دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 آبان 1402 - 07:01
یادداشت؛

خالی‌شدن سبد بایدن از رأی مسلمانان در ۲۰۲۴

خالی‌شدن سبد بایدن از رأی مسلمانان در ۲۰۲۴
کارنامه بایدن در طول جنگ طوفان الاقصی نشان می‌دهد که طراحی وی برای بهره‌گیری از این جنگ در اهداف انتخابات با شکست روبرو شده و حالا نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که رای مسلمانان در سبد انتخابات 2024 او قرار ندارد.
کد خبر : 878875

گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا - قاسم غفوری؛  رئیس‌جمهور آمریکا در حالی خود را برای انتخابات سال ۲۰۲۴ آماده می‌سازد که به دلیل وضعیت بحرانی در عرصه داخلی و ناتوانی در حل مسائل اقتصادی، با امید کمتری برای پیروزی در انتخابات روبرو است.

ببر این اساس موسسه مودیز، یکی از سازمان‌های بزرگ اعتبارسنجی بین‌المللی چشم‌انداز خود در مورد اعتبار مالی آمریکا را از «پایدار» به «منفی» کاهش داده است  و ناتوانی در اجرای مطالبات مردمی در مباحثی همچون مقابله با تلفات گسترده قانون آزادی حمل سلاح و... بایدن را مجبور کرده تا به هزینه کرد از سیاست خارجی روی آورد.

بایدن که زمانی بر آن بود تا جنگ اوکراین را به ابزاری در مسیر انتخابات و اهداف سیاسی خود مبدل سازد بااین‌حال در عمل به دلیل دست آوردهای روسیه  با شکستی زودهنگام مواجه شد.

در همین حال دولت امریکا  در مقابله با چین و ایران نیز درنهایت گزینه‌ای جز مذاکره و تن دادن به خواسته‌های تهران و پکن در پیش رو ندارد که مبادله زندانیان ایران و آمریکا ، آزادسازی میلیارد‌ها دلار از دارایی‌های بلوکه‌شده ایران در کره جنوبی و عراق و دیدار این هفته بایدن با پینگ رئیس‌جمهور چین نمودی از این وضعیت است.

 

خالی شدن سبد بایدن از رأی مسلمانان در ۲۰۲۴

در همین حال عملیات طوفان الاقصی در قالب دفاع مشروع ملت فلسطین نیز ۱۵ مهرماه آغاز شد و جو بایدن حمایتی تمام‌قد از رژیم صهیونیستی، نسبت به این عملیات موضع گرفت. درنتیجه این موضع‌گیری  در کنار ارسال تسلیحات نظامی و کمک اقتصادی ۱۴.۳ میلیارد دلاری به رژیم صهیونیستی، بر خواست صهیونیست‌ها مبنی بر عدم آتش‌بس و لزوم نابودی حماس اصرار و  خود رسماً به تل‌آویو سفر کرد.

در این سفر همچنین  وزیر خارجه، دفاع و بسیاری از مقامات نظامی و سیاسی آمریکا نیز به دیدار همتایان صهیونیستشان رفته‌اند.

به گفته کارشناسان هرچند که وابستگی سران آمریکا به لابی صهیونیستی امری سراسری میان جمهوری‌خواه و دموکرات است، امانگاهی به کارنامه بایدن در طول جنگ طوفان الاقصی  نشان می‌دهد که  وی برای بهره‌گیری از این جنگ در اهداف انتخابات طراحی‌هایی را از قبل داشته  است.

بایدن  در نظرسنجی‌ها با محبوبیت زیر ۴۰ درصد مواجه است. وی  بر این تصور است که با رویکرد همه‌جانبه به رژیم صهیونیستی و مشارکت گسترده در کشتار مردم غزه می‌توان درنهایت خود را به‌عنوان نامزد نهایی لابی صهیونیستی معرفی و به مقابله با رقبایی همچون ترامپ که آماری بالاتر از بایدن در نزد افکار عمومی کسب کرده‌اند، وارد میدان شد.

حالا نتیجه این تصور انتخاباتی بایدن منجر به قربانی شدن هزاران فلسطینی شده است که نگاهی به واکنش‌های جهانی به این رویکرد دولت امریکا نشان می‌دهد که  نه‌تنها رؤیای انتخاباتی وی در این مسیر  محقق نمی‌شود بلکه وی سراشیبی سقوط را تندتر طی خواهد کرد.

 

خالی شدن سبد بایدن از رأی مسلمانان در ۲۰۲۴

نخست آنکه از زمان طوفان الاقصی در بسیاری از شهر‌های آمریکا تظاهرات گسترده مردمی علیه جنگ و حمایت‌های آمریکا از رژیم صهیونیستی برگزار شده است و این بدان معناست که برخلاف گذشته لابی صهیونیستی و غول‌های رسانه‌ای آن دیگر توان مدیریت افکار عمومی آمریکا را ندارد و مردم علیه رژیم صهیونیستی و حامیان آن به خیابان‌ها می‌آیند. این مسئله به منزله ریزش قطعی آرای بایدن به خاطر همگرایی آشکار با رژیم صهیونیستی است. روندی که موجب شده تا بایدن و وزیر خارجه‌اش بلینکن تعدیل مواضعی را در ظاهر هم که شده در پیش گیرند که ادعای " وقفه بشردوستانه جنگ " و رایزنی با کشور‌های دیگر برای بررسی وضعیت جنگ برگرفته از این مسئله است.

دوم آنکه هر چند لابی صهیونیستی همچنان از قدرت‌های غیر قابل انکار در آمریکاست، اما جریان‌ها و بازیگران جدیدی نیز به مرور توانسته‌اند در عرصه سیاست و اقتصاد آمریکا تأثیرگذار گردند به‌گونه‌ای که سیاستمداران و نامزد‌های انتخابات کنگره و ریاست جمهوری توان نادیده گرفتن آن‌ها را ندارند چنانکه از دلایل پیروزی بایدن بر ترامپ در سال ۲۰۲۰ نیز رأی آسیایی‌تبارها، هندی تبارها، مهاجرین آمریکایی‌تبار و نیز جامعه مسلمانان آمریکا بوده است.

بایدن این روز‌ها در حالی بر شتاب آشکارتر کردن وابستگی خود به لابی صهیونیستی افزوده است که این رویکرد قطعاً تأثیرات منفی بسیاری بر مؤلفه‌های انتخاباتی وی خواهد داشت به‌گونه‌ای که مؤلفه قدرت وی در انتخابات ۲۰۲۰ به نقطه‌ضعف وی مبدل می‌شود.

خالی شدن سبد بایدن از رأی مسلمانان در ۲۰۲۴

از یک‌سو دولت‌های آمریکایی و آفریقایی به‌شدت بر مقابله با رژیم صهیونیستی تأکید داشته و حتی برخی کشور‌ها به قطع و یا تعلیق روابط با این رژیم روی آورده‌اند. این مسئله به‌منزله آن است که بسیاری از اتباع این کشور‌ها در آمریکا نیز رویکردی ضد صهیونیستی خواهند داشت که از نتایج آن رای منفی در انتخابات آتی به بایدن ارزیابی می‌شود.

از سوی دیگر بسیاری از آسیایی‌تبارها ساکن آمریکا، مسلمان و عرب هستند که دارای لابی و سرمایه‌ای قابل‌توجه هستند که بر روند انتخابات آتی آمریکا تأثیرگذارند.  این مهم زمانی آشکارتر می‌شود که هشدار‌هایی رسمی به بایدن در این زمینه داده‌شده است.

«نهاد عوض» رئیس فلسطینی-آمریکایی آسیایی‌تبارها ساکن امریکا در مصاحبه‌ای ویدیویی با خبرگزاری آناتولی دراین‌باره گفت: ما مستقیماً به بایدن گفتیم که اگر خواستار آتش‌بس فوری نشود در سال ۲۰۲۴ رای ما را نخواهد داشت.

وی افزود: امکان ندارد به او رأی داده یا هیچ‌گونه حمایتی از وی به عمل بیاوریم.

نهاد عوض تصریح کرد: دولت بایدن وعده داده بود که در عرصه داخلی و خارجی حقوق بشر را در کانون سیاست‌هایش قرار خواهد داد. اما از دیدگاه ما، او به رأی‌دهندگان مسلمان آمریکایی و جنبش حامی فلسطین خیانت کرده است.

رئیس شورای روابط آمریکایی-اسلامی تأکید کرد:  وقتی مردم به بایدن رأی دادند، انتظار روی کار آمدن رهبری را داشتند که «صلح، برابری و عدالت» را برای همگان محقق کند، اما اکنون می‌بینیم که او کاملاً به‌طور یکجانبه از اسرائیل حمایت می‌کند.

در ادامه همین هشدار‌ها نیز  دیپلمات‌های آمریکایی در کشور‌های عربی به دولت جو بایدن درباره خشم فزاینده جهان عرب علیه واشنگتن از زمان آغاز جنگ غزه به دلیل حمایت از رژیم اسرائیل هشدار داده‌اند.

 

خالی شدن سبد بایدن از رأی مسلمانان در ۲۰۲۴

بر اساس پیام‌های سفارتخانه‌های آمریکا در کشور‌های عربی که شبکه خبری سی‌ان‌ان به آن‌ها دست یافته است، حمایت بی، چون و چرای دولت جو بایدن از اسرائیل خشم کم سابقه‌ای را در میان کشور‌های عربی بر انگیخته است.

شبکه خبری سی‌ان‌ان آمریکا نزدیک به دولت جو بایدن رئیس جمهور کنونی آمریکا گزارش داد: دولت بایدن هشدار‌های جدی از دیپلمات‌های خود در کشور‌های عربی دریافت کرده است که نشان می‌دهد حمایت بی، چون و چرای آمریکا از اسرائیل در جنگ ویرانگر این رژیم علیه غزه، موجب شده است تا «محبوبیت آمریکا در میان یک نسل کامل از مردم در کشور‌های عرب از بین برود.»

با توجه به این مولفه‌ها می‌توان گفت که حمایت‌های بایدن از رژیم صهیونیستی نه تنها نتوانسته دستاوردی برای وی به همراه داشته باشد بلکه واکنش منفی جامعه آمریکا را رقم زده است . این مسئله می‌توان زمینه ساز شکست وی در انتخابات ۲۰۲۴ و تکرار سرنوشت ترامپ برای وی شود چرا که امروز نه تنها رژیم صهیونیستی بلکه حامیان آن نیز دیگر جایی نزد افکار عمومی ندارند و ملت‌ها پذیرنده همراهی کشورشان با رژیم کودکش نیستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب