دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
امشب و فردا شب رخ می‌دهد؛

امکان رصد بارش شهاب سنگی «اوریونید» از هر جای کشور

امکان رصد بارش شهاب سنگی «اوریونید» از هر جای کشور
بارش شهاب سنگی اوریونید، شب‌های ۲۱ تا ۲۲ اکتبر (۲۹ و ۳۰ مهر) به اوج خود می‌رسد که همه کشورها می‌توانند آن‌را رصد کنند.
کد خبر : 874269

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، بارش شهابی «سنگیاوریونید» (Orionid) معمولا در اکتبر هر سال مشاهده می‌شود و ستاره شناسان انتظار دارند تا این رویداد در سال جاری طی شب‌های پیش رو رخ دهد و تعداد شهاب‌های مشاهده شده می‌تواند به بیست شهاب در ساعت برسد.

منطقه مناسب رصد این بارش در بخش بالا و سمت چپ ستاره (Betelgeuse)، درخشان‌ترین ستاره صورت فلکی شکارچی قرار دارد. بهترین زمان برای تماشای این پدیده نجومی  از غروب خورشید تا نیمه شب است، زمانی که صورت فلکی به اندازه کافی بالاتر از افق دید واقع شده است.

دلیل ایجاد بارش شهاب سنگی اوریونید، دنباله دار هالی ۱P/Halley محسوب می‌شود و بر اساس اعلام مراکز ستاره شناسی، شهاب‌های این پدیده با سرعت ۶۶ کیلومتر بر ثانیه وارد جو زمین می‌شوند و اغلب رد‌های روشنی را در آسمان از خود به جای می‌گذارند. این شهاب سنگ‌ها معمولاً سفید هستند، اما شهاب‌های قرمز، آبی- سبز، زرد و نارنجی نیز گاهی در طول بارش شهاب سنگی اوریونید رخ می‌دهند.

بسیاری از بارش‌های شهابی زمانی ایجاد می‌شوند که زمین در میدانی از اشیا سرگردان و اجرامی که به دلیل انفجار یک ستاره، برخود سیاره یا نابودی یک دنباله دار به جا مانده است، قرار گرفته و از از مدار آن‌ها عبور می‌کند.

این اشیا سرگردان معمولاً کوچک هستند و از اندازه یک دانه شن تا سنگریزه‌های ریز متغیر هستند و وقتی وارد جو زمین می‌شوند، دچار سوختن سریع شده و برای چند ثانیه زودگذر، درخششی پر نور و گاهی رنگارنگ از خود ساطع می‌کنند.

بهترین شرایط برای رصد این پدیده، استقرار در محیطی فاقد آلودگی نوری و هوایی صاف و بدون ابر است.

این بارش شهاب سنگی با چشم غیر مسلح قابل مشاهده است. بارش شهابی بزرگ بعدی در مدار کیهانی Geminids خواهد بود که در شب ۱۳ دسامبر شروع می شود و تا ۱۴ دسامبر (۲۲ و ۲۳ آذر ماه) به اوج خود می‌رسد.

 این پدیده در تمامی نقاط جهان در هر دو نیمکره شمالی و جنوبی قابل مشاهده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب