دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کاوشگر خورشیدی چین سال ۲۰۲۶ به فضا پرتاب می‌شود

کاوشگر خورشیدی چین سال ۲۰۲۶ به فضا پرتاب می‌شود
چین پروژه اکتشاف خورشید را با پرتاب کاوشگر در سال ۲۰۲۶ آغاز می‌کند.
کد خبر : 868491

گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان،   چین در حال برنامه‌ریزی برای پرتاب یک ماهواره اکتشافی خورشیدی به مداری است که قبلاً بین زمین و خورشید کاوش نشده بود.

این ماهواره برای کاوشگر خورشیدی و پایش آب و هوای فضایی پرتاب می‌شود.

پروفسور فانگ چنگ از دانشگاه نانجینگ که یکی از طراحان این ماهواره است،  در دهمین کنفرانس فناوری فضایی پیشرفته در شانگهای گفت که کار ارزیابی ماموریت اکتشافی خورشید به نقطه لاگرانژی خورشید-زمین ال‌۵ در حال انجام است.

انتظار می‌رود کاوشگر خورشیدی حدود سال ۲۰۲۶ طبق طرح اولیه به مدار برنامه‌ریزی‌شده ارسال شود و هدف آن کاوش در منشأ و تکامل میدان مغناطیسی در منطقه فعال خورشیدی و آشکار ساختن ساختار سه‌بعدی و مکانیسم فیزیکی انفجار‌های خورشیدی است.

نقطه ال‌۵ لاگرانژی خورشید-زمین، تقریباً ۱۵۰ میلیون کیلومتر دورتر از زمین، یک مکان منحصر به فرد برای تحقیقات و پایش آب و هوای فضایی است، با توجه به اینکه امکان تصویربرداری از فعالیت خورشیدی حداقل سه روز قبل از دیدگاه زمینی را فراهم می‌کند و شرایط باد خورشیدی را چهار تا پنج روز قبل از برخورد زمین اندازه‌گیری می‌کند. 

این ماهواره نخستین کاوشگر مصنوعی جهان است. نقطه ال‌۵ خورشید-زمین هنوز یک مکان بکر برای اکتشاف است که از نظر علمی معنادار و در مهندسی امکان‌پذیر است.

به گفته فانگ چنگ، این ماهواره همچنین می‌تواند داده‌هایی را برای هشدار زودهنگام و پیش‌بینی دقیق آب و هوای فضا ارائه دهد.

چین نخستین ماهواره اکتشافی خورشیدی خود را در ۱۴ اکتبر ۲۰۲۱ برای انجام تصویربرداری طیفی اچ-آلفا خورشیدی به مدار خورشیدی  فرستاد. این ماهواره مجهز به نخستین تلسکوپ خورشیدی چین در فضا است و خط قرمز طیف اچ-آلفا خورشیدی را رصد می‌کند و دانشمندان را قادر می‌سازد تا مطالعات علمی درباره شعله‌های خورشیدی را انجام دهند.

اکتشاف ماه با پیشرفت ثابت

علاوه بر کاوشگر خورشیدی، پروژه اکتشاف ماه این کشور نیز به طور پیوسته در حال پیشرفت است.

کارشناسان در کنفرانس اخیر پیشرفت در ساخت یک ایستگاه تحقیقاتی طولانی مدت زیرزمینی ماه را به اشتراک گذاشتند.

ژانگ چونگ فنگ، معاون طراح کاوشگر ماه چین خاطرنشان کرد، در مقایسه با زمین، ماه جو ندارد و در نتیجه اختلاف دمای زیادی بین روز و شب، تشعشعات کیهانی با شدت بالا و برخورد ریزشهاب‌سنگ ایجاد می‌شود که ایجاد یک پایگاه تحقیقاتی علمی درازمدت در آنجا را به خطر می‌اندازد. 

به گفته وی، با این حال، غار‌های زیرزمینی در لوله‌های گدازه ماه می‌توانند پناهگاه‌هایی عاری از دمای افراطی، تشعشع، برخورد شهاب‌سنگ و گرد و غبار ماه فراهم کنند.

گروه وی ایده خود را برای ساخت پایگاه غار قمری ارائه کرده است که شامل یک مرکز پشتیبانی انرژی و ارتباطی در ورودی، کانال‌های ورود و برگشت برای پرسنل و تجهیزات و کپسول‌هایی برای تحقیقات علمی و اقامت در داخل غار است.

آن‌ها اکنون در حال بررسی طرح اکتشاف غار‌ها هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب