دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

برگزیدگان جایزه مصطفی ۲۰۲۳ تجلیل می‌شوند

برگزیدگان جایزه مصطفی ۲۰۲۳ تجلیل می‌شوند
برگزیدگان پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص) امروز در محل چهل ستون اصفهان در برنامه‌ای تجلیل می‌شوند.
کد خبر : 870965

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، جایزه مصطفی(ص) به عنوان جایزه نوبل اسلامی هر دو سال یکبار به دانشمندان جهان اسلام یا مسلمانان مقیم سایر کشورها اعطا می شود.

این جایزه که قدمتی نزدیک به یک دهه دارد تاکنون ۱۴ دانشمند را از فضایل خود بهره‌مند کرده تا وصالی و وفاقی برای همکاری این دانشمندان در سراسر دنیا به وجود بیاید.

اکنون بعد از‌ ۴ دوره برگزاری، امسال در حالی پنجمین بار خود را پشت سر می‌گذارد که ۵ دانشمند این جایزه را از آن خود کرده اند.

پروفسور احمد حسن (متولد ۱۳۵۵، مصر) استاد دانشگاه کویینز، کانادا با اثر کاوش مخازن نرم‌افزاری (MSR) در حوزه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات و پروفسور امید فرخ‌زاد (متولد ۱۳۴۷، ایران) با طرح داروهای نوین بر پایه نانو ذرات پلیمری در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی دو برگزیده این جایزه در بخش برگزیدگان غیر مقیم هستند.

همچنین پروفسور سامیا خوری (متولد ۱۳۳۷، لبنان) استاد دانشگاه آمریکایی بیروت، لبنان و با اثر رویکردهای نوین در درمان بیماری ام اس، شناسایی عوامل بیماری‌زا و سازوکارهای تنظیم و تحمل آن در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی، پروفسور مورات اویسال (متولد ۱۳۵۲، ترکیه) استاد دانشگاه نیویورک ابوظبی، امارات با اثر فناوری ارتباطات بی‌سیم نوری در حوزه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات و پروفسور احمد فوزی اسماعیل (متولد ۱۳۴۴، کامبوج) استاد و رئیس دانشگاه فناوری مالزی با اثر توسعه کاربردهای فناوری غشاء در حوزه علوم پایه و مهندسی از برگزیدگان مقیم کشورهای اسلامی در این‌دوره از جایزه هستند.

اقدامات پروفسور امید فرخزاد در حوزه سرطان

پروفسور امید فرخزاد دانشمند و پزشک ایرانی مقیم آمریکا در زمینه توسعه نانوداروها و نانوذره‌ها در حد استفاده بالینی مؤثر بر درمان بیماری‌ سرطان و ساخت ذرات نانویی برای دارورسانی به عضو تحقیقاتی انجام داده است.

وی اکنون بر توسعه فناوری‌های نانوذره درمانی متمرکز است.

فرخزاد ۲۴۵ عدد از سال ۱۹۹۳ تا سال ۲۰۲۲ که در پایگاه نمایه‌سازی وب آو ساینس نمایه‌ شده‌اند. تعداد کل ارجاعات به مقالات دکتر فرخ‌زاد ۵۵ هزار و ۹۸۰ ارجاع بدون خوداستنادی است و شاخص اچ ۱۰۵ دارد.

اقدامات پروفسور احمد حسن در زمینه توسعه کاوش مخازن نرم افزار

پروفسور احمد حسن، استاد دانشگاه کویین کانادا برای توسعه حوزه کاوش مخازن نرم‌افزار (MSR) و دیگر فعالیت‌های خود در زمینه مهندسی نرم‌افزار و برنامه‌نویسی، برگزیده پنجمین دوره اعطای جایزه مصطفی(ص) شده است.

