دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

فضاپیمای باری چین به مدار زمین می‌رود

فضاپیمای باری چین به مدار زمین می‌رود
فضاپیمای باری چین به محل پرتاب منتقل شده و قرار است در ماه‌های آینده به مدار زمین پرتاب شود.
کد خبر : 880240

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، دفتر مهندسی فضاپیما‌های سرنشین‌دار چین اعلام کرد که چین در سال ۲۰۲۴ چهار ماموریت پرتاب فضاپیمای باری «تیان ژو-۷»، فضاپیمای سرنشین‌دار «شنژو-۱۸»، فضاپیمای باری «تیان ژو-۸» و فضاپیمای سرنشین‌دار «شنژو-۱۹» را اجرا می‌کند. 

این فضاپیما‌ها قبل از پرتاب از سایت پرتاب فضاپیمای ون‌چانگ که در استان هاینان در جنوب چین قرار دارد، تحت مونتاژ، آزمایش و سایر بازبینی‌های مورد نیاز قرار می‌گیرند.

دفتر مهندسی فضاپیما‌های باربری چین در توضیحات خود خاطرنشان کرده، از زمان تکمیل ساخت و ساز ایستگاه فضایی چین، این ایستگاه وارد مرحله‌ای از کاربرد و توسعه شده است که بیش از ۱۰ سال زمان می‌برد و طی این مدت هر سال دو فضاپیمای سرنشین‌دار و یک یا دو فضاپیمای باری به فضا پرتاب می‌شوند. 

درحال حاضر فضاپیمای باربری تیان‌ژو۷ به منظور قرارگیری مواد و تجهیزات مورد نیاز ایستگاه فضایی چین به مرکز فضایی ونچانگ منتقل شده است. این فضاپیما، مأموریتی دارد که با استفاده از یک مرکز کنترل فوق پیشرفته در این کشور، افزون بر وزن نامناسب ایستگاه فضایی چین، تکنولوژی‌های ویژه‌ای را از جمله سیستم‌های تأمین آب، ارائه نیروی الکتریکی یا شارژ باتری و سیستم‌های فشار آن را آزمایش می‌کند.

طبق اعلام رسمی این دفتر، این پرواز‌ها به منظور تأمین و پشتیبانی شرایط عملیاتی ایستگاه فضایی چین به طور منظم صورت می‌گیرد و با بهره‌گیری از این نوع فضاپیماها، ایستگاه فضایی این کشور می‌تواند مواد مصرفی، تجهیزات عملیاتی، آب، سوخت و مشتقات آن را به طور مستقیم و با زمانبندی دقیقی از زمین به ایستگاه دریافت کند.

تیان‌ژو۷ یکی از نسل‌های جدید فضاپیما‌های باربری چین است که با استفاده از سیستم‌های پیشرفته به یک فضای قابل حمل برای حمل مواد خطرناک تبدیل و تجهیز شده است.

طراحان این مأموریت، لوگوی مأموریت را نیز به تازگی منتشر کرده‌اند. لوگوی این مأموریت متشکل از عنصر‌هایی است که نمادی از رویکرد‌های مهم این مأموریت را به نمایش می‌گذارد. طراحی لوگو با استفاده از رنگ‌های آبی و سبز، تأکید بر روی ارتباط بین زمین و فضا را دارد و حروف "T" و "Z" در لوگو به معنای «تیان‌ژو» قرارگرفته‌اند و نمایان‌گر همکاری و هماهنگی بین تیم مهندسی فضایی چین و تیم‌های نگهداری و مراقبت ایستگاه فضایی هستند.

پرواز این فضاپیما به عنوان یک فضاپیمای باربری که مواد و تجهیزات لازم برای ایستگاه فضایی چین را تامین می‌کند و همچنین به عنوان نماد تلاش‌های فضایی چین برای توسعه و پیشرفت در عرصه فضاپیما‌ها و مأموریت‌های فضایی حائز اهمیت بسیار است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب