دانشبنیانها برای بحران فرونشست زمین راهکار ارائه دهند
حجتالله فیروزی در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد: شرایط اقلیمی، فرونشست جدی زمین در کشور، وجود بلایای طبیعی مانند زلزله و سیل و وجود بافتهای فرسوده گسترده در کشور ازجمله موضوعاتی هستند که ضرورت تولید باکیفیت و بهبود استانداردهای مسکن را جدی کرده و طبیعی است که در این مسیر حضور دانشبنیانها میتوانند با توجه به دسترسی به فناوری و نوآوری شرایط بهتر و مطلوبتری را برای بخش مسکن به ارمغان آورند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مسکن اکنون به یکی از مهمترین دغدغههای خانوارها بدل شده است و به دلیل نابرابری تقاضا و عرضه با شرایطی مواجه است که موجب شده تا قیمت آن در توان خرید بسیاری از خانوادهها نباشد، در این شرایط طبیعی است که هر راهکاری که بتواند موجب کاهش قیمت تمامشده ساخت و به دنبال آن کاهش قیمت مسکن شود با استقبال مواجه میشود.
صنعتیسازی مهمترین راهکار برای کاهش قیمت مسکن
وی افزود: صنعتیسازی مسکن یکی از راهکارها برای کاهش قیمت تمامشده است، چون با تیراژ بالای تولید میتواند قیمت را پایین بیارود.
ظرفیت بالای بخش مسکن برای جذب دانشبنیانها
عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: در راستای صنعتیسازی ساخت مسکن شرکتهای دانشبنیان ظرفیت مناسبی برای جذب در بخش مسکن و صنایع وابسته به آن را خواهند داشت که ظرفیتی مهم برای این بخش مهم و اساسی کشور محسوب میشود.
فیروزیعنوان کرد: به طور قطع شرکتهای دانشبنیان در بخش فناوری و نوآوری، طراحی و اجرا کمک مهمی به تولید مسکن خواهند داشت. مجموعههایی که در زمینه تهیه نقشه، انرژی، اجرا و سایر بخشهای مسکن فعال هستند میتوانند طرحها و ایدههای دانشبنیانی خود را در بخش مسکن به کار گیرند و زمینه افزایش بهرهوری و افزایش ارزش افزوده را فراهم کنند.
شاخصهای مورد توجه دانشبنیانها در بخش مسکن
عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: بهبود، استحکام، معماری و زیبایی بهتر شاخصهایی هستند که میتواند مورد توجه دانشبنیانهای بخش مسکن قرار گیرد و از ظرفیت آن برای فراهمکردن شرایط مطلوب در بخش مسکن یاری بگیرند.
وی افزود: دولت نیز باید زمینهای برای جذب دانشبنیانها به این بخش فراهم کند که ازجمله راهکارها به این منظور ارایه تسهیلات و مشوقهایی برای فعالیت در این بخش است.
فیروزی خاطرنشان کرد: در حوزه بافتهای فرسوده و ساختمانهای قدیمی نیاز بهروزرسانی و احیا وجود دارد که در این بازسازی باید شرایط اقلیمی، فرونشت و ...، پیشبینیهای جدید در عرصه ساخت و ساز وجود داشته باشد. بلایای طبیعی مانند زلزله و سیل نیز ازجمله موضوعاتی هستند که بحث افزایش کیفیت و بهبود استاندارد ساخت را جدی میکنند و باید به این مباحث توجه جدی داشت.
سرمایهگذاری در صنعتیسازی به منابع زیاد نیازمند است
وی درباره دلایل عقبماندن صنعتی سازی مسکن در کشور نیز عنوان کرد: این بحث بیشتر به کمبود منابع مالی مطرح است، چون سرمایهگذاری در تولید انبوه و صنعتی ساختمان نیاز به منابع بالا دارد و باید سرمایهگذاری در این بحث به صرفه باشد.
انتهای پیام/