دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
جانشین وزیر ارتباطات:

تأخیر شبکه در نسل پنجم اینترنت کاهش می‌یابد

تأخیر شبکه در نسل پنجم اینترنت کاهش می‌یابد
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: اگر فناوری نسل پنجم را در کشور توسعه دهیم، تأخیر در شبکه در نسل پنجم به ۱۲ الی ۱۳ میلی ثانیه کاهش پیدا می‌کند و نرخ تأخیر نصف خواهد شد.
کد خبر : ۸۷۵۹۳۶

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، امیر لاجوردی رئیس سازمان تنظیم مقررات رادیویی در همایش ملی اینترنت نسل پنجم‌ گفت:  حدود ۱۲ سال است که توسعه نسل پنجم موبایل در دنیا آغاز شده است؛ فناوری که سرعت مناسبی دارد و به صورت عملیاتی حداکثر سرعتی که در این نسل اجرا می‌شود یک تا سه گیگاهرتز است.

لاجوردی افزود: در حوزه تأخیر هم، در واقع تأخیری که در شبکه و دسترسی ایجاد می‌کند، نسبت به فناوری‌های دیگر ممتاز و برجسته است. درحال حاضر در تهران در سرویس‌های داخلی متوسط تأخیر در شبکه ثابت حدود ۱۰ میلی ثانیه است. این فناوری وقتی وارد ۳G می‌شود و ۱۰ میلی ثانیه تبدیل به ۴۰ میلی ثانیه می‌شود. فناوری که یک نسل توسعه پیدا می‌کند، این چند میلی ثانیه در ۴G در تهران به ۳۰ میلی ثانیه می‌رسد. اگر ما فناوری نسل پنجم را در کشور توسعه دهیم، این تأخیر در نسل چهارم به ۱۲ الی ۱۳ میلی ثانیه کاهش پیدا می کند و در واقع نرخ تأخیر نصف خواهد شد.

وی ادامه داد: سرویس ۵G یکسری نیازمندی‌ها و زیرساخت لازم دارد که خیلی از کشورها ارایه نمی‌دهد اما ما با این پوشش می توانیم از فرنکانس هزار به بالا باند و سرعت را افزایش دهیم.  

لاجوردی افزود: در حوزه تعداد کاربران فعال هم در محدوده جغرافیایی به این صورت است که اگر در نسل چهارم در هر کیلومتر مربع ۴ هزار گوشی هوشمند را پوشش دهد، در نسل پنجم در هر کیلومتر مربع حدود یک میلیون گوشی هوشمند پشتیبانی می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر ۸۰۰ سایت نسل پنجم داریم که این سایت ها تا ۱۲۰۰ ‌سایت افزایش می یابد و تا انتهای سال ۱۴۰۳ به چهار هزار سایت فعال نسل پنجم در کشور می رسیم و این پیشرفت تنها نیازمند فعالیت اپراتورها نیست بلکه باید گوشی های هوشمند هم از این نسل پشتیبانی کند.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

جانشین وزیر ارتباطات در ادامه افزود: همه این نیازمندی‌ها از سمت اپراتور نیست بلکه پشتیبانی گوشی‌های هوشمند هم مهم است که بتواند سرویس ۵ جی را ساپورت کند. هرچه قدر زیرساخت تامین شود باید گوشی هوشمند توانایی پشتیبانی داشته باشند.

لاجوردی افزود‌: در حوزه پروانه‌ها عملا اپراتور‌های ثابت هم می‌توانند شبکه سیار ایجاد کنند ویژه الان که می توانیم اتصال خوب و مناسب داشته باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر