دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مطالعات جدید پژوهشگران نشان می‌دهد؛

فناوری انرژی خورشیدی آیندۀ جهان الکتریسیته خواهد بود

فناوری انرژی خورشیدی آیندۀ جهان الکتریسیته خواهد بود
مطالعات جدید پژوهشگران نشان می‌دهد فناوری‌های مبتنی بر انرژی خورشیدی در مسیر تبدیل به منبع انرژی غالب در جهان بوده و پیش‌بینی می‌شود استفاده از انرژی خورشیدی تا سال ۲۰۵۰ آینده جهان الکتریسیته خواهد بود.
کد خبر : 874503

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، تیمی از پژوهشگران بریتانیایی در مطالعات جدید خود دریافتند که سیاست‌های اتخاذ شده طی سال‌های اخیر در مورد انرژی خورشیدی و کاهش هزینه‌های آن، می‌تواند فناوری‌های مرتبط با انرژی خورشیدی را به نقطه اوجی سوق داده باشد که منجر به تسلط نهایی بر بازار‌های جهانی برق در آینده شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد فناوری‌های این حوزه با سرعت زیادی در حال پیشرفت بوده و روندی را طی می‌کند که احتمالاً حتی در دهه‌های پیش رو نیز ادامه خواهد داشت. در این مطالعات، محققان از مدلی ویژه و مبتکرانه برای پیش بینی منابع انرژی تا سال ۲۰۶۰ استفاده کردند و شرایط ۲۲ نوع انرژی مختلف از سوخت هسته‌ای تا گاز طبیعی را بررسی و داده‌های جهانی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

نتایج این مطالعه نشان داد در ۷۲ درصد از سناریو‌های شبیه سازی شده، انرژی خورشیدی منبع غالب احتمالی بود که بیش از ۵۰ درصد انرژی تولید شده را تشکیل می‌داد.

«فمکه نیجسه» (Femke Nijsse) از پژوهشگران ارشد این تیم مطالعاتی و استاد دانشگاه اکستر در این رابطه اعلام کرد: ما در حال حاضر یک سیستم تحت سلطه سوخت‌های فسیلی داریم و بررسی‌ها نشان می‌دهد شرایط به نوعی پیش می‌رود که بدون تغییر در سیاست‌های فعلی، به وضعیتی می‌رسیم که جهان عمدتاً تحت سلطه انرژی خورشیدی است.

محققان چندین سناریو جانبی را مطرح کردند که ممکن است بر پذیرش گسترده انرژی خورشیدی تأثیر بگذارد. یکی از آن‌ها بحث پایداری شبکه است. باید توجه داشت که تابش خورشید یک پدیده متناوب است، زیرا خورشید در ساعت شب وجود نداشته و از سوی دیگر همه روز‌های سال نیز آفتابی و روشن نخواهد بود.

محققان در این رابطه معتقدند این مشکل ممکن است با افزودن سایر منابع انرژی تجدید پذیر، نصب تجهیزات ذخیره سازی قوی‌تر و به طور کلی ارتقاء زیرساخت‌های الکتریکی نامرغوب کاهش یابد.

عوامل دیگری که به گفته دانشمندان می‌تواند مانع افزایش توسعه فناوری‌های مبتنی بر انرژی خورشیدی شود، در دسترس بودن منابع مالی برای این پروژه‌ها در کشور‌های در حال توسعه، پیامد‌های سیاسی ناشی از مشاغل از دست رفته در سوخت‌های فسیلی و بخش‌های مرتبط، و مسائل زنجیره تامین مواد خام است.

باید توجه داشت که پنل‌های خورشیدی از پلیمر، شیشه و فلزات مختلف تشکیل شده اند که برخی از آن‌ها در کشور‌هایی مانند جمهوری دموکراتیک کنگو باید تحت شرایط کاری دشواری استخراج شوند.

با این حال، اگر بتوانیم بر این چالش‌ها غلبه کنیم، ممکن است آینده روشنی در حوزه انرژی خورشیدی وجود داشته باشد. انرژی خورشیدی یک منبع انرژی ارزان قیمت محسوب شده و جنبه‌های منفی بسیار کمتری نسبت به سوخت‌های فسیلی دارد.

شرح کامل این مطالعات در آخرین شماره مجله تخصصی Nature Communications منتشر شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب