بومیسازی نرمافزار پایش نیروگاه خورشیدی با یکسوم قیمت نمونه خارجی
محمدحسین حیدری مدیرعامل یک شرکت مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد واحد البرز و حاضر در رویداد ملی عصر امید «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» در گفتوگو با خبرنگار ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره محصولی که در این رویداد ارائه کرده است، گفت: نرمافزار مانیتورینگ نیروگاه خورشیدی برای تعمیر و نگهداری نیروگاههای خورشیدی، حفظ دیتا و انتقال آن از نیروگاه به رابطهای کاربری کاربرد دارد و میتوانند آمار تولید و نگهداری محصولات را ارائه دهد.
وی افزود: این نرمافزار نمونه مشابه داخلی ندارد و بیشتر رقبای ما محصولات خارجی هستند که از نظر دقت در همان راستا تهیه شده است.
این فعال فناور ادامه داد: مثلا یک نرمافزار برای نیروی خورشیدی ده مگاواتی ۱۴۵هزار دلار هزینه دارد؛ اما نرمافزار ما ازلحاظ قیمت یکسوم نمونه خارجی است، هرچند بسته به نوع نیروگاه و دیتاها ممکن است این قیمت متغیر باشد.
وی افزود: این محصول نرمافزار مهمی محسوب میشود؛ چراکه هکپذیر نیست، دوم اینکه دیتاهای نیروگاههای که در کشور وجود دارد بهواسطه نرمافزارهای خارجی به کشور ثالث ارسال میشود؛ اما با استفاده از این نرمافزار دیتاها دیگر به خارج از کشور انتقال پیدا نمیکند. از طرف دیگر استفادهها و کاربردهای دیگری هم دارد.
حیدری با اشاره به دیگر کاربردهای این نرمافزار بیان کرد: مثلا با استفاده از این نرمافزار مشخص میشود که کدام نقاط در ایران بازدهی بیشتری برای تأسیس نیروگاه خورشیدی دارد. این نرمافزار اطلاعات جامعی را برای کسانی که میخواهند نیروگاه تأسیس کنند در اختیار میگذارند و به بازدهی نیروگاه و بازگشت سرمایه کمک میکند.
وی ادامه داد: اکنون همکاری ما با خدمات انفورماتیک راهور است و این نرمافزار در نیروگاه جرقویه دو، هلدینگ انرژی غدیر در حال استفاده و بهرهبرداری است.
به گزارش آنا، رویداد ملی عصر امید «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» در قالب ۱۵ کمیته تخصصی و با حضور ۲۰۰ شرکت دانشبنیان از ۲۲ تا ۲۵ مهر جاری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار میشود.
همراه با این رویداد، نخستین کنفرانس ملی پژوهش و نوآوری در هوش مصنوعی، نمایشگاه دستاوردهای نوین در هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء، نشستها و کارگاههای تخصصی با محوریت چالشهای علمی در حوزه هوش مصنوعی برگزار شد.
انتهای پیام/