وی در سطح جهان در زمینه نرم‌افزار شناخته شده و مهم‌ترین حوزه‌های تحقیقاتی اش شامل نرم‌افزار، مهندسی نرم‌افزار، داده‌کاوی، کیفیت نرم‌افزار و شبکه اینترنت می شود.

پروفسور حسن بنیانگذار کنفرانس کاوش مخازن نرم‌افزار و جامعه تحقیقاتی پیرامون این موضوع در سراسر جهان است. 

اقدامات پروفسور احمد فوزی اسماعیل در زمینه شیمی

پروفسور احمد فوزی اسماعیل، معاون دانشگاه فناوری مالزی و یکی از برگزیدگان مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی ۲۰۲۳ دانشمند عرصه مهندسی شیمی و متخصص در زمینه فناوری غشایی است.

وی مرکز تحقیقات فناوری پیشرفته غشایی را به عنوان مرکزی پیشرفته برای تحقیقات در زمینه توسعه فناوری غشایی برای اسمز معکوس، نانوفیلتراسیون (نانوپالایش)، اولترافیلتراسیون، برای تصفیه آب شامل نمک‌زدایی، تماس‌دهنده غشایی الیاف توخالی، جداسازی گاز و توسعه فیبرهای نانویی و کربن و مواد نانوساختار برای کاربردهای مرتبط انرژی بنیانگذاری کرده است.

اقدامات پروفسور سامیا خوری در زمینه ام اس

پروفسور سامیا خوری استاد دانشگاه آمریکایی بیروت، لبنان امسال جایزهومصطفی را از‌آن خود کرده است. «رویکردهای نوین در درمان بیماری ام اس» زمینه تحقیقات خوری است و با اثر «شناسایی عوامل بیماری‌زا و سازوکارهای تنظیم و تحمل آن» برنده جایزه مصطفی(ص) در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی شده است.

خوری مدیر مرکز تازه‌تاسیس تحقیقات در مورد بیماری ام‌اس در مرکز پزشکی دانشگاه آمریکایی بیروت است که اولین مرکز تحقیقات در مورد این بیماری در منطقه به شمار می‌رود.

اقدامات پروفسور مورات اویسال در زمینه‌ی سیم های نوری

پروفسور مورات اویسال استاد دانشگاه نیویورک ابوظبی، امارات و برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی(ص) ۲۰۲۳  است که در سال ۱۳۵۲ در ترکیه متولد شده است.

وی با اثر «فناوری ارتباطات بی‌سیم نوری» در حوزه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات برگزیده جایزه مصطفی(ص) شد.

تحقیقات وی در زمینه فناوری مخابرات نوری بی‌سیم باعث توسعه این حوزه شده است. وی بیش از ۴۰۰ مقاله برای نشریات و همایش‌های مختلف نوشته، ۱۵ هزار بار به مقالات او در دیگر مقالات علمی ارجاع شده است و شاخص اچ این دانشمند ۵۹ است.

تقدیر از برگزیدگان جایزه مصطفی(ص) ۲۰۲۳

برگزیدگان این‌دوره از‌جایزه مصطفی بعد از تقریبا یک‌هفته در ایران، با محققان ایرانی، پارک های فناوری، دانشگاههای مطرح کشور و ... در قالب نشست های استپ آشنا شدند. با توجه به اینکه یکی‌ از اهداف خطیر جایزه مصطفی برقراری ارتباط بین دانشمندان ایرانی و محققان جهان اسلام است، طی این چند روز زمینه آشنایی فراهم شده است.

اکنون به روز پایانی پنجم جایزه مصطفی رسیده ایم که قرار است برگزیدگان با حضور دکتر‌روح اله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در محل چهل ستون‌اصفهان تقدیر شوند.

در حالی این دوره از جایزه به پنجمین دوره خود پایان می دهد که قرار است ارتباطات دانشمندان بیش‌از پیش قوی تر شود. پیس بینی می شود دوره های بعدی جایزه مصطفی در کشور دیگری برگزار‌ شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب