برنامههای رویداد ملی صنایع خلاق و جایزه ملی نوآوری اجتماعی بررسی شد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، چهارمین جلسه جمعی شورای دبیران کارگروههای تخصصی ستاد فناوریهای فرهنگی و نرم به منظور هماندیشی و همافزایی درخصوص اقدامات کارگروهها، ارائه سناریوی اجرایی طرحهای پیشران حوزه تخصصی کارگروهها، اعلام برنامههای پیش روی ستاد و ارائه اقدامات و برنامهها و همافزایی در خصوص رویداد ملی صنایع خلاق (سینوتکس) برگزار شد.
در این جمع که با حضور مسعود حسنلو دبیر ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم معاونت علمی و فناوری، بهروز آهنگربیک مسئول کارگروههای ستاد، دبیران کارگروهها و جمعی از مدیران و کنشگران زیست بوم اقتصاد خلاق برگزار شد، محورها و اقدامات انجام شده در خصوص دو رویداد ملی اقتصاد خلاق شامل رویداد ملی صنایع خلاق و رویداد ملی نوآوری اجتماعی ذیل سند ملی شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح و مورد بررسی قرار گرفت.
مسعود حسنلو، دبیر ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم در این جلسه ساختار کارگروههای ستاد را در چهار نوع تشریح و خاطرنشان کرد: دستهای از کارگروهها ناظر به تقسیم بندی عرصههای صنایع خلاق مورد اشاره در سند ملی توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم است. کارگروههایی هم با حوزه عامتر به عنوان نخ تسبیح سایر حوزههای صنایع خلاق هستند مانند کارگروه سبک زندگی اسلامی و حوزه بازارپردازی. دسته دیگر کارگروههای دارای سطح اشرافیت به عرصه صنایع خلاق هستند مثل کارگروه حکمرانی در عرصه صنایع خلاق و سرانجام کارگروههای مبتنی بر برنامههای توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم مثل کارگروه برنامه قرآنی.
رویداد ملی صنایع خلاق (سینوتکس)
در این نشست، یاسر قرائی، دبیر کارگروه آموزش و توانمندسازی، اقدامات و پیگیریهای خود را درخصوص رویداد ملی صنایع خلاق ارائه کرد.
به گفته وی، با توجه به برگزاری دوازده دوره از نمایشگاه بین المللی اینوتکس به عنوان رویداد نوآوری و فناوری کشور که به عنوان محلی برای گردهمایی فعالان زیستبوم نوآوری و فناوری کشور زیر یک سقف، به طور سالانه میزبان استارتاپها، شرکتهای دانش بنیان و علاقهمندان به حوزه نوآوری میباشد، سعی شده است که در هر دوره بخشهای مختلفی به آن اضافه شده و در سال ۱۴۰۲ حوزه صنایع خلاق نیز در کنار این رویداد ملی به آن نزدیک و اضافه شد.
رویداد ملی صنایع خلاق با توجه به نقش و گستردگی عرصهها و ظرفیتهای فناوریهای نرم و صنایع خلاق در عرصه اقتصادی، اشتغالزایی، سهم از تولید ناخالص ملی و. به عنوان یکی از نیازهای احصاء شده زیست بوم و بازیگران اقتصاد خلاق، نیازمند برنامهای جامع تر، با شمولیت بیشتر، تخصصیتر و مستقلتر از سایر حوزههای فناوری و نوآوری را طلب میکند.
در ادامه مطرح شد پس از بررسیهای انجام شده، مقرر شده که این رویداد ملی صنایع خلاق در حال حاضر، در کنار رویداد نوآورانه کشور یعنی اینوتکس برگزار شود که سه عرصه مخاطبی را مدنظر قرار خواهد داد؛ بخش اول بخش زیست بومی است که قرار شده در کنار اینوتکس و همزمان با آن انجام میشود؛ عرصه دیگر نزدیک شدن به جامعه و بحث مصرف کننده و بهره بردار است؛ و عرصه بعدی در حوزه ارتباط زیست بوم اقتصاد صنایع خلاق با صنعت است.
نگاه رویداد ملی صنایع خلاق، یک نگاه مبتنی بر زیست بومی است، اینکه چطور این زیست بوم بزرگتر شود و هم افزایی و همگرایی نیز در آن ایجاد شود.
