دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مشاور عالی فرمانده کل قوا: فناوری‌های نوپدید دریایی و هوایی جدی گرفته شود

مشاور عالی فرمانده کل قوا: فناوری‌های نوپدید دریایی و هوایی جدی گرفته شود
دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا تأکید کرد: فناوری‌های نوپدید دریایی و هوایی باید جدی گرفته شود. از دانشمندان و سیاست‌گذاران می‌خواهیم در تکنولوژی‌های دریایی و هوافضا ورود کنند؛ چراکه از نظر نظامی و اقتصادی باارزش است.
کد خبر : 873803

به گزارش خبرنگارخبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش فرصت‌ها و تهدید‌های فناوری‌های نوپدید دریایی صبح روز چهارشنبه ۲۶ مهر در تالار اندیشه دانشگاه جامع امام حسین (ع) برگزار شد.

سردار سرلشکر سیدیحیی رحیم صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا در ابتدای این همایش با اشاره به فجایع شب گذشته در نوار غزه گفت: دیشب بزرگترین جنایت بشری و نسل کشی توسط رژیم صهیونسیتی با بمب‌های امریکایی در بیمارستان غزه رخ داد و این بمباران بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ شهید داشت. ایران و عراق امروز عزای عمومی اعلام کردند و امیدوارم کشور‌های دنیا به این فاجعه واکنش نشان دهند.

 دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا گفت: هرکس در هر جای دنیا که طرفدار حقوق انسانیت و کودکان است باید به دفاع از کودکان و زنان فلسطینی برخیزد. روز‌های گذشته به طور متوسط روزانه ۱۰۰ نفر کشته شدند و خیلی از اجساد هنوز بیرون نیامده است. اگر روح انسانیت در هر انسانی زنده باشد باید به این فجایع واکنش نشان دهد. اما سران رژیم صهیونسیتی هرچقدر ظلم کنند به پایان خود نزدیک‌تر می‌شوند. رمز آزادی قدس شریف، وحدت مسلمین است. یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون مسلمان داریم و باید همه با هم متحد شوند.

وی در مورد موضوع همایش نیز اظهار کرد: ما ایرانیان شناخت کمی از قدرت دریا داریم و بیشتر زمینی فکر می‌کنیم و استراتژی‌مان هم زمینی است و دریا و اقیانوس را کم می‌شناسیم. غربی‌ها طی ۵۰۰ سال گذشته قدرت‌های دریایی زیادی داشتند، مثل پرتغالی‌ها که از ۱۴۱۴ تا ۲۰۰۲ میلادی این قدرت را برای توسعه قلمرو جغرافیایی و افزایش قدرت و ثروت استفاده کردند. یکی از نمونه‌های این ماجرا جزیره هرمز است که حدودا بیش از ۱۰۰ سال جنوب کشور ما را اشغال کرده بودند. یا امپراتوری دریایی بریتانیا کبیر که ۳۳ میلیون و ۷۰۰ کیلومتر از مساحت جهان را به تسلط خود درآورد، به طوری که یک چهارم جمعیت جهان در آن دوران تحت تسلط انگلیسی‌ها بود. امروز هم آمریکایی‌ها و کشور‌های عضو نانو قدرت دریایی دارند. عمده قدرت ناتو دریایی است. در این میان ما چه جایگاهی داریم و چه باید بکنیم؟

باید به اقتصاد دریامحور بپردازیم

وی افزود: باید از سرعت سیر تحولات استفاده کنیم. تغییرات در سال‌های اخیر بسیار زیاد بوده و ما می‌توانیم از این فرصت‌ها استفاده کنیم تا به یک امنیت مشترک و صلح پایدار در غرب آسیا و منطقه برسیم. اساس اسلام به دنبال صلح است و جنگ در اسلام ثانویه است. حضرت مهدی(عج) برای صلح جهانی می‌آید و این ایدیولوژی ماست؛ البته اگر حمله کنند به کشور‌های اسلامی ما به جنگ می‌رویم و یا اگر مقام معظم رهبری فرمان جهاد دهد در میدان حاضر می‌شویم. مطالب حضرت آقا را شنیده‌اید، دریا و اقیانوس یگانه و بی‌همتا است و ما در این کره زمین شناور هستیم. نگاه به اقیانوس و دریا نگاه به حرکت، سیالیت و قدرت است. دریا قدرت و اقتصاد است. دریا یک نهاد ژیوپولتیک و ژئواستراتژیک است. ما اگر می‌خواهیم قدرت اقتصادی غرب آسیا بشویم باید به اقتصاد دریامحور بپردازیم.

رحیم صفوی ادامه داد: سواحل ۲۷۰۰ کیلومتری ایران در شمال و جنوب بسیار باارزش است. موقعیت ما بسیار مهم است و در مقیاس جهانی هیچ منطقه‌ای مثل ایران اهمیت ندارد. فقط کوریدور‌های ترانزیتی از شمال به جنوب و شرق به غرب بین ۶ تا ۱۲ میلیارد دلار آورده مالی دارد که باید از آن‌ها استفاده کنیم. استراتژی ایرانی‌ها و چینی‌ها و روس‌ها زمینی است، ولی ما باید قلمرو‌های دریایی را به قلمرو‌های زمینی وصل کنیم.

 دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا با اشاره به قدرت‌های نظامی دریایی اضافه کرد: صحنه نبرد در آینده نبرد دریایی خواهد بود. نبرد‌های دریاپایه و هواپایه که به علم و تکنولوژی مرتبط هستند در نبرد‌ها حرف اصلی را می‌زنند. شما ببینید همین پهپاد‌های نظامی چه قدرتی در نبرد‌های اخیر داشتند. استفاده از فناوری‌های الکترومغناطیسی برای کشف و شناسایی و رهگیری اهداف مختلف بسیار اهمیت دارد و اساس قدرت در دریا و در هواست.

وی افزود: هر کسی سریع‌تر بتواند به اطلاعات هوایی و دریایی دسترسی پیدا کند، می‌تواند برنده باشد. این فقط مربوط به زمان جنگ نیست و سرعت در تصمیم‌گیری بسیار باارزش است. زمان عامل بسیار مهمی است و باید به آن توجه کرد. دشمنان فناور ما شکارچی دریا دارند که ماموریتشان مبارزه با زیردریایی‌هاست که همین امروز در خلیج فارس هم هستند. البته کشور ما نیز از این پهپاد‌های دریایی دارد، اما تکنولوژی غربی‌ها جلوتر است. نیروی دریایی ما باید این حرکت را به اقیانوس‌ها توسعه دهد. این پهپاد‌های بدون سرنشین بسیار باارزش هستند. ما باید در دریا آمادگی‌های مان را افزایش دهیم و متاسفانه در این زمینه ضعف داریم. باید برای دفاع از کشور و برای امنیت و صلح در منطقه و منافع ملی به این حوزه‌ها توجه کنیم. ما هیچ دشمنی در همسایگی نداریم و دشمنان مان فرامنطقه‌ای هستند و ما باید قدرت نظامی. خود را فرامنطقه‌ای کنیم.

مشاور مقام معظم رهبری ادامه داد: جنگ خیلی هزینه‌بر است و ما باید کاری کنیم جنگ سمت ما نیاید؛ البته این قدرت فقط نظامی نیست و قدرت اجتماعی و اقتصادی هم هست. مردم اگر از حکومت راضی باشند، چون حکومت ما مردم پایه است، این اتفاقات راحت‌تر رخ می‌دهد.

وی تأکید کرد:‌ امکان غافلگیری بسیار مهم و اساسی است، مثل آنچه که در طوفان الاقصی رخ داد. برای این عملیات ۲ سال برنامه‌ریزی شده بود و سرویس‌های اطلاعاتی رژیم صهیونسیتی و آمریکا و انگلیس هیچکدام چیزی از این عملیات نمی‌دانستند. ما باید همواره دارای اطلاعات استراتژیک باشیم. نه فقط اطلاعات نظامی، بلکه اطلاعت اقتصادی، هواشناسی و موارد مختلف. ما باید از وضعیت داخلی‌مان اطلاع داشته باشیم، حوادث سال قبل یک غافلگیری بود. ما باید بدانیم سفره مردم یخچال مردم خالی است یا خیر؟ چون این وضعیت خطرناک است.

رحیم صفوی در پایان سخنانش گفت: فناوری‌های نوپدید دریایی و هوایی باید جدی گرفته شود. جمهوری اسلامی ایران باید تا کره ماه و در دریا تا اقیانوس‌های منجمد شمالی و جنوبی برود. مالکیت این فناوری‌ها برای کشور دارنده یک فرصت است و عدم دسترسی به آن یک تهدید جدی است. ما از دانشمندان و سیاست‌گذاران می‌خواهیم در تکنولوژی‌های دریایی و هوافضا ورود کنند که هم از نظر نظامی و هم از نظر اقتصادی بسیار باارزش است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب