پایگاه جدید ارتش چین به دنبال تسلط بر فضا
به گزارش خبرنگار گروه ارتباطات و فناودی اطلاعات خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، بر اساس گزارشی، ارتش آزادیبخش خلق امکانات جدیدی را برای بهبود قابلیتهای آگاهی حوزه فضایی خود ایجاد کرده است.
بر اساس این گزارش که مؤسسه مطالعات هوافضای چین اخیرا منتشر کرده، پایگاه جدید ۳۷ نیروی پشتیبانی استراتژیک ارتش آزادیبخش خلق (PLA) مسئول تقویت قابلیتهای هشدار اولیه موشکی و شناسایی، ردیابی و تجزیه و تحلیل اجرام فضایی خارجی است.
چین «نیروی پشتیبانی استراتژیک ارتش چین (PLASSF)» را در سال ۲۰۱۵ به عنوان پنجمین شاخه ارتش آزادیبخش خلق ایجاد کرد و آن را مسئول یکپارچهسازی و نظارت بر حوزههایی مانند فضا، سایبری و جنگ الکترونیک کرد.
اگرچه کارایی این شاخه هنوز به طور کامل درک نشده است، اما به نظر میرسد هدف کلی آن به دست آوردن تسلط اطلاعات و ارائه حمایت استراتژیک از ارتش آزادیبخش خلق باشد.
پایگاه ۳۷ دقت رصد اجسام فضایی داخلی کشور را بهبود میبخشد و احتمالاً شباهتهایی به واحدهای آگاهی فضایی دلتا ۲ و دلتا ۴ نیروی فضایی ایالات متحده دارد.
بر اساس این گزارش، پایگاه جدید توانایی ارتش آزادیبخش خلق را در ارائه هشدار زودهنگام موشکهای بالستیک ورودی به نیروهای مشترک و ردیابی و شناسایی مکان، مانور و محیط عملیاتی اشیاء فضایی بهبود میبخشد.
پایگاه ۳۷ امکانات جدید و موجود را ترکیب میکند و احتمالاً ایستگاههای ردیابی و سایر تأسیسات در استانهای شانشی، شاندونگ، سین کیانگ، یوننان، هانگژو، چینگهای و هوبی دارد. شهرداریهای پکن و چونگ کینگ نیز میزبان امکانات هستند.
همچنین ممکن است دادههای ماهوارههای هشدار اولیه موشکهای فضایی را ادغام کند. تصور میشود تعدادی از ماهوارههای طبقهبندیشده چینی در مدار زمین به شکل ثابت برای اهداف هشدار اولیه هستند.
تحلیل اولیه این گزارش نشان نمیدهد که پایگاه ۳۷ نقشی در عملیات سیستمهای روی مدار، مانند ماهوارههایی که گزارش شده در حال فرار، تصویربرداری و نزدیک شدن به ماهوارههای ایالات متحده هستند، داشته باشد. با این حال، این گزارش تأیید میکند که در یکپارچهسازی و تجزیه و تحلیل دادههای مرتبط فعال است.
بر اساس بررسی گزارشهای فنی و پتنتهای پایگاه، این گزارش همچنین نشان میدهد که اولویتهای اولیه پایگاه ۳۷ افزایش دقت رصد اشیاء فضایی چین، ایجاد یک سیستم هشدار اولیه برخورد داخلی، و بهبود شناسایی و ردیابی بوده است.
فعالیتهای فضایی چین در سالهای اخیر بسیار گسترش یافته است. این کشور در سال ۲۰۱۳، ۱۴ بار پرتاب مداری انجام داد و این رقم در سال ۲۰۲۱ به ۵۴ بار و در سال ۲۰۲۲ به ۶۴ بار افزایش یافت و میتواند به ۸۰ پرتاب در سال ۲۰۲۳ برسد. در این مدت چین یک ایستگاه فضایی مدولار با خدمه ساخته است و قصد دارد یک ابرمنظومه در مدار پایین زمین بسازد.
این گزارش همچنین خاطرنشان میکند که روزنامههای چینی تهدیدات درکشده را مورد بحث قرار میدهند که شامل ماهوارههای استارلینک، اجرام فضایی در مدار بسیار پایین و زبالههای مدار ژئوسنکرون هستند.
ایجاد پایگاه ۳۷ پیامدهایی برای فرصتهای ایالات متحده دارد که شامل امکان همکاری بیشتر در حوزه آگاهی از حوزه فضایی و تماس مستقیمتر با توجه به هشدارهای ارتباطی است.
انتهای پیام/