دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ناسا تایید کرد؛

تابستان امسال؛ گرم‌ترین تابستان تاریخ زمین

تابستان امسال؛ گرم‌ترین تابستان تاریخ زمین
ناسا اعلام کرد که تابستان ۲۰۲۳ گرم‌ترین تابستان تاریخ زمین بوده است.
کد خبر : 868403

به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ناسا با اشاره به زمانی که ثبت جهانی دما آغاز شد، تایید کرد که امواج گرمای سوزان در آمریکای شمالی، اروپا، آسیا و مناطق دیگر، تابستان امسال را به گرم‌ترین تابستان زمین از دستکم سال ۱۸۸۰ تاکنون تبدیل کرده است.

ناسا خاطرنشان کرد، مواردی که درباره گرمایش جهانی پیش‌بینی کردیم در حال رخ دادن است.

به گفته سازمان هوانوردی و فضای ایالات متحده آمریکا، گرمای رکورددار سال ۲۰۲۳ نتیجه گرمایش زمین توسط انسان است و با یک الگوی آب و هوایی تکرار شونده به نام «ال نینو» ترکیب شده است.

براساس بیانیه‌ای که این تحلیل را تشریح می‌کند، ماه اوت (مرداد و شهریور) به تنهایی ۲.۲ درجه فارنهایت (۱.۲ درجه سانتی‌گراد) گرم‌تر از میانگین تابستان سال‌های دیگر بوده است و ۵۷ میلیون نفر را در جنوب و جنوب غربی ایالات متحده تحت شدیدترین موج گرما قرار داده است.

براساس داده‌های آخرین گزارش، مجموع دما در ماه‌های ژوئن، ژوئیه و اوت (خرداد، تیر، مرداد و شهریور) ۰.۴۱ درجه فارنهایت (۰.۲۳ درجه سانتیگراد) گرمتر از تابستان‌های گذشته بوده است. در در یکی دیگر از کنفرانس‌های ناسا در مورد وضعیت اضطراری آب و هوایی سیاره در ماه گذشته، دانشمندان تأیید کردند که ژوئیه (تیر) امسال گرم‌ترین ژوئیه ثبت شده است، در حالی که پنج ژوئیه پنج سال اخیر نیز جزو گرم‌ترین‌ها بوده‌اند.

بیل نلسون، مدیر ناسا در این کنفرانس گفت: کافیست فقط به اطراف خود نگاه کنید و ببینید که چه اتفاقی افتاده است. ما رکوردشکنی سیل را در ورمونت و گرمای بی سابقه را در فونیکس و میامی داریم. بخش‌های عمده‌ای از کشور توسط دود آتش سوزی پوشیده شده است و البته آنچه که در حال حاضر مشغول تماشای آن هستیم فاجعه‌ای است که در هاوایی با آتش سوزی رخ داد.

دانشمندان می‌گویند گرمای شدید ماه ژوئیه مستقیماً منجر به بروز مرگبارترین فصل آتش‌سوزی‌های جنگلی در کانادا و هاوایی و همچنین بارش شدید باران و سیل‌های ناگهانی در سرتاسر مدیترانه از جمله یونان و ایتالیا شد.

آن‌ها این گرمای رکوردشکن را تا حدی به ال نینو نسبت می‌دهند که تقریباً هر دو تا هفت سال یکبار رخ می‌دهد، زمانی که باد‌های بالای اقیانوس آرام، که معمولاً به سمت غرب در امتداد استوا از آمریکای جنوبی به سمت آسیا می‌وزند، روال عادی خود را شکسته و به سمت شرق حرکت می‌کنند. در نتیجه این فرایند، ساحل غربی ایالات متحده در نتیجه، کانادا و ایالات متحده شاهد شرایط بسیار گرمتر از حد معمول هستند.

جاش ویلیس، دانشمند آب و هوا و اقیانوس شناس در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در کالیفرنیا، در بیانیه‌ای گفت: دمای فوق العاده بالای سطح دریا که بخشی از آن توسط بازگشت ال نینو ایجاد می‌شود، تا حد زیادی عامل گرمای بی سابقه تابستان بوده است. 

تیم محققان پیش بینی می‌کند که بیشترین تأثیرات این الگوی آب و هوایی از فوریه تا آوریل (بهمن و اسفند) سال آینده رخ خواهد داد.

با این حال، همانطور که گاوین اشمیت، دانشمند آب و هوا و مدیر موسسه مطالعات فضایی گادرد ناسا در کنفرانس تیرماه توضیح داد، الگو‌های آب و هوایی طبیعی مانند ال نینو در مقایسه با فعالیت‌های انسانی که منجر به گرم شدن کره زمین می‌شود، کمترین نقش را در تغییرات آب و هوایی دارد. بر اساس داده‌های سازمان هوانوردی و فضای ایالات متحده آمریکا، ال نینو به طور خاص منجر به افزایش موقت دما در حدود ۰.۱ درجه سانتیگراد می‌شود، اما گرمایش جهانی که تاکنون مشاهده شده بیش از این مقدار است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب