نخستین کاوشگر چین از رمز و راز خورشید پرده برمیدارد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، کوافو-۱، (Kuafu-۱) کاوشگر خورشیدی چین که به تازگی به نتایج دقیقتری در مشاهدههای علمی دست یافته، یک اقدام پیشگامانه در زمینه پژوهشهای خورشیدی است.
این پروژه که توسط چین آغاز شده به منظور بررسی ساختارها و فعالیتهای خورشیدی به کارگیری شده است.
یکی از نقشهای اصلی این کاوشگر خورشیدی، جمعآوری اطلاعات علمی و دادههای جدید در مورد خورشید و فرآیندهای آن است؛ این کاوشگر و ماهواره ۸۸۸ کیلوگرمی که مجهز به سه ابزار است، بینشهایی را در مورد چگونگی ایجاد جهش جرم تاج و سایر فورانها توسط میدان مغناطیسی خورشید ارائه میدهد. از دیگر وظایف رصدی آن میتوان به مطالعه قرار گرفتن ساختارها و تغییرات فعالیتهای خورشیدی، شامل برخورد امواج تابشی خورشید با جو زمین و تاثیر آن بر آب و هوا و همچنین نحوه شکلگیری مناطق فعالیت خورشیدی اشاره کرد.
با بهرهبرداری از تکنولوژی مدرن و دستاوردهای علمی روز، کاوشگر خورشیدی کوافو-۱ توانایی ارائه دادههای با کیفیت و دقیق را دارد که میتوان به تحلیل مشخصههای رفتاری خورشید، تحلیل ساختار مناطق فعالیت و مدلسازی پیشروی پدیدههای فضایی و ارتباط آن با زمین پرداخت.
علاوه بر اهداف علمی، چین امیدوار است که با این پروژه، بررسی فضایی خورشیدی را در مقیاس بزرگتری توسعه دهد. نتایج تحقیقات بر روی ساختار خورشید و فعالیتهای آن، تاثیر عمدهای در بهرهبرداری از انرژی خورشیدی و بهبود روشهای تولید و ذخیره سازی این انرژی در دستگاههای الکترونیکی و سیستمهای مختلف دارد.
از آنجا که خورشید مهمترین منبع انرژی در منظومه شمسی است و به مراتب بیشترین انرژی را تولید میکند، مطالعات توسط پژوهشگران به شکل جدی صورت میگیرد.
به گفته رصدخانه چین، این کاوشگر در ۱۷ مهر سال گذشته به فضا پرتاب شد و طی ۳۶۵ روز گذشته در مجموع ۵ هزار و ۲۹۴ گردش به دور زمین را انجام داده است. همچنین بیش از ۲ ترابایت داده علمی از این کاوشگر استخراج شده است.
انتهای پیام/