دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
توسط بنیاد علم ایران؛

پژوهش‌های عمیق شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت می‌شود

پژوهش‌های عمیق شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت می‌شود
بنیاد علم ایران در برنامه حمایت از پژوهش‌های عمیق شرکت‌های دانش‌بنیان درصدد است از پژوهش‌های کاربردی تا سقف ۲ میلیارد تومان پشتیبانی کند.
کد خبر : 868806

به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، مصطفی امینی مسئول برنامه حمایت از پژوهش های عمیق شرکت‌های دانش بنیان بنیاد علم ایران امروز در نشستی خبری عنوان کرد: شاید برای خیلی از ما سؤال باشد که چرا بسیاری از محصولات موجود در بازار با برند خارجی به فروش می رسند و کمتر برندهای داخلی دیده می شوند اما باید دانست زمانیکه این کشورها شروع به کار کرده اند به ۲۰ الی ۳۰ سال قبل بازمی‌گردد.

مسئول برنامه حمایت از پژوهش های عمیق شرکت‌های دانش بنیان صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران با تاکید بر اینکه بسیاری از شرکت‌های دانش بنیان  روی محصولاتی کار‌ می‌کنند که نیاز کنونی کشور است، گفت: این نشان می دهد که افقی ۵۰‌ ساله در این خصوص نداریم لذا اینجاست که بحث پژوهش و چشم انداز شرکتهای دانش بنیان اهمیت پیدا می کند.

حمایت از پژوهش های عمیق توسط صندوق حمایت از پژوهشگران 

مسئول برنامه حمایت از پژوهش های عمیق شرکت‌های دانش بنیان صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران ادامه داد: از این رو درصدد برآمدیم برنامه ای تدوین کنیم تا از طریق این زیرساخت به دانش فنی و به محصول برسیم.

به گفته وی، به دلیل اینکه پژوهش تا تبدیل به نمونه اولیه و محصول در دل شرکت‌های دانش بنیان لازم است در قالب برنامه ای باشد گرنتی در نظر گرفتیم که بدین واسطه یک پژوهش در شرکت با قابلیت صنعتی به واسطه اعضای هیئت علمی مورد حمایت قرار می گیرد. 

امینی اضافه کرد: اکنون شرکت‌های دانش بنیان علاقه‌مندی کمتری دارند که در بخش پژوهش وارد شوند در صورتی که کشورهای خارجی با پژوهش کار خود را پیس می برند. 

 مسئول برنامه حمایت از پژوهش های عمیق شرکت‌های دانش بنیان صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران گفت: در امریکا نزدیک به ۳۵ درصد به پژوهش های بنیادی و ۸۵ درصد به پژوهش های کاربردی اختصاص می یابد اما در ایران این میزان برابر با ۸۵تا ۹۰ درصد سرمایه گذاری روب پژوهش های بنیادی است.

امینی گفت: به همین دلیل گرنت دو میلیاردی که برای اولین بار به شرکت‌های دانش بنیان با توانمندی انجام پژوهش نظام مند اجرا می شود تا چالش های پژوهش های کاربردی آنها رفع شود.

وی با بیان اینکه اگر شرکتی دانش بنیان حائز دریافت گرنت باشند می‌توانند نیاز خود را مطرح کنند و با اعضای هیئت علمی با سابقه فعالیت در صنعت رایزنی کنند، گفت: در این صورت می‌توانیم قراردادی سه جانبه منعقد کنیم‌تا این گرنت در اختیار شرکت قرار بگیرد.

مسئول برنامه حمایت از پژوهش های عمیق شرکت‌های دانش بنیان صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران با بیان اینکه البته شرکت دانش بنیان ۲۰ درصد از هزینه تخمین شده برای پژوهش را متقبل می شود گفت: تا‌کنون ۵۵ طرح به مرحله ارزیابی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران ارسال شده که از این تعداد ۳ طرح در مرحله غربالگری هستند.

وی گفت: مجری پروپوزال اعضای هیئت علمی هستند که در یک شرکت دانش بنیان مشغول انجام پژوهش کاربردی هستند.

وی تاکید کرد: بنیادعلم ایران اولین گرنت حمایت از پژوهش عمیق شرکت‌های دانش بنیان که حائز شرایط انجام پژوهش نظام مند باشد را اعطا می کند.

 مسئول برنامه حمایت از پژوهش های عمیق شرکت‌های دانش بنیان صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران گفت: برای این منظور شاخص هایی تدوین شده که به عنوان مثال مسیر مهندسی معکوس مدنظر نیست. در واقع حدف عمده بسترسازی برای ایجاد رقابت پذیری بین شرکت‌ها در عرصه بین المللی بوده است.

فراخوان دوم آبان ماه

امینی گفت: فراخوان دوم این برنامه آبان ماه اعلام می شود و قرار است طی یک ماه ارزیابی و بعد از ۳ هفته غربالگری انجام بگیرد. بعد از آن وارد انعقاد قرارداد سه جانبه خواهیم شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب