طراحی سامانهای بومی برای تشخیص تومورهای مغزی با استفاده از هوش مصنوعی
مهدی اعتمادی، عضو هیئت علمی برق و الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در گفتوگو با خبرنگار ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره محصول فناورانهای خود گفت: محصولی که ما تولید کردهایم در زمینه پزشکی و هوش مصنوعی است. یکی از کاربردهای هوش مصنوعی در بحث تشخیص تومورهای مغزی و توانایی تحلیل تصاویر امآرآی است که میتواند نوع تومور، بدخیم یا خوش خیم بودن یا میزان پیشرفت تومور را تشخیص دهد. این سامانه براساس یادگیری عمیق و نوع خاصی از شبکههای عصبی توانمند برای تشخیص تصاویر پزشکی کار میکند.
اعتمادی بیان کرد: سامانه تشخیص تومورهای مغزی هنوز در فاز تحقیقاتی است و به صورت اپلیکیشن یا نرمافزار به مراکز تجاری یا درمانی ارائه نشده است. اولین بحثی که در حوزه پزشکی اهمیت دارد، تشخیص است. در دنیا اصولا تشخیص تومورها در تصاویر ام ار آی در محدوده ۹۶ تا ۹۸ متغیر است. در تصاویری که با هوش مصنوعی آنالیز میشود نمیتوان به دقت مطلقی اشاره کرد و میانگینی از رفتار سیستمها است. در حال حاضر ما در مجموعه خود به این عدد دسترسی پیدا کردیم، یعنی این توانایی را داریم که با دقتی در محدوده ۹۶ تا ۹۸ درصد از روی تصاویر ام ار آی نوع عارضه مغزی را تشخیص دهیم.
عضو هیئت علمی برق و الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت درباره مزایای این خدمت اظهار کرد: این سامانه به کلینیکهای پزشکی در بحث خواندن تصاویر ام ار آی و بررسی نتایج آن کمک بزرگی میکند چرا که این کار بسیار تخصصی است. اغلب پزشکان مستقیما از ارائه نظر در رابطه با این تصاویر خوددداری میکنند و منتظر جواب سامانه اصلی آنالیز میمانند که یک وقفه معمولا ۲۰ روزه به خصوص در شهرستانها حین عمل ام ار آی و ارائه پاسخ میافتد.
وی در ادامه افزود: این سامانه میتواند این چالش را حل کند و نتایج اولیه ام ار آی را در زمانی کوتاه در دسترس قرار بدهد. این سامانه هنوز به صورت نرمافزار نشده اما این خدمت با توجه به بررسی مقالات بینالمللی، همتراز با نمونههای خارجی است.
انتهای پیام/