دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

همکاری ۴۵ کشور برای نجات مرجان‌های دریایی از انقراض

همکاری ۴۵ کشور برای نجات مرجان‌های دریایی از انقراض
تحقیقات علمی نشان داده که شرایط ناشی از تغییرات آب و هوایی، گرمایش زمین و اسیدی شدن آب دریا موجب شده مرجان‌های دریایی به عنوان اکوسیستم اقیانوسی کره زمین در خطر انقراض قرار دارند.
کد خبر : 871694

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، ائتلافی متشکل از چهل و پنج کشور، از جمله ایالات متحده، متعهد شد که ۱۲ میلیارد دلار برای حفاظت و احیای صخره‌های مرجانی در معرض تهدید تغییرات آب و هوایی جمع آوری کند.

 مرکز ابتکار بین المللی صخره‌های مرجانی (ICRI) راهکار جدیدی به نام پیشرفت صخره‌های مرجانی را منتشر کرد که هدف آن حفاظت از حدود ۷۷ هزار و ۶۷۰ کیلومتر مربع از صخره‌های مرجانی است.

این مرکز زیست محیطی همچنین اعلام کرد اقدام فوق برای حداقل ۲۵ درصد از گونه‌های دریایی جهان و بیش از یک میلیارد نفر، به ویژه جوامع آسیب پذیر ساحلی که برای زندگی روزمره خود به صخره‌های مرجانی سالم متکی هستند، حیاتی است.

در این بیانیه عنوان شده وجود عملکردی اکوسیستم‌های حیاتی مبتنی بر مرجان‌های دریایی به دلیل بحران آب و هوایی و تعداد بیشماری از عوامل استرس زای انسانی دیگر در خطر است. متاسفانه ما زمان زیادی نداریم و پنجره حفاظت از این اکوسیستم‌ها به سرعت در حال بسته شدن است.

 بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد اقیانوس‌ها ۹۰ درصد گرمای اضافی ناشی از فعالیت‌های انسان را جذب می‌کنند و این موضوع منجر به افزایش دمای آب دریا‌ها شده و این شرایط، صخره‌های مرجانی را از بین می‌برد.

هدف اصلی مرکز ابتکار بین المللی صخره‌های مرجانی، نجات و احیای حداقل ۳۰ درصد از مرجان‌های جهان تا سال ۲۰۳۰ بوده و فعالا این حوزه تلاش می‌کنند با ایجاد اجماع جهانی و تامین بودجه مناسب، از بروز فاجعه در این زمینه پیشگیری کنند.

آمار‌های رسمی نشان می‌دهند جهان از سال ۲۰۰۹۲۰۰۹ تا امروز حدود ۱۴ درصد از مرجان‌های موجود در صخره‌های ساحلی خود را از دست داده است و این اکوسیستم مهم دریایی با فشار‌های فزاینده ناشی از تغییرات آب و هوایی، دست و پنجه نرم کرده و زمان طلایی حفاظت از این اکوسیستم‌ها به سرعت در حال از دست رفتن است.

برای معکوس کردن این مسیر نزولی، ما باید منابع و اقداماتی را برای متوقف کردن محرک‌های منطقه‌ای و جهانی انجام داده و راه حل‌های مقرو ن‌به صرفه‌ای برای امکان بقا و بازیابی صخره‌های مرجانی ارائه کنیم.

 بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده قرار است بحث‌های بیشتری در این رابطه طی کنفرانس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل که از ۳۰ نوامبر تا ۱۲ دسامبر در دبی برنامه ریزی شده است، انجام شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب