دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

خطر هوش مصنوعی باید به اندازه بحران اقلیمی جدی گرفته شود

خطر هوش مصنوعی باید به اندازه بحران اقلیمی جدی گرفته شود
یکی از محققان برجسته هوش مصنوعی گفت: جهان باید خطرات هوش مصنوعی را به اندازه بحران آب‌وهوایی جدی تلقی کند و نمی‌تواند واکنش آن را به تاخیر بیندازد.
کد خبر : 875254

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از گاردین، یکی از چهره‌های برجسته فناوری هوش مصنوعی هشدار داده است که جهان باید خطرات هوش مصنوعی را به اندازه بحران آب‌وهوایی جدی تلقی کند و نمی‌تواند واکنش آن را به تاخیر بیندازد.

دمیس حسابیس  که در حال آماده شدن دولت بریتانیا برای میزبانی نشست ایمنی هوش مصنوعی است، گفت نظارت بر این صنعت می‌تواند با نهادی شبیه به هیات بین دولتی تغییر آب و هوا (IPCC) آغاز شود.

حسابیس، مدیر ارشد بریتانیایی واحد هوش مصنوعی گوگل، گفت که جهان باید فورا در مقابله با خطرات این فناوری که شامل کمک به ایجاد زیست بوم‌ها و تهدید وجودی ناشی از سیستم‌های فوق هوشمند است، اقدام کند.

او گفت: ما باید خطرات هوش مصنوعی را به اندازه دیگر چالش‌های بزرگ جهانی مانند تغییرات اقلیمی جدی بگیریم. جامعه بین‌المللی برای هماهنگ کردن یک واکنش مؤثر جهانی به این موضوع زمان زیادی به طول انجامیده است و ما اکنون با عواقب آن زندگی می‌کنیم. ما نمی‌توانیم همان تأخیر را با هوش مصنوعی تحمل کنیم.

حسابیس که واحد آن برنامه انقلابی آلفا فولد را ایجاد کرده که ساختار‌های پروتئینی را به تصویر می‌کشد، گفت که هوش مصنوعی می‌تواند یکی از مهم‌ترین و سودمندترین تکنولوژی‌هایی باشد که تاکنون اختراع شده است.

با این حال، او به گاردین گفت که یک رژیم نظارتی مورد نیاز است و دولت‌ها باید از ساختار‌های بین المللی مانند «آی پی سی سی:هیئت بین‌دولتی تغییر اقلیم» (IPCC) الهام بگیرند.

آژانس بین المللی انرژی اتمی یک نهاد سازمان ملل متحد است که در تلاش برای جلوگیری از گسترش سلاح‌های هسته‌ای از جمله از طریق بازرسی ها، استفاده امن و صلح آمیز از فناوری هسته‌ای را ترویج می‌کند.

با این حال، حسابیس گفت که هیچ یک از قیاس‌های قانونی مورد استفاده برای هوش مصنوعی به طور مستقیم برای این فناوری قابل اجرا نیستند، اگرچه درس‌های ارزشمندی را می‌توان از موسسات موجود گرفت.

هفته گذشته اریک اشمیت، مدیر اجرایی سابق گوگل و مصطفی سلیمان، هم بنیان گذار دیپ مایند، خواستار ایجاد پنلی به سبک «آی پی سی سی» در زمینه هوش مصنوعی شدند. اگرچه مقامات بریتانیا از چنین حرکتی حمایت می‌کنند، اما گمان می‌رود که ایجاد آن باید تحت نظارت سازمان ملل انجام شود.

حسابیس گفت که هوش مصنوعی می‌تواند فرصت‌های باورنکردنی را در زمینه‌هایی مانند پزشکی و علوم به ارمغان بیاورد، اما نگرانی‌های وجودی پیرامون این فناوری را تایید کرد. آن‌ها بر توسعه احتمالی هوش جامع مصنوعی (AGI) متمرکز هستند؛ سیستم‌هایی با سطح هوش انسانی یا بالاتر از انسان که می‌توانند از کنترل انسان فرار کنند.

حسابیس یکی از امضاکنندگان نامه‌ای سرگشاده در ماه مه بود که هشدار می‌داد تهدید انقراض هوش مصنوعی را باید خطری در مقیاس اجتماعی برابر با پاندمی‌ها و جنگ هسته‌ای در نظر گرفت.

برخی از فعالان صنعت فناوری نگران هستند که هوش جامع مصنوعی یا هوش مصنوعی خداگونه تنها چند سال با ظهور فاصله داشته باشد -هرچند این دیدگاه نیز وجود دارد که ترس از تهدید وجودی آن بیش از حد است.

حسابیس گفت که جهان فاصله زیادی با توسعه سیستم‌های هوش جامع مصنوعی دارد، اما ما می‌توانیم مسیر را در آنجا ببینیم، بنابراین باید اکنون در مورد آن بحث کنیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب