دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 آبان 1402 - 00:05
آنا گزارش می‌دهد؛

تونل‌های غزه، انبار باروت زیر پای رژیم صهیونیستی

تونل‌های غزه، انبار باروت زیر پای رژیم صهیونیستی
برخلاف تبلیغات و مظلوم‌نمایی‌های رسانه‌ای رژیم اشغالگر قدس پس از عملیات طوفان الاقصی، کارشناسان و تحلیلگران سیاسی کشتار کنونی فلسطینان در غزه را به‌مثابه نسل‌کشی و قتل‌ عام مردم غیرنظامی یا به تعبیری تنبیه جمعی می‌دانند.
کد خبر : 875958

گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا – سمانه مسلمی؛ بیش از سه هفته از آغاز هجوم جنون‌آمیز رژیم موقت صهیونیستی به غزه می‌گذرد و تا این لحظه با به شهادت رسیدن بیش از ۸ هزار نفر انواع جنایت‌های جنگی از سوی اسرائیل با تکیه‌ بر عنوان دفاع مشروع به وقوع پیوسته است.

به اذعان کارشناسان و تحلیلگران، کشتار صورت گرفته در غزه به‌مثابه نسل‌کشی و قتل‌ عام مردم برای یک تنبیه جمعی است. اسرائیل با این سبک از کشتار کودکان، مردان و زنان غیرنظامی فقط یک هدف را دنبال می‌کند و آن چیزی نیست جز حذف مقاومت اسلامی حماس از معادلات فلسطین که این موضوع را بار‌ها طی این روز‌های جنگ بر زبان آورده‌اند.

این آرزو و هدف در شرایطی از سوی دولت‌مردان این رژیم به تصویر کشیده شده که حماس را نمی‌توان با هیچ‌یک از نیرو‌های کلاسیک در سطح جهان قابل‌مقایسه دانست‌.

چرا حماس هدفی سهل‌الوصول نیست؟

آمادگی نیرو‌های حماس برای جنگ رودررو بیش از محاسبات صورت گرفته از سوی تحلیلگران صهیونیست است. یکی از فاکتور‌هایی که باعث شده تا حماس، هدفی سهل‌الوصول برای ارتش اسرائیل نباشد بهره‌مندی آن از شبکه پیچیده و درهم‌تنیده تونل‌های زیرزمینی است.

تونل‌هایی که طی  ۴۰ سال گذشته یعنی از اوایل دهه 1980 پس از تقسیم شهر رفح و تشکیل مرز جدید در معاهده صلح 1979 بین مصر و رژیم صهیونیستی از سوی این گروه در زیر غزه ایجاد و باعث شده تا هر نقطه‌ای به‌عنوان یک تهدید علیه اسرائیل شناخته شود. نمونه بارز این موضوع را می‌توان در شکست مفتضحانه رژیم صهیونیستی در حمله زمینی شبانه به غزه طی روز‌های گذشته دید درحالی‌که این رژیم در همان روز‌های ابتدایی نبرد بیش از ۱۰۰ هزار نفر از نیرو‌های خود را برای جنگ رودررو پشت این باریکه به خط کرده بود.

تونل‌های دست‌ساز مبارزان فلسطینی را می‌توان به کابوس مرگ برای سربازان صهیونیستی تشبیه کرد و آن را دست برتر مقاومت در جنگ رودررو با نظامیان اسرائیل دانست.

اسرائیلی‌ها تونل‌های ۵۰۰ کیلومتری غزه را که کاربری تهاجمی، تدافعی و لجستیک دارند را به‌عنوان متروی غزه نام‌گذاری کرده‌اند که علت استفاده از این عنوان ساختار شبکه‌ای و طول گسترده آن‌ها و بهره‌مندی آن‌ها از برق، روشنایی و خطوط ریلی است.

بر اساس نظر کارشناسان کارایی تعریف‌شده برای تونل‌های تهاجمی طراحی‌شده در لایه‌های زیرین غزه  نفوذ به مرزها و انجام حملات در عقبه و خطوط مقدم نیروهای اشغالگر اسرائیل به‌منظور انجام حملات غافلگیر کنند؛ جهت شلیک موشک و خمپاره و حفاظت از واحدهای توپخانه در برابر حملات هوایی است.

از سوی دیگر تونل‌های دفاعی به‌منظور ایجاد کمین و انتقال رزمندگان به اقصی نقاط غزه به‌دوراز دید هوایی هواپیماها و پهپادها برای استتار و محافظت از نیروها، نگهداری اسرا و افزایش قدرت مانور در جنگ شهری مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند. همچنین تونل‌های لجستیکی به‌عنوان مراکز فرماندهی و کنترل و مدیریت عملیات و هدایت نیرو، اسکان فرماندهان میدانی، ذخیره به ایفای نقش می‌پردازند.

صهیونیست‌ها در شرایطی تونل‌های حماس را کابوس پیش روی خود در عملیات زمینی می‌دانند که پیش‌ از این طی سال‌های ۲۰۰۸، ۲۰۰۹، ۲۰۱۲، ۲۰۱۴ و در نهایت ۲۰۲۱ با وجود انجام سلسله عملیاتی نتوانستند آسیب چندانی به این شاه‌راه حیاتی حماس وارد کنند و در مقابل آسیب جدی از این ناحیه را پذیرا شدند.

مشکلات امنیتی برای اسرائیل 

تحلیلگران حوزه امنیت بر این نکته تأکید دارند که تونل‌های حماس از چهار منظر امنیت اسرائیل را به مخاطره می‌اندازند. اولین مخاطره تونل‌ها برای رژیم صهیونیستی امکان انتقال سلاح و تسلیحات مختلف به این باریکه با وجود محاصره همه‌جانبه غزه از سوی اسرائیل است. همچنین این تونل‌ها را می‌توان به‌عنوان پناهگاهی صعب‌العبور دانست که از طریق آن‌ها فقدان وجود موانع طبیعی از بین رفته و به حماس این امکان را می‌دهد تا فضایی مناسب برای محافظت از تسلیحات مهم و فرماندهان میدانی را فراهم آورد.

کارشناسان امنیتی یکی دیگر از تهدیدات ایجادشده علیه اسرائیل از طریق این تونل‌ها را در حوزه رزم زمینی معرفی می‌کنند. تجربه نشان داده نیروی زمینی اسرائیل توانایی چندانی برای مقابله مستقیم با حماس ندارد. علت اصلی این ناتوانی، استفاده حماس از شبکه تونل‌ها برای اجرای عملیات هجومی و یا طراحی کمین است. در این زمینه تانک‌های اسرائیلی بیش از هر چیز در معرض خطر حملات غافلگیرانه چریک‌های حماس با استفاده از تونل‌ها قرار دارند.

نهایتاً نفوذپذیر شدن سرزمین‌های اشغالی را می‌توان آخرین تهدید و یا به عبارتی جدی‌ترین تهدید برای اسرائیل به‌حساب آورد به‌گونه‌ای که حماس در چند نوبت از شبکه تونل‌های زیرزمینی برای نفوذ به عمق سرزمین‌های اشغالی و اجرای عملیات محدود نظیر کمین و یا ربایش سربازهای دشمن استفاده کرده است.

یکی از ترس‌های بزرگ اسرائیل در قبال این تونل‌ها که از صحرای سینا تا غزه امتداد دارند امکان عبور ماشین، کامیون و محموله‌های موشکی از آن‌هاست. این تونل‌ها که عملاً به ۲۲ شهرک صهیونیست نشین راه دارد یکی از نقاط آسیب‌پذیری اسرائیل در اجرای عملیات طوفان الاقصی بود و همین تونل‌ها باعث گردیدند تا تمام هیمنه اطلاعاتی این رژیم به‌یک‌باره فروبریزد.

با توجه به این توضیحات یقیناً بخشی از آتش بی‌امان و دیوانه‌واری که این روز‌ها بر سر غزه فرود می‌آید را باید در همین نقطه مشاهده کرد تا شاید ارتش رژیم موقت صهیونیستی بتواند به هدف خود که همان قطع این بازوی قدرتمند است، دست یابد. آرزویی که تحقق آن برای اسرائیلی‌ها به رؤیایی محال مبدل شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب