برگزیده پنجمین دوره جایزه مصطفی معرفی شد
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، پروفسور احمد فوزی اسماعیل (متولد ۱۹۶۶ مالزی) دانشآموخته مهندسی نفت و مهندسی شیمی از دانشگاه فناوری مالزی شهر جوهر بهرو به ترتیب در سالهای ۱۹۸۹ و ۱۹۹۲ است که در سال ۱۹۹۴ بورسیه تحصیلی شخصیتهای دانشگاهی اتحادیه کشورهای همسود را برای ادامه تحصیل در رشته مهندسی شیمی و فرایند و در دانشگاه استراتکلاید در گلاسگو انگلیس دریافت کرد و در سال ۱۹۹۷ از این دانشگاه در مقطع دکتری دانشآموخته شد.
پروفسور فوزی با تخصص خود در زمینه فناوری ساخت غشایی مقطع دکتری خود را در کمتر از ۳ سال به پایان برد و در بازگشت به مالزی، شغل دانشگاهی خود را در دانشگاه فناوری مالزی ادامه داد. وی اکنون معاون دانشگاه فناوری مالزی، استاد دانشکده مهندسی نفت و انرژیهای تجدیدشونده دانشگاه فناوری مالزی، مؤسس و رئیس مرکز تحقیقات پیشرفته فناوری غشایی و مسئول آزمایشگاه مواد و ساخت مرکز ریسرچ الاینس در دانشگاه فناوری مالزی است که اولین نوع از این آزمایشگاهها برای اجرای تحقیقات پیشرفته و ارائه خدمات مشاورهای در زمینه فناوریهای مرتبط به موضوعات جداسازی گاز، تصفیه آب و فاضلاب، فراوری روغن نخل و کاربردهای انرژی است.
پرفسور اسماعیل صاحب یک پتنت (حق ثبت اختراع) در آمریکا، یک ثبت اختراع در اروپا و ۱۱ حق ثبت اختراع در مالزی است.
وی همچنین نویسنده یا نویسنده همکار بیش از ۹۰۰ مقاله علمی پژوهشی و مرورو بوده است، ۶ عنوان کتاب و ۵۰ فصل در کتابهای مختلف را تألیف و ۸ عنوان را ویرایش کرده است. همچنین به مقالات وی در پایگاه نمایهسازی اسکوپوس (SCOPUS) ۱۹ هزار و ۳۴۸ بار و در پایگاه نمایهسازی وب آو ساینس (WOS) ۱۳ هزار و ۴۹۳ بار ارجاع شده است. شاخص اچ پروفسور فوزی اسماعیل (تا سال ۲۰۲۰) در پایگاه نمایهسازی اسکوپوس ۷۹ و در پایگاه وب آو ساینس ۵۸ است.
حوزه تحقیقات؛ فناوری غشایی و نانوفیلتراسیون
مرکز تحقیقات فناوری پیشرفته غشایی که پروفسور اسماعیل آن را بنیانگذاری کرده است، مرکزی پیشرفته برای تحقیقات در زمینه توسعه فناوری غشایی برای اسمز معکوس، نانوفیلتراسیون (نانوپالایش)، اولترافیلتراسیون، برای تصفیه آب شامل نمکزدایی، تماسدهنده غشایی الیاف توخالی، جداسازی گاز و توسعه فیبرهای نانویی و کربن و مواد نانوساختار برای کاربردهای مرتبط انرژی است که زمینه اصلی تحقیقاتی پروفسور اسماعیل را نیز تشکیل میدهد.
وی بیش از ۱۳۰ جایزه علمی در سطح ملی و بینالمللی دریافت کرده که از مهمترین آنان میتوان به جایزه آکادمی علوم جهان (تواس/ TWAS) (۲۰۱۹)، جایزه علوم مهندسی (۲۰۱۴)، جایزه مردکا (Merdeka Award) در بخش دستاوردهای علمی تحقیقاتی برجسته، جایزه دانشمند جوان اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا به اختصار آسهآن (۲۰۱۴)، جایزه آکادمی ملی و جایزه علم و فناوری سال بنیاد توری مالزی Toray Foundation)) در سال ۲۰۱۳ اشاره کرد.
پروفسور فوزی اسماعیل همچنین در سال ۲۰۱۶ توسط سازمان رتبهبندی جهانی افراد دانشگاهی شانگهای به عنوان دانشمندی معرفی شد که بیشترین ارجاعات به مقالات او شده است.
به گزارش آنا، پنجمین آئین اعطای جایزه مصطفی روز دهم مهرماه ۱۴۰۲ در اصفهان برگزار خواهد شد. این نخستین بار است که جایزه مصطفی خارج از تهران برگزار میشود و اصفهان به عنوان یکی از مهمترین مراکز تمدن اسلامی، میزبان این جایزه خواهد بود.
علاوه بر شهر اصفهان که مرکز این رویدادهای علمی است، رویدادهای پراکندهای نیز در دانشگاههای شهرهای مختلف کشور برگزار خواهد شد.
جایزه مصطفی به عنوان یک جایزه دوسالانه برای تقدیر از دانشمندان مسلمان پیش از این در سالهای ۱۳۹۴، ۱۳۹۶، ۱۳۹۸ و ۱۴۰۰ در تهران برگزار شده است.
انتهای پیام/