رعد و برقهای سیاره زهره جرقه نمیزنند
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینس نیوز، زهره مدتهاست که فضایی جهنمی دارد. با وجود این شهرت، شواهد به طور فزایندهای نشان میدهد که همسایه زمین پر از رعد و برق نیست.
ماه گذشته، دانشمندان سیارهشناسی پیشنهاد کردند که بیشتر یا همه تابشهای درخشان مشاهدهشده در جو زهره، میتوانند شهابهای باشد که از اتمسفر زهره میگذرند. اکنون، یک تیم جداگانه پیشنهاد میکند که امواج الکترومغناطیسی سوت داری هستند که اغلب شبیه رعد و برق روی زمین و سیارات دیگر هستند، اما رعد و برق در زهره جرقه نمیزنند.
در سال ۲۰۲۱، کاوشگر خورشیدی پارکر در مسیر حرکت به سمت خورشید از کناره زهره عبور کرد. همانطور که این کار را انجام داد، ابزارهای آن امواج رادیویی را که دانشمندان آن را امواج سوت دار نامیدهاند، دریافت کردند. هریت جورج، فیزیکدان فضایی در دانشگاه کلرادو بولدر، میگوید که چنین اختلالاتی نام خود را به این دلیل گرفتهاند که فرکانس آنها قبل از ناپدید شدن به سرعت از زیاد به کم تغییر میکند.
جورج و تیمش در ۱۶ اکتبر ۲۰۲۳ «۲۴ مهر ۱۴۰۲» در نامههای تحقیقاتی ژئوفیزیک گزارش میدهند که به طرز عجیبی، امواج سوتدار زهره به سمت پایین سیاره حرکت میکردند، نه به سمت بالا و دور از آن، که سبب ایجاد رعد و برق میشدند.
به گفته محققان، منبع انرژی برای این امواج سوت دار میتواند اختلال در میدانهای مغناطیسی ضعیف زهره باشد. جورج میگوید، همانطور که خطوط میدان مغناطیسی جابجا میشوند و دوباره به هم وصل میشوند، میتوانند مقادیر زیادی انرژی آزاد کنند. همانگونه که در سیاره زمین، اتصالات مجدد مغناطیسی باد خورشیدی را تسریع میکنند، به گرمایش جو بیرونی خورشید کمک میکنند و به ایجاد شفقهای قطبی زمین کمک میکنند.
انتهای پیام/