دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

آنزیم جدید برای تجزیه پلاستیک کشف شد

آنزیم جدید برای تجزیه پلاستیک کشف شد
پژوهشگران فرانسوی موفق شدند آنزیمی بسازند که به تجزیه پلاستیک سرعت می‌دهد.
کد خبر : 881851

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از بی‌بی‌سی، پروفسور آلن مارتی (Alain Marty) و همکارانش در دانشگاه تولوز فرانسه موفق شدند با دستکاری یک آنزیم پیوند‌های پلاستیک را بشکنند. 

تحول و کارایی این آنزیم که پیشینه‌ای بیش از ۱۰ سال دارد امروز به مرحله‌ای رسیده است که می‌تواند پلیمر سخت PET در پلاستیک را هم تجزیه کند و به تعبیر پروفسور مارتی مانند یک قیچی مولکولی عمل می‌کند.

جرقه اولیه کشف این آنزیم به کار آزمایشگاهی یک محقق در دانشگاه اوزاکا ژاپن در سال ۲۰۱۰ برمی‌گردد. این محقق به نام سینتاوی سلیمان، آنزیم LCC (آنزیم کوتیناز در کود گیاهی برگ درختان) را که همکارانش در برگ‌های پوسیده پارک کنار دانشگاه کشف کرده بودند به آزمایشگاه برد و دریافت که این آنزیم می‌تواند لایه موم‌مانند روی برگ درختان را تجزیه کند و فکر کرد شاید بتواند به تجزیه پلاستیک نیز کمک کند. سپس تکه‌ای از پلاستیک یک جفت هدفون را برید و داخل آب انداخت و مقدای کود LCC نیز به آن افزود.

روز بعد او در کمال شگفتی دید که قسمتی از پلاستیک تجزیه شده و در بخش‌هایی دیگر حفره ایجاد شده است. مزیت دیگر این آنزیم تکامل‌یافته آن است که پلاستیک را به مولکول‌های سازنده خود تجزیه می‌کند به طوری که دوباره برای موارد صنعتی نیز قابل استفاده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب