب تصاویری از عمق  و زیبایی آن در اختیار می‌گذارد. با استفاده از انرژی پاک، این پروژه عملاً نشان می‌دهد که حتی با وجود محدودیت منابع می‌توان عملکرد فضایی را گسترش و توسعه داد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب