دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 مهر 1402 - 12:32

رئیس جمهور: شناسایی نخبگان از مدرسه آغاز شود/ ایجاد مرکز ملی هوش مصنوعی

رئیس جمهور: شناسایی نخبگان از مدرسه آغاز شود   ایجاد مرکز ملی هوش مصنوعی
رئیس‌جمهور در همایش ملی نخبگان با بیان اینکه آغاز شناسایی نخبگان باید از مدرسه باشد، گفت: در جایگاهی که قرار گرفته‌ایم قله نیست، باید تلاش کرد با استعداد‌های برتر به جایگاه‌های برتری دست پیدا کنیم.
کد خبر : 873415

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) در همایش ملی نخبگان که پیش از ظهر امروز دوشنبه برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع استعداد‌های برتر و نخبگان کشور به اهمیت نقش و جایگاه نخبگی در جامعه اشاره کرد و گفت: نخبگان موتور محرکه و پیشران پیشرفت کشور در بخش‌های مختلف هستند و باید خدای متعال را به‌خاطر اعطای چنین نعمت‌هایی شکرگزار بود.

رئیس جمهور توانایی و دانایی نخبگان را موجب افتخار، عزت و اقتدارآفرینی برای کشور دانست و ضمن تجلیل از نقش پدران، مادران و مربیانی که زمینه‌های رشد و پیشرفت آن‌ها را فراهم کرده‌اند، افزود: خانه، مدرسه، دانشگاه و نظام اسلامی به عنوان بستر‌هایی برای رشد و تعالی نخبگان، جایگاه بسیار مهمی در نخبه‌پروری دارند و نقش‌شان در این زمینه مثال‌زدنی است.

رئیسی هدف از تأسیس بنیاد ملی نخبگان را حمایت و هدایت جامعه نخبگانی کشور عنوان کرد و با تقدیر از تلاش‌ها و اقدامات صورت گرفته از سوی این بنیاد در این زمینه، اظهار داشت: نخبگان سرمایه هایی بزرگ برای کشور هستند و این سرمایه ها باید شناسایی، از آنها صیانت شود .

وی با تاکید بر ارتقای نخبگان به عنوان سرمایه ای بزرگ و ملی، بی توجهی به نخبگان ، موجب فرسایش نقش آنان در جامعه دانست و گفت: یک جلوه از این نقش‌آفرینی حضور در مناصب مدیریتی و اجرایی است، اما باید زمینه برای رشد و تعالی نخبگان فراهم شود تا در عرصه‌های دیگر از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان نیز اثربخش باشند.

* نخبگان برای حل مسائل کشور راهکار ارائه دهند  

رئیس جمهور با بیان اینکه جهت حرکت نخبگی باید در جهت مسئله‌شناسی، حل مسئله و پیشرفت کشور باشد، تأکید کرد: نخبگان باید مسائل کشور را بشناسند و بعد از آن در جهت حل مسائل راهکار ارائه دهند. بنیاد ملی نخبگان طرحی نو برای شناسایی نخبگان ارائه کند که مبنای آن مردمی‌سازی شناسایی استعداد‌ها در عمل و نه صرفا در سخن باشد.

رئیسی مدرسه را بهترین نقطه آغاز شناسایی نخبگان و استعداد‌های برتر دانست و تصریح کرد: نخبگان و جامعه حقوق متقابلی دارند؛ نخبه بیش و پیش از دیگران متوجه اشکالات و کمبود‌های جامعه می‌شود و از این منظر می‌توان نخبه را یک نوع روشنفکر در شناسایی مسائل کشور قلمداد کرد.

رئیس جمهور لزوم تشویق اقدامات مردمی در زمینه شناسایی نخبگان را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: شناسایی نخبگان نباید به بنیاد ملی نخبگان خلاصه شود و باید در جهت دسترسی همه آحاد مردم به امکانات فارغ از اینکه روستایی یا شهری باشند و یا تمکن مالی داشته یا نداشته باشند، پوشش لازم به عمل آید تا افراد دارای استعداد بتوانند توانایی‌های خود را شکوفا کنند.

رئیسی مدیران کشوری و استانی را مکلف به بهره‌گیری از شاخص‌های نخبگی و ظرفیت نخبگانی کرد و گفت: در شورا‌های استانی و وزارتخانه‌ها باید در کنار مدیران نخبگان نیز به تصمیم‌سازی و سیاست‌گذاری مسائل کشور کمک کنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه نخبگان علاوه بر شناسایی مسائل، در حل این مسائل نیز نقش‌آفرینی موثری ایفا می‌کنند، اظهار داشت: نخبه اساسا مسئولیت‌پذیر، وطن‌دوست و مردم‌دوست است، باید در نخبگی فردی که وطن‌دوست و مردم‌دوست نباشد، تردید کرد.

رئیس جمهور در بخش دیگری از این مراسم بر آمادگی دولت برای حمایت از تلاش‌های نخبگان در مسیر تولید دارو‌های بیماری‌های خاص و همچنین حمایت از خانواده‌های این بیماران برای دستیابی هر چه آسان‌تر  به دارو، تأکید کرد.

رئیسی همچنین در پاسخ به دغدغه یکی از نخبگان حاضر در این گردهمایی در خصوص تبعات و خطرات سقط جنین در جامعه، تصریح کرد: سقط جنین نوعی قتل نفس و از موضوعات رنج‌آور جامعه است که باید از جنبه‌های مختلف فرهنگی، درمانی و رسانه‌ای مورد توجه جدی قرار بگیرد و خطرات و تبعات این موضوع نیز به خانواده‌ها اطلاع‌رسانی شود.

رئیس جمهور در همین زمینه افزود: موضوع سقط جنین از اولویت‌های جدی است که باید در دستور کار قرار گیرد و همه بخش‌های مسئول در جلوگیری و پیشگیری از آن وارد عمل شوند.

*ضرورت توجه به زنجیره ارزش با نگاه به عرصه عرضه و تقاضا 

رئیسی در ادامه در پاسخ به دغدغه یکی دیگر از نخبگان مبنی بر لزوم توجه به زنجیره ارزش تأکید کرد: موضوع زنجیره ارزش با نگاه توأمان به عرصه عرضه و تقاضا امری بسیار مهم است و همه ملزوماتی، چون تولید، تامین مواد اولیه و بهره‌برداری صحیح از منابع سرشار کشور و ایجاد اشتغال در گرو تکمیل این زنجیره است.

رئیس جمهور همچنین نخبگان را بزرگترین ثروت ملی کشور معرفی کرد و تبدیل این ثروت به ارزش افزوده را نیازمند ورود نخبگان به عرصه عمل دانست.

رئیسی با تأکید بر توجه به اصل ما می‌توانیم در تمامی عرصه‌های کشور گفت: امام خمینی، رهبر معظم انقلاب و شهیدانی، چون حاج قاسم سلیمانی به ما آموختند که بسیاری از کار‌های به ظاهر غیرقابل انجام با ایمان همراه با اقدام و عمل قابل تحقق است.

*آغازبه کار مرکز ملی هوش مصنوعی به زودی 

چگونگی بهره‌گیری از «هوش مصنوعی» موضوع دیگر مورد اشاره از سوی یکی از نخبگان بود که رئیس جمهور ضمن تأکید بر اهمیت آن خاطرنشان کرد: این اهمیت موجب شد که مقدمات ایجاد مرکز ملی هوش مصنوعی انجام شود و آغاز به‌کار این مرکز به زودی اعلام خواهد شد.

رئیسی در همین زمینه افزود: پدیدآورندگان هوش مصنوعی در دنیا نیز امروز به این نتیجه رسیده‌اند که این پدیده باید تنظیم‌گری شود و این امر در مرکز ملی هوش مصنوعی تحقق خواهد یافت.

در ابتدای این همایش دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور، ضمن اشاره به تشکیل منظم جلسات هیئت امنای بنیاد ملی نخبگان و اهتمام دولت سیزدهم به این امر، گفت: از هر ۱۰ موضوع مورد پیگیری رئیس جمهور ۷ موضوع درباره نخبگان است و دلیل آن این است که نخبگان محور پیشرفت و پویایی کشور هستند.

همچنین در این برنامه با اهدای لوح و تندیس از ۳ تن از مدیران کانون‌های مردمی نخبه‌پرور و همچنین یکی از نخبگان معلول و نفرات برتر کنکور سراسری و خانواده وی به دلیل تلاش در جهت شناسایی نخبگان و اهتمام بر نخبه‌پروری تجلیل شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب