دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تولید نانوپودری که باعث کاهش مصرف سوخت می‌شود

تولید نانوپودری که باعث کاهش مصرف سوخت می‌شود
یک گروه از پژوهشگران ایرانی موفق به تولید نانوپودری از ذرات سیلیکای رسوبی شده‌اند که استفاده از آن در تولید تایر منجر به کاهش مصرف سوخت می‌شود.
کد خبر : 880517

مرضیه حق‌وردی، محقق تولید نانوپودری کاربردی در صنعت به خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: پودر سیلیکا رسوبی است که در صنعت تایر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پودر به علت خواص فیزیکی و متالیکی خاصش می‌تواند جایگزین دوده شود. پودر سیلیکا رسوبی علاوه بر صنعت لاستیک، در صنایع ساختمان سازی، کشاورزی، آرایشی- بهداشتی، رنگ و رزین و پوشش، نساجی و کاغذ نیز کاربرد دارد.

این دکترای شیمی معدنی افزود: این طرح شامل ارائه روش صنعتی ساده، ارزان و کارآمد برای تولید نانو ذرات سیلیکای رسوبی می شود به گونه‌ای که قادر است تمام ویژگی‌های مطلوب این محصول را مطابق با استاندارد‌های لازم صنعت تایر فراهم کند.

وی به مزایای رقابتی این طرح اشاره کرد و گفت: استفاده از پودر سیلیکای رسوبی در تایر‌ها از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است؛ زیرا مصرف سوخت خودرو‌ها را کاهش می‌دهد. موجب کاهش آلودگی زیست محیطی می‌شود. همپنین باعث بهبود خواص مقاومت غلتشی، استحکام کششی، چنگ زنی و ترمزگیری تایر می‌شود.

به گفته وی، مساحت زیاد سطح ویژه، اندازه ذرات نانومتری، تخلخل بالا و طبیعت شیمیایی در سیلیکای رسوبی (آبدوست) نسبت به دوده (آبگریز)، ظرفیت تقویت کنندگی بسیار خوبی را فراهم می‌کند. تولید محصول سیلکیای رسوبی نیاز به تجهیزات بسیار پیچیده ندارد و استفاده از مواد اولیه آن بسیار ارزان قیمت (سولفوریک اسید و سدیم سیلیکات) و در دسترس است (ایران غنی از منابع سیلیس است).

وی با بیان اینکه این محصول مطابق با استاندارد‌های جهانی تولید شده است، گفت: در کنار این محصول امکان دارد یک محصول جانبی دیگر مانند سیلیکا ژل استفاده شود. در این محصول سعی کرده‌ایم از مواد پایدارکننده که سمی و گران هستند، استفاده نکنیم و ضمن اصلاح فرایند اجزا، هزینه‌های طرح و میزان انرژی را نیز کاهش دهیم.

حق‌وردی گفت: بتن سبک از دیگر محصولات شرکت است که با استفاده از سنگدانه‌های سبک، اضافه کردن ماده کف‌زا همراه با اختلاط و بدون استفاده از اتوکلاو تهیه شده است. این محصول مزایایی مانند ضد اشتعال، عایق صوتی، حرارتی، استحکام بالا، سبک، ارزان و مقاوم به آب دارد.

وی تأکید کرد: دانسیته (نسبت چگالی به حجم) این بتن بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ با مقاومت فشاری دو و نیم و دانسیته محصول دیگر بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ با مقاومت فشاری چهار و نیم است. بتنی که مقاومت فشاری آن دو و نیم است برای دیوار داخلی و بتنی که مقاومت فشاری آن چهار و نیم است برای دیوار خارجی استفاده می‌شود.

این محقق به مشکلات اجرایی این طرح‌ها اشاره کرد و افزود: عدم وجود سرمایه کافی مهمترین مشکل ما برای تولید انبوه و تجاری سازی این طرح است. ما برای راه اندازی خط تولید پودر نانو ذرات سیلیکای رسوبی به سرمایه نیاز داریم. این محصول اکنون وارداتی است و عمدتا از کشور‌هایی مانند چین، هند و ترکیه وارد کشور می‌شود.

به گفته پژوهشگر حوزه نانو، اگر خط تولید این محصول را راه‌اندازی کنیم، بخشی از نیاز وارداتی کشور به این محصول برطرف می‌شود. اکنون ۹ کارخانه تایرسازی در ایران نیاز به این محصول دارند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب