شکایت از اوپنایآی و مایکروسافت برای آموزش مدل هوش مصنوعی
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، اوپنایآی و مایکروسافت روز سهشنبه به خاطر ادعاهایی مبنی بر سوءاستفاده از کار نویسندگان غیرداستانی برای آموزش مدلهای هوش مصنوعی که زیربنای سرویسهایی مانند چت بات اوپن ای آی هستند، مورد پیگرد قانونی قرار گرفتند.
جولیان سانکتون، نویسنده و ویراستار هالیوود ریپورتر که رهبری این اقدام طبقاتی پیشنهادی را در دادگاه فدرال منهتن بر عهده دارد، گفت: اوپن ای آی دهها هزار کتاب غیرداستانی را بدون اجازه برای آموزش مدلهای زبانی بزرگ خود برای پاسخ به پیامهای متنی انسانی کپی کرده است.
این دادخواست یکی از چندین شکایتی است که توسط گروههایی از صاحبان کپیرایت، ازجمله نویسندگان جان گریشام، جورج آر. آر. مارتین و جاناتان فرانزن علیه اوپن ای آی و دیگر شرکتهای فناوری به خاطر سوءاستفاده از کار آنها برای آموزش سیستمهای هوش مصنوعی مطرحشده است. البته این شرکتها این اتهامات را رد کردهاند.
شکایت سانتون اولین شکایت علیه اوپن ای آی است که مایکروسافت را نیز بهعنوان متهم معرفی میکند. این شرکت میلیاردها دلار در استارت آپ هوش مصنوعی سرمایهگذاری کرده و سیستمهای اوپن ای آی را در محصولات خود ادغام کرده است.
یکی از سخنگویان اوپن ای آی با اشاره به پرونده قضایی در جریان، از اظهارنظر در مورد این دادخواست خودداری کرد.
جاستین نلسون، وکیل سانتون در بیانیهای گفت: درحالیکه اوپن ای آی و مایکروسافت از پرداخت پول به نویسندگان غیرداستانی خودداری میکنند، پلتفرم هوش مصنوعی آنها ارزش یک ثروت را دارد.
سانتون گفت: اوپن ای آی کتابهای غیرداستانی ازجمله «دیوانهخانه در انتهای زمین» «سفر به شب قطب جنوب تاریک» را برای آموزش مدلهای زبان بزرگ جی پی تی خود کپی کرده است.
در این شکایت همچنین آمده است که مایکروسافت عمیقاً در آموزش و توسعه این مدلها مشارکت داشته و همچنین مسئول نقض کپیرایت است.
سانتون از دادگاه درخواست مقدار نامشخصی خسارت مالی و حکم دادگاه برای جلوگیری از تخلف ادعایی کرد.
انتهای پیام/