ضرورت بهکارگیری هوش مصنوعی در حل مشکلات کشور
علیرضا پاکفطرت در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا با اشاره به اینکه هوش مصنوعی بهعنوان یک فناوری جدید به میدان آمده است، گفت: ضروری است تدابیر امنیتی و قانونی لازم برای جلوگیری از سوءاستفاده از این فناوری دیده شود.
وی با یادآوری اینکه ۲۰ سال پیش نیز استفاده از اینترنت بهعنوان فناوری جدید نگرانکننده بود، افزود: در آن زمان عدهای تأکید داشتند که استفاده از این فناوری به لحاظ امنیتی و اطلاعاتی خطرناک است؛ اما امروز به این نتیجه رسیدهایم که جلوی اینترنت و فناوری را نمیتوان گرفت.
وی گفت علاوه بر تقویت امنیتی و آموزشی نیاز است، فرهنگسازی دراینباره بهخوبی انجام شود تا بهکارگیری فناوریهای جدید موجب خلل فرهنگی در جوانان و نوجوان ما نشود.
فرهنگ سازی و دانش افزایی
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه باید فرهنگسازی در این زمینه بهگونهای انجام شود تا نسل جوان بتواند از مزایای مثبت اینگونه فناوریها استفاده کنند، تصریح کرد: باید نقاط ضعف و قوت این فناوریها در ابعاد گوناگون ازجمله جریان سازیهای سیاسی – امنیتی موردتوجه قرار گیرد.
پاکفطرت با تأکید بر اینکه نخبگان و متصدیان این بخش از فناوری باید اطلاعات خود را پیرامون بهکارگیری و استفاده از هوش مصنوعی بالابرده و نقاط قوت و ضعف را در این زمینه مشخص کنند، اظهار کرد: هوش مصنوعی ساخته دست بشر است و نیاز است در این زمینه آموزشوپرورش ورود کرده و در سیستم آموزشی خود از پایه اصلاحاتی را در این زمینه فعال کند.
نماینده مردم شیراز و ورزقان گفت: البته این اقدامات آموزشی مختص به وزارت آموزشوپرورش نیست؛ بلکه باید درزمینهٔ بهکارگیری هوش مصنوعی، ارتباطات از طریق فضای مجازی و استفاده از اینترنت آموزشهای مفصلی در تمام دستگاهها وجود داشته باشد تا مانع از رخنه دشمنان در این حوزه شویم.
عضو گروه آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس همچنین خواستار توجه حوزههای دانشگاهی و آموزش عالی به این مسئله شد و افزود: البته هوش مصنوعی و فناوریهای جدید میتواند در حل مسائل بسیار مؤثر و پیشرو باشد. ۸۰ درصد از فناوریهای این بخش مثبت و قابلاستفاده است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه در دنیای امروز از جراحیهای خیلی سخت تا دستگاههای امنیتی و دفاعی وابسته به فناوریهای نوین هستند، اظهار کرد: در مرزها، دستگاههای دولتی، ادارات و... شاهد بهکارگیری این فناوریها هستیم.
وی در بخشی دیگر به انتقادات موجود در بالابودن هزینه جاری دستگاهها و نهادهای دولتی اشاره و خاطرنشان کرد: یکی از دلایل این امر افزایش تعداد نیروهای اداری است و این درحالیکه است که میتوان از طریق فناوریهایی، چون هوش مصنوعی به مدیریت هزینهها در این بخشها پرداخت.
ضرورت آموزشهای اطلاعاتی و امنیتی
پاکفطرت آگاهسازی و دانشافزایی عمومی در این زمینه را ضروری دانست و گفت: این آموزش است که موجب تشخیص و بازخورد دستگاههای اطلاعاتی میشود.
نماینده مردم شیراز و ورزقان افزود: دولت باید در این زمینه لایحه بدهد، باید وزارت اطلاعات، ارتباطات سازمان ثبتاسناد در این موضوع ورود کرده و معضلات را شناسایی کنند. در بخشهای فناورانه باید آموزشهای لازم در مورد جاسوسی یا کلاهبرداری داده شود، دولت لایحه را ارائه و ما نیز در راستای بهبود شرایط کشور از این نوع لوایح استقبال و بهعنوان قانون آن را تصویب میکنیم.
وی تأکید کرد: هوش مصنوعی مانند اینترنت و فناوریهای مشابه بهسرعت وارد جریان اطلاعات و خانوادهها در کشور خواهد شد چهبهتر که بتوانیم قبل از اینکه خارجیها بخواهند برنامههای خود را به ما تحمیل کنند از ظرفیتهای مثبت آن استفاده کنیم.
وی گفت:هوش مصنوعی بهخودیخود مشکلی ندارد و یک تحول بزرگ در جهان امروز است. شاید به کمک هوش مصنوعی سرعت حل بسیاری از مسائل بالاتر برود. تحلیلگران بر این باورند که باوجود بیماریهای خطرناک، هوش مصنوعی یک از ابزارهای است که خود را ارتقا میبخشد و موجب حل مسائل میشود.
انتهای پیام/