بخشهای اصلی رویداد
در این جمع در حوزه مدل اجرایی رویداد، به بخشهای مختلف آن نیز اشاره شد. چهار بخش اصلی در این رویداد تعریف شده است که در بخش نمایشگاهی هدف این است که یک فضای ۷۰۰ متری از فضای اینوتکس در اختیار بخشهای مختلف قرار گیرد. در این فضا افرادی که قادر به ارائه محصولات هستند میتوانند در قالب کارگروه حضور داشته باشند و بین پنج تا ۱۰ محصول حوزه صنایع خلاق را معرفی کنند. همچنین ارزیابی اولیه این محصولات در کارگروههای تخصصی ستاد توسعه فناوریهای فرهنگی و نرم اتفاق خواهد افتاد. در این ارزیابی معیار و شاخصهای محصولات، نیازهایی را که محصول رفع خواهد کرد، اتصال پذیری به سایر حوزهها و ... بررسی خواهد شد.
بخش دیگر بخش توسعه بازار شامل حوزه B۲B و B۲G است که شرکت کنندهها باهم تعامل خواهند کرد و مسائل و مشکلات دو طرف بررسی میشود؛ در این بخش هدف این است که در قالب یک گفتمان به رفع دغدغههای زیست بوم کمک شود و همچنین مد نظر است که حوزه توسعه بازار به بخش بین الملل اضافه شود.
در بخش رویدادها هم رویدادهای زیادی در حال برنامهریزی هستند از جمله رویداد در حوزه سینما، حوزه آموزش، حوزه اسباب بازی و سایر خوشههای صنایع خلاق که طی آنها فضایی در اختیار شرکت کنندگان قرار خواهد گرفت که در زمان برگزاری، خودشان را معرفی کنند.
بخش چهارم و مهمترین بخش، توانمند سازی شامل بخش سکو، پنلها و نشست هاست که در این بخش در خصوص زیربخشهایی برنامه ریزی شده است تا از طریق آن فعالان زیست بوم اقتصاد خلاق، تجربهی شکستها و پیروزی هایشان را طرح و بررسی کنند و به طور کلی همرسانی ظرفیتها و توانمندی هایشان محقق شود.
در این نشست مطرح شد که برای حضور پررنگ صنایع خلاق در روند کلی نمایشگاه، برنامه ریزی و پیگیری و اقدامات لازم در حال انجام است.
در ادامه پیشنهادهایی توسط اعضای کارگروه مطرح شد. سید مهدی سادات، پیشنهاد افزودن بخشهای مخلتف مثل حوزه سرمایه گذاری صنایع خلاق، ارائه ظرفیتها و خروجیهای سایر رویدادهای ملی مرتبط با صنایع خلاق مانند رویداد بازی سازی و گیم که امسال برای اولین بار با حمایت ستاد و بنیاد ملی بازیهای رایانهای در بخش مسابقات جشنواره فجر نیز وارد شده و همچنین بهره برداری از خروجی و دستاوردهای جایزه ملی نوآوری اجتماعی و رویداد پی نمایی را مطرح کرد.
رویداد ملی نوآوری اجتماعی
در ادامه سعید زاهدی از فعالان اکوسیستم نوآوری و شتابدهندگی اجتماعی به عنوان دبیر اجرایی جایزه ملی نوآوری اجتماعی، اقدامات، پیگیریها و مدلهای پیشنهادی احصاء شده درخصوص برگزاری جایزه ملی نوآوری اجتماعی را ارائه کرد.
وی گفت: این رویداد در چهار رکن سرمایهگذاری، آکادمی و دانش، استعداد و بخش داوری در حال پیگیری و اقدام است.
در این نشست سایر دبیران کارگروهها درخصوص اقدامات تخصصی خودشان، گزارش و پیشنهادات خود را در عرصههایی همچون تولید محتوا، اسباب بازی، گیم و بازیهای رایانه ای، برنامه خلاق و دانش بنیانی قرآن، گزارش و بررسی رویداد ملی پارس آرا مطرح کردند.
در آخر مقرر شد کارگروهها پیشنهادات خود درخصوص رویدادهای ملی صنایع خلاق و جایزه ملی نوآوری اجتماعی و همچنین اقدامات، خروجی و دستاوردهای خود را با محوریت نظام مسائل احصاء شده و پروژههای پیشران حوزه تخصصی خود را در جلسات آتی ارائه دهند.
انتهای پیام/