قانون «جهش تولید دانشبنیان» به فناوران چه کمکی میکند؟
به گزارش خبرنگار علم و فناوری آنا، «قانون جهش تولید دانش بنیان» از جمله مواردی است که در در دایره لغات اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور به وفور شنیده می شود. قانون جهش تولید دانش بنیان در راستای تکمیل قوانین حمایتی مربوط به انواع شرکتهای دانش بنیان و استارت آپها تدوین شده است.
این قانون برای ایجاد تحول در حوزه دانش بنیان ها مصوب شده که در حال حاضر آیین نامه های مربوط به آن در حال تهیه است. در این قانون تلاش شده با اعتباربخشی به فعالیتهای دانشبنیان ها از طریق ضمانت ریسک فناوری، تسهیل فعالیتهای این حوزه و تشویق بخش خصوصی به تحقیق و توسعه از طریق اعطای اعتبار مالیاتی به آن ها، تحولی در امر تولید دانش بنیان ایجاد شود.
بخشهای مهمی از این قانون، ایجاد پیوند بین صندوق نوآوری و شکوفایی با صندوق توسعه ملی و صندوقهای پژوهش فناوری و نظام مالی کشور است. در واقع قانون جهش تولید دانش بنیان، پیوند نهادهای مالی دانش بنیان با بازار سرمایه و بازار بورس را هموار میکند.
در این قانون، مشوقهایی برای انعقاد قراردادهای تحقیق و توسعهای میان صنایع تولیدی با دانشگاه درنظر گرفته شده است تا ارتباط دانشگاه با صنعت، صنایع و واحدهای تولیدی توسعه پیدا کند. همچنین براساس یکی از مصوبات مهم طرح جهش دانش بنیان، در صورتی که تعهدات مالی دستگاههای اجرایی به واحدها و موسسات تحت حمایت قانون جهش دانش بنیان، به تعویق بیفتد، سازمان برنامه و بودجه موظف است تا تعهدات مالی دستگاههای اجرایی به واحدهای تحت حمایت را از محل بودجه این دستگاهها تسویه کند.
به طور کلی قانون جهش تولید در سه محور بازارسازی و صیانت از بازار، ایجاد ظرفیتهای جدید در بازار بانکی و بازار سرمایه و رفع موانع تولید موسسات و شرکتهای دانشبنیان متمرکز شده است و برای رشد حوزه دانش بنیان کشور میتواند کمک شایانی به رشد اقتصاد غیرنفتی کشور کند.
انتهای پیام/