دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

دومین رویداد ملی صنعت دانش‌بنیان آغاز شد

دومین رویداد ملی صنعت دانش‌بنیان آغاز شد
دومین رویداد ملی صنعت دانش بنیان با عنوان «انقلاب صنعتی چهارم و صنعت شهر هوشمند» امروز دوم آذر با حضور وزرای صمت، ارتباطات و علوم، تحقیقات و فناوری در مرکز همایش‌های بین‌المللی سازمان اسناد و کتابخانه ملی آغاز شد.
کد خبر : 880764

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، معاون علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری، وزیران صمت، ارتباطات و کشور، شهردار تهران، شرکت‌های دانش‌بنیان در این رویداد شرکت کردند. این همایش در راستای جریان‌سازی انقلاب صنعتی چهارم، بهم‌رسانی شرکت‌های دانش بنیان و صنایع بزرگ برگزار شده است که در این رویداد ۲۵۰ شرکت دانش‌بنیان حضور دارند.

امضا و تبادل تفاهم‌نامه‌ها بین شرکت‌های دانش بنیان و وزارتخانه‌ها از جمله برنامه‌های دومین رویداد ملی صنعت دانش‌بنیان است.

در این همایش امین فرجی عضو هیات علمی دانشگاه تهران و رئیس مرکز تحقیقات شهر هوشمند ایران با اشاره به تغییرات و گذار‌های فناوری در عصر حاضر گفت: تکنولوژِی وارد تمام عرصه‌های زندگی شده و تقریبا تمام جوانب زیست بشر را در خود جمع کرده است. این تغییرات به تغییرات قابل توجه بین نسلی منجر شده است. به بیان دیگر تغییر در ذاعقه نسل کنونی به واسطه تجربه هر روزه فناوری در زندگی روزمره خود، حکایت از ضرورت توجه ویژه در خصوص خلق شهر‌هایی هوشمندتر و در راستای اقتضائات این نسل دارد.

وی افزود: برای رسیدن به این سطح ابتدا بایستی تعریف درستی از شهر هوشمند ارائه داد و در ادامه باید در خصوص چیستی شهر‌های هوشمند تامل کرد. برای شهر هوشمند به اندازه تمام شهر‌هایی که در سراسر کره خاکی می‌توان تعریف ارائه داد چرا که در درجه اول شهر هوشمند برای حل چالش‌هایی ارائه می‌شود که گاهاً خاص هر نقطه شهری است؛ بنابراین تعریف شهر هوشمند می‌تواند به تناسب شهر‌ها با تفاوت‌های فرهنگی، محیطی، اقتصادی، سیاسی و ... متفاوت باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران، با اشاره به تعریف شهر هوشمند گفت: شهری که در آن تصمیمات درستی گرفته میشود، مسیر درستی انتخاب میشود و نیز آینده قابل پیشبینی دارد. در تعریف ارائه شده ابزار‌های نوظهور فناوری مبنای رسیدن به تصمیات درست و مسیر درست و آینده قابل پیشبینی است به بیان دیگر بهرهگیری از ابزارهایی، چون کلان داده، هوش مصنوعی، بلاکچین و ... بخشی از زنجیره ابزار‌هایی است که مبنای خلق تصمیم درست و در نهایت رسیدن به شهری پایدار است.

وی ادامه داد: در شهر هوشمند دو موضوع نخست کیفیت زندگی یا بهگشت عرصه شهری جهت شهروندان و دوم شکلیابی صنعت هوشمند مبتنی بر اقتصاد دانشبنیان بسیار حائز اهمیت است.

فرجی بر ضرورت هوشمند سازی تاکید کرد و گفت: ظهور چالش رو به رشد فرسودگی شهرها، اقتصاد ناسالم و ناپایدار شهری، ترافیک سرسام آور شهری، چالش‌های اجتماعی و ... همه حکایت از شکل جدیدی چالش‌های حجیم است که تنها در راستای مدیریت هوشمندانه شهر قابلیت حل و فصل دارد. برای این منظور شهر هوشمند نه به عنوان یک محصول بلکه به عنوان واسط جهت دستیابی به شهری با حداقل چالش¬های شهری و پایدار است. برای این امر شهروندان در مرکز توجه خواهند بود.

این کارشناس عنوان کرد: بی شک برای شهروندان حل مسائل روزمره و قرارگیری شهر هوشمند در سبد زندگی امری حیاتی و در این راستا دستیازی به مشارکت شهروندان و رسیدن به ساختار شراکتی امری حیاتی است. این امر در شهر هوشمند می‌تواند در قالب هم آفرینی یعنی طراحی شهری هوشمندانه با شهروندان قابلیت عینی شدن دارد.

وی گفت: در راستای حضور هر بیشتر شهروندان در زنجیره طراحی شهر هوشمند می¬تواند اقدام به جمع سپاری کرد و در عین حال برای توسعه و خلق اقتصاد پایدار محلی از ابزار‌های مشارکتی اقتصاد مانند توکن سازی دارایی استفاده کرد از این رو برای رسیدن به نتایج مطلوب در تحقق امر صنعت شهر هوشمند تنها تقسیم ملی و تعیین بازیگران در راستای هم افزایی بیشتر ممکن است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب