روز تلخ چهار وزن اول کشتی فرنگی، بدون طلا؛ نگرانی از هانگژو برای پاریس در اوزان المپیکی
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، امروز (۱۲ مهرماه) استارت رقابتهای کشتی بازیهای آسیایی با رشته فرنگی در هانگژو زده شد و کشتیگیران چهار وزن ۶۰، ۶۷، ۷۷ و ۸۷ کیلوگرم روی تشک رفتند.
ایران که در این چهار وزن با مهدی محسننژاد، محمدرضا گرایی، محمدعلی گرایی و ناصر علیزاده در مسابقات جهانی شرکت کرده و سهممان در این اوزان المپیکی، فقط مدال برنز مشترک محمدرضا گرایی بود، این بار با میثم دلخانی، دانیال سهرابی، امین کاویانینژاد و ناصر علیزاده عازم بازیهای آسیایی شد.
سهرابی البته در مسابقات جهانی هم برای ایران روی تشک رفته بود که آنجا در وزن ۷۲ کیلوگرم بود، اما در هانگژو به وزن خودش بازگشت.
*ناکامی هر دو نماینده ایران در بلگراد و هانگژو
طلای ۶۰ کیلوگرم را ژولومان شارشنبکوف قرقیز که چند روز قبل در بلگراد هم کنیچیرو فومیتای ژاپنی را برده بود، از آن خود کرد. دلخانی، اما به حریف قزاقستانی باخت و از دور رقابتها خارج شد.
در این وزن مهدی محسننژاد هم از دومین مسابقه جهانی متوالیاش نتوانست مدال بگیرد و صرفا به کسب سهمیه المپیک با عنوان پنجمی حقیقی رضایت داد.
علاوه بر محسننژاد و دلخانی که در دو مسابقه حاضر شدند، امید آرامی هم کشتیگیر جوانی است که آبان ماه عازم امیدهای جهانی خواهد شد. این احتمال وجود دارد که مدعیان دو وزن بالا و پایین این وزن هم برای المپیک به ۶۰ کیلوگرم بیایند و باید دید دوبنده تیم ملی در این وزن که مدالی از جهانی و بازیهای آسیایی نگرفتیم، از آن کدام کشتیگیر خواهد شد.
*سه مدعی و یک دوبنده؛ با مدعیان غیرتخصصی
محمدرضا گرایی بعد از کسب دو طلای المپیک و جهانی در فاصله دو ماهه، سال گذشته نقره و امسال هم برنز ۶۷ کیلوگرم را به خود اختصاص داد. قرار بود در این وزن سعید اسماعیلی عازم هانگژو شود که استفاده از قرص اشتباهی، مانع از حضورش در این رقابتها شد تا دانیال سهرابی برخلاف برنامه، در لیست بازیهای آسیایی قرار بگیرد.
گرایی که با تصمیم کادرفنی تیم ملی، بعد از بلگراد ۲۰۲۲ تا بلگراد ۲۰۲۳ تنها در دو تورنمنت بینالمللی روی تشک رفت که هر دوی آنها وزن ۷۲ کیلوگرم بود، قطعا بعد از حضور در مسابقات جهانی در وزن قانونی، توان سر وزن رسیدن در فاصله ۱۰ روزه را نداشت چراکه مدتهاست به سختی وزن خودش را برای ادامه کار در وزن المپیکی ۶۷ کیلوگرم حفظ میکند.
در این وزن المپیکی، اگر سعید اسماعیلی بتواند زود به عرصه رقابت برگردد، رقابت دوبنده تیم ملی بین او، محمدرضا گرایی و دانیال سهرابی است. ضمن اینکه کشتیگیران دو وزن غیرالمپیکی ۶۳ و ۷۲ کیلوگرم هم میتوانند به عرصه رقابت المپیکی اضافه شوند.
*کاویانینژاد مدعیتر از باقی ۷۷ کیلوها
کاپیتان محمدعلی گرایی ناکام مسابقات جهانی بلگراد بود، او که سه برنز جهانی را در کارنامه دارد، در بازیهای آسیایی جای خود را به امین کاویانینژاد داد. امین به فینال رقابتها رسید و کشتی قابل قبولی هم مقابل آکژول محموداف قرقیزستانی گرفت. او فینال را ۱-۱ به قهرمان دو سال اخیر ۷۷ کیلوگرم جهان و نایبقهرمان المپیک باخت و به مدال نقره بسنده کرد.
۷۷ کیلو هم در آسیا و هم جهان، وزن بسیار پرمدعی و پرترافیکی است. در این وزن سهمیه المپیک را هم نگرفتهایم و پیش از آنکه به فکر المپیک باشیم، باید ابتدا صاحب سهمیه شویم.
هرچند به نظر میرسد امسال مدعیان اوزان ۷۲ و ۸۲ تعدادی به ۷۷ کیلوگرم بیایند، اما اوضاع خیلی خوب به نظر نمیرسد. کاویانینژاد شاید بتواند خودش را از زیر سایه گرایی خارج کرده و با عملکرد قابل قبولی که در قهرمانی آسیا و بازیهای آسیایی داشت، صاحب سهمیه المپیک و دوبنده تیم ملی شود.
*همچنان نامطمئن در وزنی که در توکیو نمایندهای نداشتیم
ناصر علیزاده که محمد بنا قبلا در موردش گفته بود قهرمان جهان خواهد شد، در دومین مسابقه جهانی متوالیاش هم دستش از مدال کوتاه ماند. او که با فاصله نسبت به رقبای داخلیاش، نفر برتر چرخه ۸۷ کیلوگرم شده بود، برای هر دو مسابقه جهانی و بازیهای آسیایی انتخاب شد که در هانگژو به فینال رقابتها رسید، اما نتوانست از سد بردیموراتوف ازبکستانی بگذرد.
وزن ۸۷ کیلوگرم، وزنی است که ایران در المپیک قبلی نتوانست سهمیهاش را به دست آورد. بعد از ناکامی رامین طاهری در مسابقات جهانی ۲۰۱۹ نورسلطان از مدال و سهمیه، حسین نوری دیگر مدعی این وزن به مسابقه گزینشی آسیایی رفت و درحالیکه از حریف چینی پیش بود، در ثانیههای پایانی شکست خورد و دستش از سهمیه کوتاه ماند.
ناصر علیزاده هم به سومین مسابقه گزینشی که گزینشی جهانی بود، رفت و هرچند سوم شد، اما نتوانست با راهیابی به فینال، سهمیه این وزن را بگیرد تا تیم ملی فرنگی با تیم کامل راهی المپیک توکیو نشود و در ۵ وزن نماینده داشته باشد.
اوضاع ۸۷ کیلوگرم هم خیلی جالب به نظر نمیرسد، نه سهمیه گرفتهایم و با این وضعیت خیلی هم شانس مدال جهانی نداریم، مگر اینکه کادرفنی تیم ملی تدبیری برای برطرف کردن نقاط ضعف علیزاده و همچنین اضافه کردن مدعیان جدید با بالا و پایین کردن وزن کشتیگیران خوب و مستعد داشته باشد.
انتهای پیام/