دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس دانشگاه اصفهان مطرح کرد؛

ضرورت افزایش ارتباط دانشگاه‌های ایران با دانشگاه‌های جهان اسلام

ضرورت افزایش ارتباط دانشگاه‌های ایران با دانشگاه‌های جهان اسلام
رئیس دانشگاه اصفهان گفت: تقاضا داریم ارتباطات دانشگاه‌های ایران با دانشگاه‌های کشور‌های جهان اسلام افزایش یابد و تبادل اطلاعات در حوزه‌های مختلفی را داشته باشیم تا چالش‌های کشور‌های جهان اسلام را حل کنیم.
کد خبر : ۸۷۰۸۱۸

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر حسین هرسیج رئیس دانشگاه اصفهان در یکی از برنامه‌های جانبی جایزه مصطفی که در محل دانشگاه اصفهان با حضور روسای دانشگاه‌های خارجی برگزار شد ایراد سخنرانی کرد.

وی عنوان کرد: دانشگاه اصفهان به عنوان دانشگاه برتر در سطح ملی شناخته شده و یکی از دانشگاه‌های برتر منطقه و جهان اسلام است.

رئیس دانشگاه اصفهان بیان کرد: یکی از القاب پیامبر رحمت، مصطفی است که یک کلمه عربی به معنای برگزیده است؛ این ویژگی اگر در جامعه‌ای وجود داشته باشد منجر به ارتقای تمدن و فرهنگ آن جامعه خواهد شد.

وی تأکید کرد: پیامبر اعظم که برای جهانیان رحمت است تأکید دارند که طلب علم برای همه مسلمانان محدود به یک زمان خاص نیست؛ علم فرامکانی است و خاصیت انباشتگی دارد. دیگر خصوصیت علم این است که به نفع جامعه و علم نافع باشد.

وی با بیان اینکه جایزه مصطفی نماد مرجعیت علمی ایران است، ادامه داد: علم باید منجر به تواضع و خشوع شود؛ در یک کلام علمی که همراه با جهت‌گیری با نور باشد. نتیجه عملی علم باید اجرای عدالت در جهان همراه با اخلاق و حکمت باشد.

هرسیج از فراز و فرود تمدن‌های غربی و اسلامی تحلیلی مقایسه‌ای بیان کرد و گفت: در قرون هشتم و پانزدهم میلادی که در کشور‌های اسلامی شاهد شکوفایی تمدنی بودیم در کشور‌های غربی به اذعان خودشان، قرون وسطی، تاریکی و جهالت بوده است یعنی در آن مقطعی که با فراز تمدنی مواجه بودیم غرب با فرود تمدنی دست و پنجه نرم می‌کرد.

وی با بیان اینکه در غرب مرجعیت با دینی تحریف شده در مقابل علم و ازادی بود، گفت: زمانیکه ما شاهد افول غرب بودیم و در کشور‌های اسلامی رشد و شکوفایی رخ داد.

هرسیج تأکید کرد: در این مرحله که شاهد فراز تمدنی در غرب بودیم یه صورت تک بعدی پیشرفت‌هایی در غرب رخ داده که در حوزه‌های صنعتی و کشاورزی و اطلاعاتی رخ داده که غیرقابل انکار است.

رئیس دانشگاه اصفهان گفت: بعد از قرن شانزدهم در کشور‌های اسلامی شاهد افول تمدنی بودیم. در اوایل قرن بیست و یک تغییری در قدرت رخ داد و خود غرب و اندیشمندان غربی اعتقاد پیدا کردند که تمدن غرب از لحاظ اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی رو به افول است و از لحاظ امنیتی در کشور‌های منطقه قدرتش کمتر می‌شود.

وی ادامه داد: از طرفی شاهد هستیم که کشور‌های شرق و اسلامی به ویژه ایران بعد از انقلاب یک احیای تمدنی رخ داده است که مقام معظم رهبری آن را تمدن نوین اسلامی نامگذاری کردند.

رئیس دانشگاه اصفهان گفت: تا زمانی که به سنت پیامبر مصطفی عمل کردیم شاهد اوج تمدنی بودیم و هرجا از تفاسیر اسلام و پیامبر از رابطه بین علم و دین و آزادی و عدالت استفاده کردیم زبان تمدنی اتفاق می افتد.

هرسیج گفت: ما می‌توانیم مدلی برای همه جهانیان بر اساس الگوی اسلام و قرآن معرفی شویم. ما میتوانیم شاهد احیای تمدن نوین اسلامی و آن تمدن جهانی باشیم.

وی با بیان اینکه دانشگاه اصفهان دو رویکرد اساسی دارد، گفت: کلیه فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی فرهنگی باید در جهت حل مسائل مردم ایران و جهان باشد و جهت‌گیری آن به سوی بسترسازی به سمت احیای تمدن نوین اسلامی.

به گفته هرسیج، ما از همه تقاضا داریم که ارتباطات دانشگاه‌های ایران با دانشگاه‌های کشور‌های جهان اسلام افزایش یابد و تبادل اطلاعات در حوزه‌های مختلفی را داشته باشیم تا چالش‌های کشور‌های جهان اسلام را حل کنیم.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

رئیس دانشگاه اصفهان گفت: امیدواریم با جهت‌گیری پیامبر اکرم در خصوص رابطه علم و دین و آزادی و عدالت، بتوانیم به فرایند تمدن سازی در کشور‌های اسلامی کمک‌کنیم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار اندونزی درباره آزادی بیان گفت: علاوه بر ایران، کشورهای غربی تاکید بر آزادی بیان می‌کنند؛ در واقع ازادی بیان از نظر لفظی مشترک است اما ازادی مد نظر غربی ها با آزادی مد نظر پیامبر و جمهوری اسلامی تفاوت دارد. 

 

به گفته وی، آزادی آکادمیک نقد و بحث قابل قبول است و در دانشگاهها خط قرمزی نداریم چون این آزادی ها به نفع جامعه و امت اسلامی است.

 

وی گفت: آزادی در غرب که متاسفانه از حد و حدود خودش گذشته است؛ هتک حرمت به مقدسات جهان اسلام که آزادی است از نظر ما آزادی محسوب نمی شود.

ویفت: در سال اخیر شاهد آتش زدن کتاب قران در جهان اسلام هستیم.

وی گفت: آزادی های غربی مد نظر ما نیست بلکه در چارچوب استدلال حکمت و برهان آیت و حول این موضوع می توانیم مذاکره کنیم.

وی گفت: آزادی منجر به توهین و بی احترامی و شکستن حرمت ها در غرب است که ما این را آزادی نمی‌دانیم.

به گفته رئیس دانشگاه اصفهان، علم همراه با آزادی به همراه ارزش ها بی تفاوتی و خنثی در مقابل حجمات تحت عناوین مختلف ستیز تمدن ها اسلام هراسی ایران هراسی را قبول نمی‌کنیم.

وی ادامه داد: در مقام نظر، در جمهوری اسلامی آزادی همراه با استثمار و حمله به کشورهای دیگر باشد که تاریخ غربی را نشان میدهد را به رسمیت نمی‌شناسیم

وی گفت: ما اجبار نمی‌کنیم کسی مسلمان شود اسلام بیشترین رشد را در بین کشورهای عربی دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر