خوشه درخت کریسمس کیهانی کشف شد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینس ایکس، یک گروه بینالمللی از دانشمندان به رهبری دانشگاه علم و فناوری میسوری (Missouri) آمریکا با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب به کشف چهارده شیء ناپاینده در فضا دست پیدا کردند که بیش از چهار میلیون سال نوری با زمین فاصله دارند و «خوشه درخت کریسمس کیهانی» نام گرفتهاند.
به گفته یان (Yan)، دانشیار گروه فیزیک و اخترشناسی دانشگاه، ناپایندهها اشیایی در فضا هستند که مانند ستارهها ناگهان نورانی و سپس ناپدید میشوند. درخشش این اشیا کوتاه است و شبیه خیره شدن به شیشهای در حال بزرگنمایی و تغییر است.
یان و گروه همکارش با استفاده از قابلیتهای فناورانه و پیشرفته تلسکوپ فضایی جیمز وب در واقع علت فرضی «سوسوزدن» نورهای کهکشانی را تأیید کردند، یعنی همان چیزی که دانشمندان اولین بار سالها پیش با استفاده از تلسکوپ فضایی هابل ناسا مشاهده کردند. به گفته یان، دلیل نامگذاری «خوشه کیهانی کریسمس» آن است که بسیار رنگارنگ است و نیز نورهای چشمکزن دارد.
این گروه از دانشمندان پس از بررسی چهار عکس ثبتشده با تلسکوپ کیهانی جیمز وب در یک دوره ۱۲۶ روزه (حدود چهار ماه) به کشف خوشه کیهانی درخت کریسمس رسیدند. دو ستاره ابرنواختر نیز در میان چهارده شیء کشفشده در این خوشه قرار دارند که در پایان دوران حیات خود به سر میبرند.
انتهای پیام/